Uncategorized

svar på flere spørsmål

5. desember 2010

Her kommer svar på litt flere spørsmål angående reisen min, EF-skolen og LA : ) Hvis dere ikke fikk svar her, så kanskje jeg svarte på spørsmålet forrige gang?

Hvordan kom du deg inn på en nattklubb i LA når du bare er 20? Er det ikke 21-års grense?

Jo, det stemmer at det er 21-årsgrense. Men det er nok ikke så strengt her som mange skal ha det til. I følge mine erfaringer, i hvert fall. En fyr som jobbet på nattklubben fortalte meg at klubbene er mest opptatt av at de ikke tar inn mindreårige som er sendt dit av politiet, så om du f.eks går med noen som jobber der eller noen de stoler på som kan gå god for deg, så skal det ikke være noe problem. Og det var det jeg gjorde. It’s who you know and who you blow! Haha.

Jeg bruker aldri fake leg, er alt for pysete for det. Men man kommer alltid langt med å kjenne de rette menneskene – eller med å kle seg pent, ta på seg høye hæler og smile pent.

Em og jeg, LA-sisters <3

Hvordan er det med kriminalitet?

Vet ikke helt om jeg forstår spørsmålet ditt, men om du spør om jeg har merket noe til kriminaliteten her nede, så må jeg si nei, det har jeg ikke. I hvert fall ikke her jeg bor og for det meste oppholder meg.

Men den kvelden jeg var i bilulykke ble jeg stående midt i en ghetto på svarte natta, og jeg vil ikke påstå at jeg følte meg særlig trygg. Var faktisk livredd og etter et uheldig møte med en ekkel fyr, følte jeg meg heldig som ikke ble ranet eller slått ned. Det er mye gærne folk her, men altså. Det er det hjemme og. Det er bare så mange flere mennesker her, så det er større sjans for å treffe på feil person, I guess?

IDA, hvorfor forteller du ikke om ditt møte med *sensurert*?!?! Så bilde av dere på Facebook, det er jo dritfett, det er sånt du må blogge om.

HEHE. Dette er ikke perezhilton.com, enkelte unner jeg et privatliv.

Jeg er skikkelig gira på å ta et sånt kurs som du gjør, planen er å gjøre det fra høsten 2011. Det jeg lurer på er hvorfor du valgte studenthjem? Jeg er så usikker på om jeg skal velge studenthjem eller vertsfamilie.

Jeg valgte å bo på studenthjemmet, rett og slett fordi det er mer frihet her, og jeg er vant til å bo for meg selv og klare meg på egenhånd. Så det mest positive med å bo her, er nok at det er mer frihet, og ikke minst at det er så innmari nærme skolen. Hvis du bor hos vertsfamilie derimot er det gratis, og du får mat der, og så er det jo stor mulighet for at de tar deg med på ting og viser deg rundt i byen. Dessuten er det nok bedre hvis du ønsker å forbedre deg mest mulig i engelsk. Kan nesten ikke fortelle deg hva du bør velge, ettersom jeg ikke har prøvd å bo hos vertsfamilie her.

Rommet mitt i Redondo Beach.

Hei! Har veldig lyst til å ta et studieår i utlandet, og fikk EF-katalogen i posten i dag. Kan du ikke fortelle litt mer om hva dere lærer på skolen og sånt?

Jeg har to forskjellige fag. Det ene er rene engelsk-timer, og der sitter vi enten i et klasserom med lærer, eller så sitter vi på data og gjør oppgaver på noe som heter iLab.

I engelskttimene har vi forskjellige temaer, for eksempel elektronikk, fobier, politikk, media osv, og innenfor de forskjellige temaene lærer vi nye gloser, uttale og rett og slett utvikler vokabularet vårt.

Det jeg merket da jeg kom hit var at jeg kunne den grunnleggende overlevelses-engelsken, men jeg hadde ikke særlig mye å stille opp med i en dialog, eller hvis jeg skulle snakke om hverdagslige ting. Jeg manglet rett og slett ORDENE. Føler at det har forbedret seg ganske mye nå.

Og så har jeg et tilvalgsfag som jeg valgte selv. Man kan velge mellom ting som mat og vin-fag, kommunikasjon, grammatikk, og selv valgte jeg kultur. Faget heter «sitcoms and culture», og der ser vi for det meste på TV-serier og bruker deretter det engelske språket til å refletere over filmen, og diskutere oss i mellom hva vi syns.

Hva heter området der du bor?

Stedet jeg bor heter Redondo Beach. Utrolig hyggelig med en flott strand og masse små, koselige butikker og restauranter.

Og Redondo Beach ser stort sett slik ut. Kjempefint!

Hva skal du i New York, hva skal du studere og hvor skal du bo?

Alt det der kommer jeg tilbake til når alt er 100% sikkert! Men jeg tror jeg skal studere foto ved et universitet, og jeg har enda ikke funnet et sted å bo.

Hvordan er det å ha med seg snus til USA? Hørt det er tredje verdenskrig i Asia siden de tror det er narkotika osv. Hørte noe om at det ikke er lov å ha det med inn/bruke det der.

Hehe, det med Asia vet jeg ingenting om, men min japanske roomie ble helt hysterisk da jeg hadde lagt snuspakken min på skrivebordet hennes her om dagen. «What is this, what is this?!» ropte hun, mens den ene snusen etter den andre trillet ned på gulvet. Lo godt da, skal jeg love deg.

Men tror ikke det er noe problem å ha med snus til USA, både jeg og min norske venninne her hadde med oss.

Hvordan ville du anbefalt folk som skal på ferie til LA å komme seg rundt? Venninna mi har nemlig fått det for seg at vi skal gå og ta buss, mens jeg mener at vi bør leie bil.

Hvis dere skal på ferie og være her i en kortere periode, vil jeg absolutt anbefale bil. Spesielt hvis dere ikke kjenner noen her som kan kjøre dere. Buss tar lang tid og er ikke trygt på kvelden, og det er så store avstander her at dere bør ha bil for å komme dere rundt og få sett litt av byen. Husk GPS!

Heey, hun med det røde håret der! Heter ikke hun Rana? Hun ligner i hvert fall på ei jeg har sett en del bilder av.

Jo, hun heter Rana! Hehe, lillebroren min visste også hvem hun var. Hun er karakteren «Samara» i dataspillet Mass Effect, og jobber en del som modell og skuespiller. Hvor har du sett henne før?

Rana og meg på The Colony.

Har dere mye lekser på EF?

Nei. Det er ikke lekser hver dag, kommer litt an på hva slags nivå du er på og hvilken lærer du har tror jeg. Noen trenger mer øving på fritiden enn andre! Når vi får lekser kan de være å skrive et referat fra en film vi har sett, eller å krysse av glosene vi ikke er helt sikre på, eller f.eks å fylle inn riktig ord i et par oppgaver. Det er uansett ikke lekser som tar opp mer enn en halvtime/time av dagen din! I hvert fall på opplegget jeg er med på.

Alle kan bestille en gratis katalog fra EF her!

No Comments

Leave a Reply