Uncategorized

solfaktor 20

23. september 2010

God dag! I dag skinner sola for en gangs skyld, og vi har sovet så lenge at det egentlig bare er å hoppe rett i en bikini og komme seg ut.

Tenkte bare jeg skulle komme med en liten pekefinger, nå som det nærmer seg høstferie og jeg vet at mange nordmenn reiser til sydligere strøk.

Det har seg nemlig slik at jeg alltid har brukt så lav faktor som mulig og gjerne kjørt på med olje etter et par dager for å bli mest mulig brun på kortest mulig tid. For brunfargen er dessverre ikke inklduert i flybilletten, og en av de mange grunnene til at vi reiser bort, er jo å få en «frisk farge i kinnene», for å si det mildt?

Men all denne risikable solingen har gitt meg føflekker og pigmentflekker fra helvete, og nå som jeg i tillegg jobber med Kreftforeningen for å redusere ungdommens bruk av solarium, tenkte jeg i det minste å ha en regel for meg selv: ikke bruke noe under solfaktor 20, no matter what.

Så denne ferien har jeg brukt solfaktor 20, og faktisk tenkt at jeg kunne brukt noe høyere. Jeg har sovnet i sola og brent meg, huden har flasset, og føflekkene mine har fått nye venner å leke med. Så her er mine soltips til høstferien:

* Bruk solfaktor 20 eller mer når du ankommer det varme landet.

* Hvis du vil synke i gradene, vent i minst 5 dager, og helst ikke gå under solfaktor 10. Vi har vikinghud, for gods sake!

* Ta gjerne en siesta når solen er på sitt sterkeste. Spis lunsj eller les bok under en parasoll. Solstrålene treffer deg likevel, bare ikke fullt så sterkt.

* Skjem bort huden din når det kommer til fuktighet, så skal du se at du ender opp med en brukbar tan uansett om du bruker en litt høyere faktor enn vanlig!

* Om du først blir brent, ikke overse det og tenk at «det blir til brunfarge, jeg kan like gjerne sole meg litt til«. Om det ikke flasser av, så har du i hvert fall plaget huden din så det holder, og ikke glem at hudkreften kan være fremmed for å dukke opp i senere år.

Besøk Bloggere med solvett-siden for å følge med på hvordan konkurransen går! Ser ut til at deltakerne er flinke og holder seg solfrie, stå på! : )

No Comments

Leave a Reply