Uncategorized

bloggere får baksmell pga gaver?

6. april 2010

Etter å ha kost meg med venner i går, hadde jeg plutselig 20 ubesvarte anrop og et par sms’er fra journalister som ville snakke med meg om «the big news» om at bloggere står i fare for å få en skikkelig baksmell fordi mange av oss mottar gaver, eller sponsede produkter om dere vil. Siden jeg ikke fikk kommentert saken, gjør jeg det like gjerne her.

Det forundrer meg ikke om mange bloggere, spesielt de yngste, ikke har fått med seg dette, og for å være helt ærlig syns jeg noen burde tatt på seg oppgaven å informere.

Visste dere at hvis dere er på et arrangement og mottar en goodiebag med et blad, en lipgloss og en flaske vann, så skal dere i følge reglene skatte av det?

For meg vitner dette om ren, norsk grådighet. Jeg betaler av og til 40.000 kroner i skatt og moms per måned, og at jeg i tillegg skal betale skatt hvis jeg mottar en shampoo i posten kjenner jeg at dette begynner å irritere meg litt. Her er det snakk om SMÅ beløp, jeg har til og med mottatt dopapir i posten!

Et problem for bloggere som er høyt profilert, kan jo også være at vi får gaver i posten som vi rett og slett ikke har bedt om, samtykket til å få eller har lyst på i det hele tatt. Det har hendt at jeg har fått et par produkter helt ut av det blå, funnet produktet uinteressant og gitt det videre til en venninne. 

Her syns jeg vi trenger noen klare regler og retningslinjer. Alle bloggere har ikke et fungerende støtteapparat med regnskapsfører, annonseselgere, managere og så videre, for i hovedsak er det ikke det blogging handler om. Dessuten syns jeg det er flott at bloggere tar på seg jobben å teste produkter og spre budskapet, slik at forbrukeren får høre meninger om et produkt før han/ hun eventuelt går og kjøper produktet. Husk: det bloggere får er jo ikke gaver. Det er produkter for å teste, anbefale, mene noe om.

Takk for meg. Har dere noen synspunkter på denne saken?

No Comments

Leave a Reply