Uncategorized

flybilletten er i boks, jeg skal til LA!

13. september 2010

Det som er så deilig med at vi bor i mamma og pappa sin leilighet, er at vi har et rikelig utvalg når det kommer til bøker og DVD’er. Da jeg var yngre var jeg en lesehest uten like, men jo eldre jeg ble, desto mer ble lesingen min tildelt sydenturer. Når jeg er hjemme i Norge leser jeg ikke annet enn aviser, det er så vidt jeg orker å kikke i et magasin eller på en blogg. Men når jeg er her i varmen, da går bøkene som skudd fra et maskingevær. Det er slik jeg får de mange timene i sola til å gå.

Da jeg stakk nesa inn i mors bokhylle denne gangen, var det ikke et vanskelig valg. Vanligvis er jeg fan av litt tyngre litteratur, og aller mest av krimbøker (Jo Nesbø, Henning Mankell og Karin Fossum er mine krimguder), men denne gangen klarte jeg ikke å legge fra meg «Engler i LA». En lettsindig men samtidig tankefull bok som tar opp mange vanskelige faser man har gjennom livet. Utroskap, abort, sorg, og det å miste seg selv pågrunn av vanskelig kjærlighet. En perfekt bok for meg, med andre ord. Men best av alt: Los Angeles!

Nå om dagen suger jeg nemlig til meg alt jeg kommer over av LA, englenes by. Det har seg nemlig slik at: JEG HAR BESTEMT MEG 100% FOR Å REISE TIL LA, OG FLYBILLETTEN ER I BOKS! Dør av glede. Jeg skal gå 3 uker på EF Språkskole, og deretter får vi se hvor vinden fører meg. Kanskje jeg blir igjen og nyter det overfladiske livet blant palmer og alt-for-slanke mennesker? Kanskje jeg til og med leier meg en leilighet? Kanskje jeg gifter meg?! Haha, mulighetene er mange i mulighetenes land, så vi får se. En ting som er sikkert, er at jeg skal hjem og feire jul med familien min.

Så nå sitter jeg her og leser brosjyrene jeg har fått av EF, opp og ned, fram og tilbake. Gleder meg så mye at ord ikke kan beskrive. Blir jo skummelt å reise så langt alene og komme dit uten å ha noen å holde i hånda, men krysser fingrene for at jeg tilpasser meg fort og får meg venner.

Nå har jeg jo lest denne boka, da, så jeg har i hvert fall lært et par ting.

* Man leier bare ikke en cab. Det er det kun turister som gjør, og det blir sett ned på.

* Man tar ikke bussen eller går noe sted. Bussen har «dårlig service» og går man fra A til B, blir man bombadert med «er du en alien?»-blikk.

* Hvis noen sier at noe du har eller gjør er «cool», mener de mest sannsynlig det motsatte. Så hvis noen f.eks sier at du er «cool» på håret, kommer de hvert øyeblikk til å tipse deg om en bra frisør.

* Det fineste noen kan si om deg, eller det beste komplimentet du kan få er at du er, eller at det du sier er «sterkt».

* For å være en del av gjengen må du bleke rumpehullet ditt (……)

* På fest drikkes det ofte vann. Og serveres det tapas, spiser du helst kun «en bit».

* I LA er de fleste som bor der «Moskuser». Ordet er en krysning av «modell» og «skuespiller», og de har ingen interesse av å bli kjent med mennesker som ikke kan hjelpe dem med å nå målet sitt om å få sin egen stjerne på «Walk of fame».

Med andre ord… Foreløpig ser det ikke ut som om jeg kommer til å passe så bra inn, hehe. Her i Norge er jeg kanskje definisjonen på overfladisk (egentlig ikke, men hvis vi snakker om inntrykket folk har av meg), men i LA blir jeg vel så jordnær i forhold til alle de andre at jeg nesten må bo på fjellet og klatre i palmer. Jeg nekter i hvert fall å bleke rumpehullet mitt.

Noen som kan lære meg flere interessante fakta om LA? Og da snakker jeg ikke om innbyggertall…

No Comments

Leave a Reply