Uncategorized

hvor skal du, hvor skal du?

26. august 2010

Når jeg skriver om at jeg pakker ned tingene mine får jeg mange spørsmål om hvor jeg skal flytte og hvor jeg skal. Og så får jeg kjeft når jeg ikke svarer. Så da svarer jeg nå, selv om jeg egentlig ikke har noen svar. For jeg vet ikke. Jeg aner virkelig ikke. Jeg har bare lyst til å være rotløs, prøve meg på å bo i koffert, reise litt rundt og leve livet uten forpliktelser og all den tryggheten jeg har rundt meg hele tiden.

Trygghet er fint det, misforstå meg rett. Men jeg tror bare at jeg har godt av å klare meg litt på egenhånd, se nye steder i verden og ikke bare sitte stuck i en leilighet her i Oslo når jeg egentlig ikke har noe spesielt her å gjøre. Vennene mine går på skole og jobber – jeg er ikke helt klar for det enda. Og hvis jeg skal ut i verden og leve livet, så har jeg funnet ut at jeg må gjøre det NÅ, fordi jeg er så heldig at jeg kan beholde inntekten min uansett hvor jeg er i verden. Og det er jeg så takknemlig for. I stad begynte jeg å grine, både fordi jeg er så takknemlig og fordi jeg ikke strekker til når det kommer til å svare på mailer og forespørsler hele tiden. Jeg ser at jeg virker så utakknemlig, men det er pågrunn av denne smålatterlige bloggen min at jeg får så mange fine muligheter til å gjøre ting.

SÅ. Det første jeg skal gjøre er å pakke den rosa kofferten min og fly til Las Palmas med Idabestis. Så tilbringer vi september in Spain, og så flyr jeg hjem til Norge igjen for å feire at jeg har eksistert i 20 år.

Store deler av oktober tilbringer jeg mest sannsynlig hjemme i Oslo, og da skal nok legitimasjonen min vises fram i døra på mange utesteder. Jeg har vært så evig frustrert av å være nesten den eneste som ikke har fylt 20. De fleste som ikke kommer inn på de bra utestedene bruker jo fake leg, men jeg er superpyse og venter heller hjemme til de andre kommer hjem.

Så kommer vinteren, og da er alternaltivene mange. Det eneste som ikke er et alternaltiv er å tilbringe hele vinteren i Oslo med vinterdeprisjonene mine.

Akkurat nå ligger jeg og ser på brosjyrer som jeg fikk hos EF Språkreiser. Det var forresten der jeg var på møte i dag, for å finne ut hva som kan passe meg. Så nå sitter jeg igjen med to alternaltiver fra dem: LA eller Santa Barbara? Språkskole er jo et supert alternaltiv, ettersom jeg kunne tenke meg å suge inn litt kunnskap samtidig som jeg er ute og reiser.

Er det noen av leserne mine som kan hjelpe meg å velge her? Akkurat nå står pekefingeren min litt fast på Los Angeles, virker jo som en utrolig fet by med mange muligheter. Noen av dere som har vært i LA eller Santa Barbara? Eller kanskje begge deler? Hvor burde jeg dra?

Og etter en eventuell språkreise er boka egentlig ganske åpen. Kanskje jeg er litt i Oslo. Kanskje jeg reiser tilbake til California for å gifte meg med han fantastiske, alt-for-god-til-å-være-sann-mannen jeg fant der. Kanskje jeg flytter  hjem til Tønsberg for en stund. Kanskje jeg leier meg et hus i Thailand. Kanskje jeg flytter inn på Manhattan for å oppleve New York. Jeg vet ikke. Så da vet dere hva planen er.

No Comments

Leave a Reply