Uncategorized

flytta hjem, jeg?

8. desember 2010

Nå sitter jeg på toget på vei ut av Tønsberg by. Ser ut på mørket, et mørk som er lyst opp av gatelykter, stuevinduer og julestjerner. Trærne langs veien glitrer som i en eller annen Coca Cola-reklame, og jeg føler meg nesten som en del av en NSB-reklame. O’ jul med din glede.

Rart å skulle reise til Oslo bare for  å være på besøk. Langhelg. Koffert. Nesten deprimerende å ikke ha sin egen leilighet lengre. Jeg har det i hvert fall ikke akkurat nå. Er så usikker på om jeg skal leie ny leilighet før jeg drar til New York, det virker nesten litt unødvendig ettersom jeg ikke vet hvor lenge jeg skal bli der. Gikk ikke opp for meg før i dag at jeg på en måte har flyttet hjem igjen. Flyttet hjem til mamma og pappa? Jeg, nei?! Hah. Men, jo. Jeg har vel egentlig det. Jeg har alle tingene mine her, jeg sover her og posten min kommer hit. Jeg har kule foreldre og en bror som kan være kompis om vi begge legger godvilja til, så det er ikke noe galt i å bo med dem – det er bare litt baklengs. Å bo hjemme igjen.

Jeg har alltid tenkt på penger som noe som er til for å brukes. Har brukt mer enn jeg har spart, og nå er det litt ulogisk for meg at jeg skal bo hjemme når jeg tjener penger til å bo for meg selv. Men så er jo planen å ikke leie flere leiligheter i Norge, men å kjøpe. Og da bør jeg kanskje vente til jeg har kommet hjem fra det store utland igjen?

Kjenner bare at det er litt frustrerende. Savner leiligheten «min», savner å sitte i vinduskarmen min, ha jentegjengen på besøk, bare kunne være helt alene, og… Ja. Men samtidig er det deilig at det alltid er mat i kjøleskapet, at det aldri er tomt for dorull, å ha tilgang på strykejern (det fikk jeg aldri kjøpt, haha) – og ikke minst å se familien min hver dag. Det hender jeg får dårlig samvittighet for at jeg er for lite hjemme, nå trenger jeg jo ikke akkurat å ha det.

Nå blir det i hvert fall langhelg i Oslo, og så blir det sikkert deilig å komme «hjem» til «bygda» igjen neste uke. Ha en fin kveld, alle sammen!

No Comments

Leave a Reply