Uncategorized

dagen før dagen som pleide å være «dagen»

23. desember 2010

Jaja, dere! Lille julaften! Er jeg den eneste som dessverre har vokst i fra det å hoppe rundt som en unge og glede seg? Noen er heldige og bevarer den samme julegleden gjennom hele livet, jeg er ikke en av dem. Misforstå meg rett. Jeg gleder meg bare mer til å spise god mat, drikke vin og til å sitte og prate med familien, det er ikke gavene og Askepotts tre nøtter som får meg til å hoppe av glede over julaften lengre.

Er det bare jeg som blir dårlig av å se på Askepott?! Hele greia er dubbet av en mann, jeg klarer bare ikke å se på det.

Men jeg er ingen grinchen altså. Koselig med levende lys, pynta juletre og litt ekstra familiekos.

I dag stod jeg jo grytidlig opp for å dra til tannlegen. Da jeg stod på badet og sov med haka i vasken mens jeg pusset tenner, ringte tannlegen, og jeg bare; jada jada, jeg står og pusser tennene nå. Men tannlegen ville bare si at de ikke hadde tid til å ta meg i mot i dag på grunn av sykdom, og jeg bare «JESS, GREIT DET, HADE!«, men så fort jeg hadde lagt på kom jeg på at smerten jeg har i tennene er litt verre enn hvor trøtt jeg var der og da. Jaja. Da blir det tre uker til med vondt i munnen.

Jeg bestemte meg for å ikke gå til sengs igjen, og dirket opp låsen til lillebrors rom. Da jeg omsider hadde klart å klatre opp på hemsen hvor han sover med katta hakk i hæl, var neste mål å vekke tenåringen for å få han med på juleshopping. Verdens beste storesøster, hei hei, her er jeg. Vekker lillebror før klokka åtte på hans første fridag som han har gledet seg så stort til. Men i stedet for å klare å vekke han, sovnet jeg midt i min lille bondegårdsparade, og et eller annet sted midt inne i et av mine kykkeliky’er, sovnet jeg i fotenden hans og sov til klokka var tolv.

Men DA skal jeg si dere at vi kom oss fort ut døra. Og julegavene fikk vi også handlet. Jeg har foreslått for familien at vi drar på en eller annen fantastisk reise neste år, i stedet for å kjøpe masse gaver til hverandre. Tror de ville vurdere det, selv om lillebror mente at; deeet kunne bli litt vanskelig. Han har jo ønskelistene klare for ti år framover i tid.

Trøtt storesøster, klar for juleshopping.

Da vi kom hjem ble jeg sittende i flere timer og fikse gavene mine. Takk og lov for at jeg sverget til gaveposer i år! Selv om til og med det tok tid. Dere aner ikke hvor dårlig jeg er på å pakke inn. Lillebror og jeg stod på Spaceworld i dag og prøvde å samarbeide om å pakke inn en gave, det var helt krise. Det ligger tydligvis i blodet vårt, det der. Armber og bein over alt, kjefting fram og tilbake og fire rødmende kinn da jeg klarte å skjære en fremmed dame i boblejakka med kutteren. Jaja, det var hun som var i veien, så hun sa heldigvis ingenting.

Gavene til familien er endelig klare! Glad jeg kjøpte en del på Victorias Secret da jeg var i LA, det kan vel aldri slå feil hos damene.

Jeg skulle forresten aldri skrevet dette innlegget. Vet dere hva mamma gjorde?! Hun satte fram alt vi har av nisser, og på kommoden i gangen er det helt ekstremt. Det var det første som møtte meg i dag morges, det svei i øynene. Og mamma fikk seg en god latter.

Haha. Nisser, altså! Og ellers har jeg våket nøye over mamma når hun har pyntet juletreet i kveld. Hjalp til litt også, men satt for det meste og passet på at det ikke ble for mye rødt. Her er mams i action.

Tror jeg kan leve med det. Julaften feirer vi hjemme hos mormor og morfar i år, i deres nye leilighet her i Tønsberg. Det skal bli koselig! Gleder meg til pinnekjøtt, syns det er så vanvittig godt.

Hvordan feirer dere jul? Har dere noen spesielle tradisjoner, og hva slags mat er det som gjelder? : )

No Comments

Leave a Reply