Uncategorized

derfor er jeg medlem av unge høyre

11. mai 2010

En del lesere har fått med seg at jeg har skrevet at jeg skal delta på et par Unge Høyre- arrangementer, og ja, det stemmer: jeg er medlem av Unge Høyre. Noen syns det er supert, andre er ikke like begeistret. Jeg tenkte derfor å fortelle dere hvorfor jeg har meldt meg inn i Unge Høyre.

For det første har jeg aldri vært politisk engasjert. Jeg har aldri stemt ved et stortingsvalg (har riktignok bare hatt sjansen èn gang, men var alt for likegyldig til å ta turen til valglokalet). Jeg mener at hvis man ikke stemmer eller engasjerer seg, har man heller ikke rett til å klage over noe som helst. Og jeg er ikke akkurat den som klager minst over ting her i landet. Jeg tror det er vanskelig å være enig i alt i et parti. For eksempel så er jeg ikke enig i Høyre- politikken når det gjelder at de vil beholde kontantstøtten som ekstremt mange innvandrere benytter seg av. For de som ikke vet hva det er, så vil det enkelt og greit si at mødrene mottar penger fra staten for å være hjemme med barna, noe som dessverre betyr at mange innvandrer- barn inne blir integrert i samfunnet. Integrering er så utrolig viktig, ikke minst for å motkjempe rasisme og fremmedfrykt, jeg syns rett og slett at alle barn, uansett bakgrunn bør gå i barnehage.

Men, over til grunner til at jeg faktisk ER medlem av Unge Høyre:

Når det gjelder skole og utdanning er Unge Høyre opptatt av at alle er enkeltindivider, at alle er på forskjellige nivåer og at ikke alle lærer likt. Jeg siterer Unge Høyres infosider: Den rød-grønne regjeringens likhetsskole kan oppsummeres på følgende måte: «Alle er like og alle skal lære det samme». At en som ikke forstår en døyt av mattetimene skal få samme oppgaver som en som elsker matte og tar det på strak arm, er for meg helt ulogisk. Unge Høyre ønsker at elever skal få tilpasset opplæring tilpasset dine unike ferdigheter. Unge Høyre sier også nei til trynefaktor, noe jeg syns er absolutt nødvendig. Det vil si at de vil ha anonym retting av prøver, slik at det altså ikke er læreren din som retter prøvene. Vi kjenner vel kanskje alle til at noen lærere favoriserer elevene og gir karakterer deretter? Lærere er bare mennesker de også.

Unge Høyre ønsker lavere skatter og avgifter, noe jeg jubler over. Jeg siterer: Det skal lønne seg å jobbe. Vi er avhengig av at man gjør en innsats, derfor kan man ikke ha et skattesystem som straffer dem som vil jobbe og tjene litt ekstra. Kunne ikke vært mer enig. Unge Høyre mener også at det er feil å skattelegge hus og hjem. Unge Høyre vil ha høyere frikortgrense, noe alle dere unge som jobber kanskje er enig i? Den dag i dag kan man tjene 39 997 kroner før man må begynne å skatte av inntekten sin, en grense som er latterlig lav. Mange av dere bloggere og blogglesere pleier kanskje å handle en del på nettet? Fra utlandet? Og har tilfeldigvis lagt merke til at dere må betale en grådig sum med penger i toll om varen dere kjøpte kostet over 200 kroner? Unge Høyre vil heve denne grensen kraftig.

Når det gjelder innvandring, så vil jeg si at Unge Høyre er et innvandringsvennlig parti. De har en enkel og grei policy som jeg tror de fleste vil si seg enig i: Mennesker som ønsker å komme til Norge for å bidra til å jobbe, skape og sikre vekst også i fremtiden er hjertelig velkommen! Så har det seg dessverre slik at mange kommer hit og ikke klarer å få seg en jobb. De blir stemplet som «innvandrere som lever av våre goder og skattepenger«, men selv om det kanskje er tilfellet i noen familier, er det absolutt ikke slik det er for alle. En innvandrer som kanskje har høy legeutdannelse i India kan slite med å i det hele tatt få jobb i Norge – på grunn av sin opprinnelse. Så her er vi tilbake ved integreringen, og alt vi må gjøre for å bli kvitt rasismen og fremmedfrykten.

Ja, så der har dere noen av grunnene til at jeg valgte Unge Høyre. Stopper der så det ikke blir alt for langtekkelig og kjedelig, men ikke se bort i fra at jeg kommer til å plage dere litt mer med politikk i framtiden. Eller burde jeg holde meg til moteshow og cafèturer, kanskje?

No Comments

Leave a Reply