Uncategorized

mens jeg venter på at jeg skal orke å dekke bordet

13. august 2010

Her hjemme i Tønsberg skjer det ikke stort. Timene snegler seg forbi på samme måte som en episode av Hotel Cæsar, og himmelen skifter fra sol til skyer, og til sol igjen. Jeg har plantet rumpa mi i sofaen, og venter på at noe livlig skal skje. Vel, jeg har jo egentlig fått i oppgave å dekke bordet til middagsfest her i kveld, og det skal jeg snart gjøre også. Må bare orke først.

Min kjære farmor har nemlig bursdag i dag, og det er av den grunn at gjester skal inn døra, og ekstra god mat skal inn i munnen. Her er farmor, ung til sinns og ganske så ung av utseende syns nå jeg, så kan vel trøste meg med at jeg har gode gener : )

Farmor er en kunstnersjel. I går satt hun på terrassen og prøvde å tegne meg, men jeg var så stygg at hun ga opp, og da tok jeg over tegneblokka for å tegne henne. Jeg har ikke tegnet noe siden jeg gikk på barneskolen, rett og slett fordi ingen protesterte da jeg sa som alle de andre; ææ, tegningen min er så stygg. Tegningen min av farmor ble virkelig ikke bra. I starten lignet det på en vagina, så ble det seende ut som en trestamme, og etterhvert lignet det nogenlunde et ansikt med en busk på hodet. Ettersom jeg tenkte høyt hele veien, var det et nervøst motiv som skulle få se tegningen av seg selv. Jeg bare; ææ, tegningen min er så stygg. Og ingen protesterte. Så nå skal jeg ikke tegne før jeg havner i rullestol og blir stum.

Og ellers grillet vi i går. Jeg sang grille-grille-grille-grille og drakk dansk Tuborg, som forresten smaker helt ekstremt annerledes enn den norske Tuborgen. Den norske smaker… Vann. Den danske smaker… Øl. Og det verste var at jeg bare; blæææk, denne er alt for sterk. Norge har ødelagt ølkulturen lizm.

Jeg skulle forresten spist ALT som var på grillen. Verste jeg veit er at familien legger rester i kjøleskapet. Ikke bare lukter det jævlig når man skal ta seg et glass juice, men restemat i kjøleskapet resulterer i at puberteten her i huset står opp klokka fire på natta og lager seg NATTMAT. Lite praktisk når jeg ligger på stua og sover. FAEN, jeg er fortsatt sur. Hvem er det som stapper i seg to koteletter og en sterkt krydra pølse rett før sola står opp? Her i Tønsberg, mener jeg… I Oslo er det greit. Når man har vært på byen.

Og ellers ble det satt opp gjerder på terrassen til ære for lille Bella som så verden med nye øyne i går. Hun stod i tre timer og speidet etter kråker. Hadde jeg aldri giddi…

Vurderer seriøst å gi den stakkars katten en liten dose med botox. Er så slitsom når folk løfter henne opp og sier på babyspråk; er du sur du a? Har du løpt på en vegg du a? Ååå, så sur liten pus! Hun er ikke sur, OKAY? Hun er bare litt vanskapt, stakkar. Og det er det jeg har betalt penger for. Det er forresten dyreplageri, men det fant jeg ikke ut før jeg allerede hadde katta i hus.

I dag må Bella være inne. Rett og slett fordi jeg ikke orker å sitte og passe på at hun ikke hopper over gjerdet for å dra på kråkefest. Jeg har jo så mye å gjøre. Skal dekke bord og sånt. Noe sier meg at det blir mye hår i maten i dag…

Bon apetite.

No Comments

Leave a Reply