Uncategorized

det nærmer seg hjemreise

2. desember 2010

God kveld. Det var halvornøyd og smårørt jeg hoppet hjemover fra kino etter å ha sett Love and other drugs med deilige Jake Gyllenhaal og småirriterende Anne Hathaway. Men gleden varte ikke lenge. Da jeg åpnet døra til leiligheten ble jeg nærmest slått i bakken av en uutholdelig stank, og der satt tre japanere og smilte sukkersøtt til meg. Jeg rakk ikke å si; eeeh, en gang, før jeg fikk en forklaring. De hadde vært i China Town og handlet kvisemedisin i dag. Javel, tenkte jeg. Man kan bli kvitt kvisene sine uten å koke rottepels og froskehjerner på kjøkkenet. Kjøkkenet som ligger vegg i vegg med hodeputa mi.

Hehe, men å ha roomier som har gått meg litt på nervene har i grunn vært litt gøy. Nå når jeg tenker over det i ettertid. Tror ikke jeg er roomie-materiale. Eller. Jeg tror egentlig ikke det er meg det er noe galt med, heller ikke noen andre, det handler vel litt mer om kulturkræsj.

Ja, dere leste riktig. HELLO NORWAY! Det nærmer seg hjemreise. Kan nesten ikke tro det! Føler at jeg akkurat har kommet hit, og samtidig føler jeg at jeg bor her.

Blir alltid så deprimert når jeg skal hjem fra slike ting, tenker alltid at det ikke er noe å komme hjem til. Så et lite tips til alle er å sette opp en glede-seg-til-liste. Ta den fram når du sitter på flyet, så er det kanskje ikke like trist å lande på norsk, snødekt jord. Her er min lille glede-seg-til-liste:

Som dere kanskje skjønner har jeg en del på gang. Vet dere hvorfor? Jeg føler at hvis jeg skal få reist rundt og gjort noe spennende utenfor Norges fire vegger, så må jeg gjøre det NÅ. For jeg er så skummelt keen på å slå meg til ro med mann, hus og barn – i den rekkefølgen, og det er verken overdrivelse eller tull. Og jeg kan jo ikke gjøre det nå! Må leve litt mer først. Leve på den måten jeg gjør nå.

Nok om det, det er flaut nok som det er at jeg sitter og drømmer om en villa når jeg ikke engang har kjøpt min første leilighet. Og forresten, tusen takk for alle tipsene om telefonabonnementer som kan passe meg! Jeg tror jeg har funnet en løsning nå! God natta-klemmer til alle dere som følger meg dag inn og dag ut.

No Comments

Leave a Reply