Uncategorized

jeg leser bloggen din fordi du driter deg ut

5. oktober 2009

Hva kan jeg gjøre for å få en populær blogg? Hvordan får jeg folk til å lese bloggen min? Disse spørsmålene får jeg daglig, uten å overdrive et eneste gram. Jeg har egentlig aldri hatt noe godt svar på det, så i dag klikket jeg meg innom mesteparten av de «populære» bloggene. Da jeg var ferdig hadde den ellers så ganske kreative hjernen min notert ned èn setning; fy faen, så tragisk. Det er nemlig ikke bloggerne det er noe galt med. Det er leserne! Leserne vil ikke ha god norsk, gode historier og generelt godt lesestoff, de vil ha to ting: 1. Tilsynelatende vellykkede mennesker som utad har et perfekt liv, bruker mer penger enn junkiene på danskebåten og sliter ut krakkene på Kaffebrenneriet. Problemfrie liv som leserne kan drømme seg bort i.2. Skandaler. Leserne elsker rett og slett andre folks miserable liv, spesielt når menneskene med miserable liv ikke engang innser hvordan de framstår eller hvordan de er i det hele tatt. Leserne elsker å le av. Og da mener jeg le av tolvåringer som kommer ut av skapet og stuper rett opp i en balje med mørkebrun foundation, alt for unge mødre, mennesker som tydligvis har hatt en vond barndom og tror at livet er reddet når fjortisspasmene gjør dem til webkjendiser. Jeg sier ikke at alle lesere er sånn, men vi ser jo hva som dominerer når det gjelder populære blogger. Jeg mener heller ikke at det er miserabelt å komme ut av skapet som tolvåring eller være ung mor, men det er skandalene i disse livene leserne sitter og håper på! Og det er visst dèt som gjør en blogg interessant. Så, ja. Mitt tips til deg hvis du vil ha en populær blogg i år 2009: gi langt faen i rettskrivning og kvalitet. Her er det kvantitet, utseendet og ditt eventuelle perfekte/ miserable liv som gjelder. Så er mitt spørsmål til dere.. Leser du enkelte blogger bare fordi du regner med at bloggen vil gi deg noe å le av? Leser du bloggere som du ser opp til? Eller leser du blogger fordi forfatteren skriver godt og kommer noe som gir deg noe? Jeg lurer bare sånn på lesermotivet noen ganger!

No Comments

Leave a Reply