Uncategorized

min første thanksgiving holiday

28. november 2010

THANKSGIVING. Egentlig ikke et ord som sa meg så mye, annet enn at jeg skulle få langhelg og reise innover mot Hollywood og Los Angeles sentrum igjen.

Ble hentet sent på kvelden av Andrew og Emilie, for her i LA kan fem minutter bety en time. Man må alltid ta høyde for stor trafikk, og avstandene er skummelt store her.

Både Em og jeg er halvt dansk og halvt norsk, og dette var vår første thanksgiving-feiring noen gang. Derfor hadde vi ikke særlig peiling, og la hele helgen i hendene på vår kjære Andrew. La meg få presentere Andy for dere. For ung til å være min far, for gammel til å være min kjæreste. Heller en slags storebror-onkel. Ganske så unik. Har ikke møtt mange gutter/menn før som bærer veska di, samtidig som de løper foran for å åpne dører og overøser deg med komplimenter samtidig – uten å ha baktanker. Hehe. Andy er et av de snilleste menneskene jeg har møtt, tror jeg. God tvers gjennom!

I hvert fall. A sin plan var å ta oss med på thanksgiving-party hos en venninne, og uten å ane hva vi gikk til, troppet vi opp med poser fulle av mat og alkoholholdig drikke. Det er visst sånn man gjør. Tar med ting til fellesskapet.

Og så ble jeg helt myk inni meg. Vi kom inn i verdens koseligste hus med verdens hyggeligste mennesker, som tok mot oss med åpne og veldig amerikanske armer. Ute ved bassenget var det rigget til med bålplass, levende lys og «åpen bar», og innendørs var det all verdens slags mat og drikke. Mellom tjue og tredve gjester ankom, og både servietter, plastbestikk og overdrevne doser med komplimenter fløy veggimellom. Jeg hadde vært livredd for at vi skulle sitte tjue stive mennesker rundt et middagsbord, så det var en stor lettelse at det var litt mer sånn «åpent hus»-fest.

Min kjære LA-søster og jeg.

Deler av all maten.

Kos ute ved bålet.

Til og med Donte var superglad for at vi kom. Åh, hadde lyst å ta han med hjem!

Gutta som heller ville sove/se på fotballkamp enn å spise kalkun og stirre på oss.

Meg og hun som eide huset vi var i. Hun var lovelyyy.

Noe av det som fascinerte meg, var hvordan mennesker på absolutt alle aldere hadde fest sammen og koste seg som om det skulle vært det mest naturlige i hele verden. Hjemme har vi ikke akkurat så mange ordentlige fester med foreldrene våre? Her var vi i hvert fall alt fra 18 til godt over 50, utrolig gøy! Helt til jeg var bobmesikker på at han ene 18-åringen var Justin Bieber, da tok vi turen hjem til Andrew igjen.

Dagen derpå var Andrew helt igjen, og stilte opp for sine skandinaviske piker. Vi ville på shopping, og shopping ble det. I. MANGE. TIMER. Nok om det, blir sliten av å tenke på det.

Da det ble aften, bestemte vi oss i hvert fall for å dra ut. Og vi dro på en av de beste utestedene i hele LA, The Colony. Kjøp et bord for kvelden, samt et par fine flasker med noe å drikke, så har du brukt opp årslønna di ganger to. Men stedet var fascinerende, utrolig fint! Vi hadde det kjempegøy – helt til KLOKKA TO, for da stenger utelivet her. Sykt.

Jeg har i hvert fall hatt en helt fantastisk thanksgiving-helg, dette ble litt kort og enkelt ettersom jeg sitter og sover over tastaturet. Men jeg håper jeg får vært med på å feire TG neste år også! California slipper ikke unna meg SÅ lett. Her er noen bilder fra turen på byen.

No Comments

Leave a Reply