Uncategorized

her er finalistene

9. september 2010

Jeg har mange jern i ilden samtidig som jeg er ute og reiser, og et av dem er jo samarbeidet med Kreftforeningen hvor vi prøver å endre ungdommens overdrevne solariumsvaner. Nå er 8 finalister plukket ut, og de skal i fire uke blogge om hvordan de holder seg solfrie. Her kan dere møte finalistene, lese om dem og stemme på den dere syns fortjener å vinne! Det ligger en scooter i premiepotten, nevner det bare – så bruk stemmeretten deres!

For litt solariumsfakta kan dere lese denne saken. Her er et lite utdrag:

Den økte risikoen for føflekkreft utjevnes med alderen.

Personer som bruker solarium mer enn 10 ganger har bare dobbelt så stor risiko for å utvikle føflekkreft fra 30 til 39 år, mot altså seks ganger høyere risiko fra 18 til 29 år.

En forklaring kan være at de unge er mer sårbare for stråling fra solarier. Men det har også vært antydet at den akkumulerte solstrålingen man eksponeres for i løpet av livet spiller en rolle.

Seriøst folkens, ta det alvorlig. Jeg er enig at det er supert å se frisk og brun ut, men det finnes faktisk noe som er viktigere: livet og helsa. Jeg har ikke rørt et solarium etter at jeg begynte å samarbeide med Kreftforeningen, nå vet jeg rett og slett alt for mye om hva følgene kan bli.

Nå er jeg jo i de varmere strøk, og jeg kan love dere at høy solfaktor skal benyttes. Når jeg soler meg popper det stadig fram nye føflekker over alt på kroppen min, noe som skremmer meg fordi jeg vet at jeg er i faresonen for å få hudkreft.

Ellers har Idabestis og jeg hatt en aktiv dag her i Las Palmas. Ettersom alt var stengt (helldigdag, som nevnt), bestemte vi oss for  å ta en treningsøkt. Så vi hoppet inn i joggeskoa og inntok treningsstudioet på hotellet. Superdeilig med utsikt over HELE byen. Vi svettet som to purker, drakk vann (takk og lov for kjøleskap med gratis vann, for en luksus) og avsluttet det hele med å kjøle oss ned i bassenget. Les: leke i bassenget.

Herregud, er det mulig å se så fæl ut. Det var så varmt at det var uutholdelig å ha på seg klær, men det er jo i grunn motiverende å se sine egne valker i speilet mens man trener. Vi var røde som to tomater og svetten rant hele tiden. Men men, man kan jo ikke bare legge ut bilder av glitter og glamour! Så der har dere i hvert fall et bilde av mitt mindre vakre sydentryne rett før jeg ga meg over og hoppet i bassenget.

Haha, selvutløser! Bassenget er helt nydelig. Ligger på taket av det runde hotellet, så det er utsikt til alle kanter. I morgen blir det ny treningsrunde før vi skal jobbe videre med reisereportasje!

No Comments

Leave a Reply