Uncategorized

blogg.no jukser med topplista

27. april 2010

I sommer en gang satt jeg på et hotellrom og kranglet med Rafiq Charania (mannen bak Blogg.no) på telefonen. Jeg satt med telefonen på høytaler, og et par andre bloggere som var til stede satt bare og måpte over samtalen som foregikk slik:

Rafiq: du påstår at jeg jukser med topplista?

Ida: ja, du gjør jo det. Du fjernet meg fra topplista selv om jeg skulle vært der.

Rafiq: Jukser jeg med lista, Ida?

Ida: Ja, det gjør du.

Rafiq: JUKSER JEG MED LISTA?!?!?

Ida: Ja.

Rafiq: JUKSER JEG MED LISTA?!?!?!?!?

Ida: Ja.

Ettersom han recorder alle telefonsamtaler han gjør regner jeg ikke med at han har noe i mot at jeg siterer litt.

Nå fikk jeg nettopp en mail av en bloggleser (velger å holde vedkommende anonym så bloggen hennes ikke blir slettet), og hun har sett litt på kodingen på blogg.no. Hun la ved en print screen som viser at den øverste delen på topplista rett og slett er skrevet av Blogg.no – noe topp 100 ikke er. Så de øverste plassene ser det ut som om Blogg.no styrer som de vil. Jeg sier ikke at lesertallene ikke stemmer, men det er jo en smule mistenksomt at Blogg.no gidder å kode/ skrive ned lesertallene for hver dag, når de ikke gjør det med hele topp 100- listen. Jeg har forresten fått høre fra halvkjente mennesker at de er blitt plassert øverst på lista.

Jeg er ikke ute etter å lage kvalm, men jeg syns dette er ekstremt urettferdig for bloggere som blogger på ærlig vis, at de skal bli skøvet ned på lista til fordel for folk Blogg.no vil ha på lista.

Får ikke bildet noe særlig større, men forklaringen til leseren som sendte meg mailen var enkelt og greit: Isteden for å sette opp et script som gjør dette automatisk, så har de skrevet <a href=»http://voe.blogg.no/» rel=»nofollow»>Voe</a>(70453), med ferdigskrevet besøksantall, og slik fortsetter listen nedover.

Kan godt hende det er en naturlig forklaring på dette, men jeg syns bare det lukter litt monkeybusiness igjen.

No Comments

Leave a Reply