Uncategorized

ja, i norge snakker brad pitt engelsk

17. november 2010

LA-tid: 19.00

Hei og hopp! I dag har jeg hatt min første ordentlige skoledag bak pulten, og jeg må si det var lenge siden sist. Jeg gjorde det såpass bra på testen at jeg havnet i en advance-klasse, og for å være helt ærlig syns jeg det var litt for komplisert. Jeg har for det meste brukt engelsken min for å kommunisere de enkle tingene, og da tenker jeg på å finne veien, bestille fra en meny på restaurant og fortelle taxier hvor jeg skal. Debatt rundt politikk og konflikt rundt oljeindustrien derimot, er ikke noe jeg gjør med glans når det foregår på engelsk. Ikke ellers heller, egentlig.

Så i morgen skal jeg bort på skolen for å spørre om et litt enklere level. Jeg trenger en viss følelse av mestring for å kunne være motivert og lære nye ting, så jeg må prøve å finne en balanse. Litt utfordrende skal det jo også være! Litt synd egentlig, for læreren min var helt fantastisk. Men det er sikkert flere gode lærere her, så jeg får krysse fingrene for at jeg finner en klasse som passer meg litt bedre.

Når det er sagt, så tror jeg vi som er fra Norge er de beste på å uttale ord på engelsk her. Roomien min fra Sveits sa til meg her om dagen; jeg har hørt at dere har mye engelsk TV i Norge? I veldig, veldig mange land er det jo veldig vanlig at de legger sitt eget språk over, i stedet for å tekste programmer og serier sånn som vi gjør. Så DER har vi nordmenn en stor fordel, og den merkes.

Nå skal jeg ut og shoppe litt med Annie! Har fortsatt ikke fått shoppet noe mens jeg har vært her, så det er på tide : )

No Comments

Leave a Reply