Uncategorized

julaften

25. desember 2010

Da var julaften over for denne gang, og jeg har storkost meg. Våknet opp i dag med et hovent tryne og tenkte at livet var over, men mamma ringte tannlegen og fikk presset inn en time til meg før tannlegen skulle hjem og sette den perfekte perleraden sin i ribba. Og takk og lov for det! For tilstanden var virkelig ikke bra baki der, hos den ene nye visdomstannen min. Men jeg fikk tak i både antibiotika og smertestillende før julen ringte inn, så det var superflaks!

Vi var ti mennesker til bords hos mormor og morfar i kveld. Fantastisk mat, hyggelig selskap og godt humør. Sånt får meg selvfølgelig til å tenke på alle som er alene, og ikke minst alle som sitter ute uten tak over hodet eller et sted å gå. Og så tenker jeg igjen: vi er så flinke til å sende våre tanker til de menneskene dette gjelder, men gjør vi noe mer? Nei, de fleste av oss gjør ikke det. For min del ødelegger det litt av kosen, å vite at veldig mange har det ekstra kjipt på julaften. Og jeg velger å tro at det gjelder mange, men hvorfor gjør vi ikke noe? Hvorfor gjør ikke jeg noe?

Ligger faktisk i sengen nå og vrir meg av tanken på alle som sitter ute helt alene akkurat nå. Greit nok, man kan fortrenge det ved å fortelle seg selv at «de er skyld i det selv på en eller annen måte», men alle gjør feil, noen gjør bare større feil enn andre og konsekvensene kan bli enorme. Er blitt en liten tradisjon med høytlesning hos oss på julaften, og i dag var det en historie fra min kjære fødeby som stod for tur, «Piken med svovelstikkene». Og den historien gjorde ikke tankene færre, kan en si.

Her er noen bilder fra kvelden. Har valgt å sensurere ansiktene til mine søte familiemedlemmer, rett og slett fordi det plutselig føltes feil å legge ut bilder av store og små som ikke har noe som helst behov for å eksponeres. Men et lite inntrykk av kvelden min må jeg jo likevel dele med dere!

Thats me!

Bryr meg ikke om å sensurere lillebror en gang. Når dere sier at han er kjekk soler han seg i glansen.

Høytlesning og riskrem med mandel. Mandler, faktisk!

Mammaen og pappaen min <3

Nå har jeg lagt meg godt under dyna, ble igjen hos mormor og morfar på sleepover. Gadd rett og slett ikke å ta taxi hjem i pysjen som jeg allerede hadde fått på meg, hehe. Dessuten skal vi ha stor julelunsj hjemme hos oss i morgen, og jeg har på følelsen at det blir høye lyder fra kjøkkenet ganske tidlig, noe som ikke er godt for min vonde visdomstann. Trenger å sove ut. Så derfor kommer jeg heller som gjest til mitt eget hjem i morgen! Takk og lov igjen. Håper alle har hatt en like hyggelig julaften som jeg har hatt, vi «snakkes» videre i morgen. Nattaklem!

1 Comment

  • Reply Moira Jacobs 25. mars 2024 at 09:39

    Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I will return once again since i have saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

  • Leave a Reply