Uncategorized

andemødrene og spanjolene

12. september 2010

I dag morges: Klokka var 08.30. Idabestis bråkte som en invalid traktor da hun desperat prøvde å gå på vannsafari i kjøleskapet, og jeg lå i senga med solsteiken midt i fleisen, og en kropp så rød som et kjøttsår. Au. Jeg tok fart, hentet isbiter og appelsinjuice fra kjøleskapet, og dro med meg Ida opp til bassenget. Hopp. Kaldt. For en nytelse. Jeg ville ikke byttet det mot alle pengene i hele verden. Der og da forsvant fyllesyken og solbrentheten for et lite øyeblikk. Så nå har jeg endelig forstått hvorfor folk har basseng i hagen…

I natt: La oss spole enda litt tilbake i tid. Idabestis og jeg var keen på å teste ut Gran Canarias byliv i går, så vi hadde et lite tomannsvors i leiligheten vår.

Det er jo grenser for hvor mange rusbrus man kan drikke og hvor mange selvutløserbilder man gidder å ta, så etterhvert tok vi en taxi til Tonje&CO sin villa. Der ble vi møtt av en gjeng utrolig hyggelige mennesker. Noen fra Trondheim, noen fra Kristiansand, noen fra Bergen, en fra Ski og en fra Oslo, om jeg ikke husker helt feil.

Knisfnis-solstikk.

Søte Tonje.

At to jålete blondiner kommer inn på et «fremmed» vors og ber noen åpne en alkoholfri øl (vi tok med fra minibaren på hotellet i Las Palmas…) er kanskje en grunn til å forhåndsdømme i seg selv. Og det var en som ikke la skjul på fordommene.

Han til venstre der var superskeptisk. Sitat: for meg er dere blondt hår, to stemmer og luft. Og jeg bare wow wow wow, gutt. Jeg ELSKER sånne utfordringer! Å bevise at jeg ikke er så dum som jeg ser ut som er i grunn ganske gøy, og jeg er helt besatt av å få mennesker som dømmer og misliker meg til å like meg. Og jeg tror det endte med at han likte meg. Sa i hvert fall at jeg var morsom. Og en kul jente. Så, gutten, betyr det at jeg nå er mer en blondt hår, en stemme og luft? Det hadde jo vært ålreit. Jeg dro jo til og med ut løshåret mitt for å understreke hvilken overdreven, fantastisk selvironi jeg er i besittelse av. AH…

Og så dro vi på byen, da. Der ble vi ganske hurtig oppdaget, for det har visst ikke noe å si om man er svett, solbrent eller har mascara på kinnet; SÅ LENGE DU ER BLOND OG BLÅØYD! Helt sykt. Vi ble nødt til å danse på scenen med en eller annen DJ-pervo (en gjøk i grønn t-shirt som holdt en mikrofon i hvert fall?), og da vi danset eller gikk rundt, var det nok som å se andemor og alle ungene bak. Bare at det var Ida og jeg som var andemødre, og alle de slaskete spanjolene som gikk på rekke og rad bak. Ja, så du tror virkelig jeg kommer til å bøye meg fram, plassere leppene mine på sugerøret ditt og drikke av drinken du tilbyr meg?

Jeg har sterke mistanker om at gjengen vi vorset med gikk lei av oss og listet fra åstedet på tå, og litt senere satt vi i en taxi. Jeg med pizza, Idabestis med kebab. Visste dere forresten at utestedene her er åpne til kl 11. om morgenen? Crazy ma’facks.

Syden-utelivet er ikke noe for meg. Lunsj neste.

No Comments

Leave a Reply