Uncategorized

det hjelper på humøret

18. oktober 2010

Å komme seg tidlig opp på SATS og trene, hjelper definitivt ganske mye på humøret. Føler meg fortsatt tungt vinterdeprimert, men jeg har i hvert fall fått noe ut av dagen og fått litt overskudd av energi! Bedre enn ingenting. Hadde det ikke vært for treningen hadde jeg sikkert ligget i senga fortsatt og syns synd på meg selv.

Forrige ukes stølhet satt fortsatt i meg. Skal love dere at jeg har sagt «AUCH» et par-tre-fire-fem ganger i dag, men Cristian/personlig trener/PT dro meg gjennom det hele. Så nær som jeg er å gi opp noen ganger, merker jeg at jeg faktisk ikke hadde greid det her alene. Har fått noen spørsmål angående treningen, så tenkte jeg kunne svare på noen få. Spørsmål på øvelser må jeg nesten videresende til Cristian, hehe. Verken han eller jeg anser meg som noen proff enda!

Hvor mye koster personlig trener? Føler du at man MÅ ha det for at det skal være vits i å gå på et treningssenter?

Å trene med personlig trener koster 600 kroner for 1 klipp (55 minutter). Mange vil kanskje syns at det er fryktelig dyrt, men spør du meg er det ikke pengene det skal stå på når det gjelder ens egen kropp og helse. Hvis det er slik at man trenger et lite dytt og litt hjelp for å komme i gang med treningen, er det noe man bør prioritere – syns jeg. Men herregud, det er da ikke et must.

Alle er forskjellige, og da sier det jo seg selv at vi også er forskjellige når det kommer til trening. Mange av mine venninner er kjempeflinke til å trene på egenhånd og oppnår flotte resultater uten en personlig trener, mens behovet mitt er litt annerledes. Husk at uansett, så er litt bevegelse bedre enn ingen bevegelse!

Hvor ofte trener du med PT (personlig trener), og hvor mange ganger trener du utenom?

Jeg trener med Cristian 1 gang i uken, men må innrømme at vi har snakket om å legge inn ekstratreninger, hehe. Utenom PT-timene har jeg en base på 3 treninger i uken. For hvis jeg da dropper èn trening fordi noe dukker opp, har jeg fortsatt fått trent to ganger + timen med Cristian. Og 3 ganger i uken er i hvert fall en veldig god start for en som har vært overdrevent lat det siste halvåret! Så det blir 3-4 dager til sammen. På dager hvor jeg er ekstremt sliten eller støl, går jeg heller tur med rask gange eller jogger i parken.

Har du lagt om kostholdet ditt? Hva spiser du?

Jeg har ikke fått «kosthold-skrivet» mitt enda, men jeg skal love dere at det er vanskelig å gå hjem og spise usunt når man har slitt som en gal på trening. De dagene jeg trener ser inntaket veldig slik ut:

* 1 knekkebrød  til frokost, (jeg er ikke særlig frokostmenneske) pleier å ha på sånn smørost som finnes i mange varianter. Inneholder 27% fett, så er jo ikke det sunneste man får tak i, men jeg prøver å ikke bli helt fantatisk her. Det viktigste er at man får i seg noe til frokost!

* Skyr-yoghurt/yoghurt generelt/noen ganger banan, og noen ganger begge deler etter trening. Skyr er jo så godt, så glad jeg fikk lov av Cristian å spise det etter trening!

* Venter noen timer, så spiser jeg to knekkebrød, gjerne med makrell i tomat. Hørte jeg brekningslyder?!

* Middag er jeg dårlig på, men jeg pleier for det meste å spise sushi og kyllingretter. Jeg spiser dessverre mye ris og pasta, må prøve å vende meg litt av med det.

* Om jeg skulle få lyst på noe godt på kveldstid eller mens jeg ser film eller noe, går jeg for nøtter. Nøtter er langt fra slankende, men det er mye bedre enn å spise smågodt og cheeseburgere. Heldigvis for meg er jeg ikke glad i godteri!

Og ja, jeg har vært på butikken og kjøpt yoghurten for mine egne PENGER. Den ække zponza lizm.

No Comments

Leave a Reply