Uncategorized

dette tjener jeg på bloggen

19. desember 2009

De siste månedene har jeg fått mye kritikk både av media og av lesere fordi jeg bryr meg mye om å tjene penger på bloggen. Og vet dere hva? Det er ingenting jeg skammer meg over. Selv om jeg ikke har vært en overivrig blogger den siste tiden, har jeg nærmest gitt bort livet mitt til bloggen, og jeg akter å se på det som en jobb. Jobb = inntekt.

Og så er det forståelig nok veldig mange som er interessert i å vite nøyaktig hvor mye jeg tjener på dette bloggsirkuset. Jeg forstår veldig godt hvorfor folk er nysgjerrige, det å leve av blogging er jo helt nytt i Norge!

Det har også vært mye oppmerksomhet rundt det at jeg har byttet fra blogg.no til å bli selvstendig WordPress- blogger, og hvor vidt jeg har tapt lesere og inntekt på det. Så nå skal jeg fortelle dere hvordan det henger sammen, både med plattformbyttet og med blogginntektene mine!

Unge, norske bloggere som tjener penger på bloggen sin nekter som regel å si hva de tjener. Vil dere vite hvorfor? Fordi de som regel tjener maks 10.000 kroner i måneden på å teste sminke og reklamere for fargerike kosedresser. Bloggere vet rett og slett ikke klar over (eller klarer i hvert fall ikke å utnytte) sin egen verdi når det gjelder markedsføring. Derfor føler jeg at det var veldig smart av meg å inngå et kommersielt samarbeid med Nettavisen, som per dags dato disponerer alle mine annonseplasser og selger dem til store kunder som HM, Bik Bok, Nelly.com, Ludo, L’Orèal, Samsung osv. Disse kundene har enkeltbloggere ikke sjans i havet til å forhandle med, det må gjøres gjennom et større mediebyrå. Selgerne og folkene i Nettavisen er proffe på dette, og derfor valgte jeg å samarbeide med dem.

Så er problemet bare at aktører som blogg.no ikke ønsker at bloggerne deres skal tjene penger. Pengene skal de nemlig ha selv. Ser man det fra blogg.no sitt perspektiv, så greit nok. De har brukt lang tid og masse penger på å bygge opp en suksess, og jo mer bloggerne forstår av businessen og verdien sin, jo mindre penger blir det på blogg.no. Men gir det dem rett til å sabotere for bloggerne sine? Blogg.no v. Rafiq Charania gjorde alt som stod i deres makt for å gjøre annonseringen vanskelig på min blogg. Så enkelt og greit: inntektene på bloggen min har steget betydelig etter at jeg flyttet fra blogg.no. Og nå skal jeg for første gang siden jeg startet samarbeidet med Nettavisen avsløre inntektene mine på bloggen.

Mars 2009: Blogget hos Blogg.no. Hadde ingen samarbeid, jobbet på spreng for å samle småannonsører. Inntekt: 18.300,-

April 2009: Blogget hos Blogg.no. Hadde ingen samarbid. Skaffet annonsør på egenhånd. Inntekt: 3.500,-

Mai 2009: Blogget hos Blogg.no. Hadde ingen samarbeid, skaffet annonsører selv. Inntekt: 15.000,-

Juni 2009: Blogget hos Blogg.no. Samarbeidet med Nettavisen startet, Blogg.no hadde nok ikke helt troen på samarbeidet, så de gjorde ingen big deal ut av det annet enn at de var «furt». Inntekt: 36.656,-

Juli 2009: Blogget hos Blogg.no. Samarbeidet med Nettavisen. Blogg.no fant vel ut at dette fungerte ganske bra, og begynte å krangle, ettersom annonsering egentlig strider mot brukervilkårene deres. De hadde aldri hatt noe i mot å bryte sine egne vilkår om de fikk en del av kaka – men jeg syns ikke de skulle få noe kake, ettersom de ikke løftet en finger for å få. Blogg.no begynte å slenge inn sine egne annonser og ødelegge for Nettavisens kunder, og da går det nedover. Inntekt: 25.609,-

August 2009: Blogget hos Blogg.no, samarbeidet med Nettavisen. På dette tidspunktet var annonseringen ekstremt lite attraktiv. Ikke bare pga sommertider, men også grunnet Blogg.no’s overdrevne og unødvendige reklamespamming på bloggen min. Blogg.no ville ikke ha noen avtale eller penger for å slutte med dette, her var det æren det stod på. Blogg.no kan ikke ha tjent mer enn 1000 kr i måneden på alt krimskramset de la inn på bloggen min, så det var bare for å ødelegge. Inntekt: 18.750,-

September 2009: Blogget hos Blogg.no, samarbeidet med Nettavisen. Samme problem som forrige måned. Inntekt: 18.750,-

Oktober 2009: Blogget hos Blogg.no, samarbeidet med Nettavisen. Samme problem med Blogg.no igjen. De siste dagene i denne måneden begynte jeg å flytte fra Blogg.no. Inntekt: 18.750,-

November 2009: Endelig på egenhånd! Samarbeidet fortsatt med Nettavisen, og inntektskurven begynner å peke oppover igjen. Bloggen er ikke full av Blogg.no sine meningsløse annonser, og Idawulff.com har kommet seg litt bedre inn på markedet. Inntekt: 42.052,-

Desember: Da har vi kommet til nåtid! Blogger fortsatt på egenhånd og samarbeider med Nettavisen. Inntekt: 68.000,-

Og når det gjelder lesertall har de «trofaste leserne» mine fulgt meg, man mister selvfølgelig de leserne som bare tilfeldig klikker seg innom alle bloggene på Blogg.no. Det jeg har mistet litt lesere på er å være sløv blogger! Mange vil nok synes at dette er et ekstremt dumt innlegg, for de fleste blogger jo bare for å blogge. All cred til dere, men det er faktisk folk som er interessert i å tjene penger på det også!

Så da er katta ute av sekken! Og mitt tips til alle som vil tjene penger på bloggen sin: glem alt om sider som Blogg.no. Blogg selvstendig! Ikke bare for å eventuelt tjene penger, men for å eie ditt eget materiale!

2 Comments

  • Reply Lucius Price 25. mars 2024 at 05:06

    It as nearly impossible to find knowledgeable people about this topic, however, you sound like you know what you are talking about! Thanks

  • Reply Shamere 4. juli 2024 at 20:47

    Good info. Lucky me I recently found your blog by chance (stumbleupon).
    I’ve book marked it for later!

  • Leave a Reply