Uncategorized

vi er alle skuespillere, modeller og sangere

1. desember 2010

En ting som er felles for alle menneskene jeg kommer i snakk med her i LA, er svaret de gir når jeg spør hva de jobber med. Skuespiller. Modell. Artist. En av de tre, men som oftest skuespiller, med et lite innspill av de to andre. I also do modeling and singing.

Det de glemmer å nevne, er at de jobber som bartendere og i klesbutikker på dagtid, og at de aldri har hatt så mye som en statistrolle i en film. For konkurransen her er så stor. Kjenner du ikke de riktige folkene, har du ikke den rette utstrålingen, det rette utseendet og den rette personligheten, kommer du aldri noen som helst vei.

I går kom jeg i snakk med en New Yorker på en restaurant i Hollywood. Han var i likhet med mange andre her i byen overdrevent pratsom, så vi slo av en prat. Han hadde akkurat flyttet fra New York til Los Angeles, og var kommet for å jobbe fulltid som skuespiller. Hvordan jobber du som skuespiller? Med hva, liksom? Spurte jeg. Jeg går på castinger og sånt, prøver å finne en rolle, fortalte han. Men ofte når noen ringer og forteller om en audition må jeg være der på tretti minutter og det er fysisk umulig her i LA hvor det kan ta to timer å kjøre til nærmeste nabo. Eller noe.

Jeg vet ikke helt om jeg syns det er komisk eller trist, dette med alle menneskene som klamrer seg fast til LA, med store drømmer om å bli noe stort. Jeg ser det nesten som en maurtue, der de for øyet som ser utenifra smelter sammen. Bare en eneste stor klynge med samme ønsker og samme mål.

Selvfølgelig, det er bra å ha drømmer og sette seg mål. Og jeg unner alle den suksessen de måtte ha. Jeg bare tenker. Er det ikke litt naivt å ofre alt man eier og har, komme til en fremmed by og satse alt på å bli KJENT? Som om det ikke var mer i livet enn å se seg selv på en TV-skjerm eller en Vodka-reklame.

Kanskje det bare er jeg som ikke forstår det. Det bare virker som om mange av folkene her ikke lever, for de streber så hardt etter det livet de vil leve en gang. Hva med å se opp på himmelen og smile til den vakre California-solen en gang i blandt? Løpe på stranda, stikke tærne i vannet og bruke California til det dette vakre stedet ble skapt for.

It’s who you know and who you blow. Riv meg i armen den dagen jeg bestemmer meg for å dra til LA for å bli skuespiller! Hvis jeg vurderer å flytte hit for å gifte meg eller bo i en bungalow på en strand, derimot, spark meg i rumpa og få meg avgårde!

No Comments

Leave a Reply