Uncategorized

grand prix begynner å ligne vg lista i år 2002

19. november 2009

Før jeg begynner å hakke løs på noe jeg absolutt ikke vet noe om, vil jeg  bare understreke at jeg aldri har vært noen stor tilhenger av Melodi Grand Prix. Jeg kan for alt i verden ikke fordra Alexander Rybak (ikke bare fordi han er en desperat tusseladd som har vært i buksa på så mye som fem av mine venner og bekjente i et land med 4.8 millioner innbyggere, noe som får meg til å tenke på hvor mange feler han egentlig har spilt på, men også fordi jeg syns musikken hans er smertefull å høre på), og jeg har aldri i  hele mitt liv klart å se en hel sending med Grand Prix.

Når det er sagt: alt og alle fortjener en sjanse. Men så fikk jeg se spekulasjonene for årets deltakere, og jeg fikk hakeslepp i negativ forstand. Hvis spekulasjonene stemmer, kommer vi seriøst til å forveksle årets norske Grand Prix med VG lista tidlig på 2000- tallet! Rett meg gjerne hvis jeg tar feil, men jeg trodde litt av konseptet med Grand Prix var å få inn nye og ukjente sangtalenter fra øst og vest?

For å være helt ærlig tror jeg det er waste of time and energy å sende inn et bidrag til Grand Prix (ikke at jeg har planer om det, men vi er da alle forskjellige). En eller annen PR- kåt gjeng har jo bestemt seg for å rippe opp i en nedstøva cd- samling og gi plassene til artister som:

Tone Damli Aaberge: hun kom på 2. plass i fjor, kanskje litt overkill? Pen å se på, sikkert flink til å synge, men COME ON. Godt det er deilig å gjespe.

A1: you must be kidding me. For et par måneder siden stod jeg plutselig på A1- konsert på en bransjefest og tenkte «oi, så kult og jordnært av A1 å komme hit», men så dukket de plutselig desperat opp på tv- reklamer og kokkeprogrammer, og det var like før jeg forventet å se Christian Ingebritsen da jeg rutinemessig kikket under senga før jeg la meg i går. Noen som er litt vel desperate etter comeback? All cred til A1 for å få til det de prøver på, men er Grand Prix virkelig beste vei å gå? For meg blir det nesten litt juks å plassere verdensstjerner i en slik konkurranse.

Foto: Christian Thomassen

Surferosa: Jeg digger Surferosa, men de var jo med i fjor!

Lene Alexandra: Husker jeg helt feil, eller har hun også deltatt?

Maria Haukaas Storeng: Oisann! Denne dama VANT jo Grand Prix. Man kan ikke toppe toppen, hva med å la minner være minner i stedet for å muligens dra ned noe bra man har gjort?

For meg ser det ut som Grand Prix satser på allerede-kjente-navn og artister som har deltatt i Grand Prix. Er det bare jeg som syns det er dødskjipt og drar ned et konsept som ikke er over the top interessant fra før? Hva syns dere? Og hva slags forhold har dere til Grand Prix i det hele tatt?

No Comments

Leave a Reply