Uncategorized

har drømt lenge nok om new york, på tide å dra

19. januar 2011

ENDELIG er det 100% sikkert! I april drar jeg til New York for å studere foto ved Columbia University, gjennom Scandinavian College of New York.

Jeg har drømt om en tilværelse i New York i mange år nå, og ja, jeg må nesten innrømme at det er TV-serier som Sex and The City, Gossip Girl og Lipstick Jungle som har skyld i det. Byen virker så magisk og fantastisk. Jeg fikk et utrolig godt inntrykk av USA da jeg var i Los Angeles med EF tidligere i år, og jeg tror faktisk at New York passer meg enda bedre som person, så jeg gleder meg så mye at sparekontoen og koffertplanleggingen allerede har fått smake på det – selv om det er 3 måneder til avreise. NEW YORK, baby!

Jeg nevnte allerede da jeg kom hjem fra LA at jeg har planer om å reise til New York, og fikk en haug av spørsmål som jeg ikke helt har klart å svare på siden mye var uklart. Men nå som ting begynner å falle på plass, skal jeg prøve så godt jeg kan å svare dere. Vet at mange av mine lesere også drømmer om å ta noe skole i New York, og det er jo veldig forståelig. Tenk dere, da. Sitte i vinduskarmen, se byen lyse langt der nede og høre lyden av tusenvis av biler og mennesker. Kjøpe en kaffe og bare gå rundt i gatene, og ta en løpetur i Central Park (det blir et av høydepunktene!). Løpe ut i veien og rope etter en gul taxi, akkurat som Carrie Bradshaw. Drikke cosmopolitan og gå en hel dag og shoppe etter sko. Og ikke minst å lære mer om foto i en by som er så fotogen at selv det vakreste mennesket blekner i forhold. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg.

Jeg limer inn et skriv fra skolen her, for de av dere som kanskje har lyst til å bli med på det studiet jeg skal dra avgårde på! Det er avreise 8. april, og elevene drar først avgårde til Brasil, før de senere kommer til New York i april. Det er påmeldingsfrist for denne turen allerede denne uken.

SISTE FRIST FOR Å BLI MED SCNY TIL NEW YORK OG BRASIL!

SCNY tilbyr norske studier med lånekassestøtte i utlandet. Et semester gir deg 30 studiepoeng på bachelor nivå og venner for livet!

Denne uken er siste sjanse til å bli med på vårens vakreste eventyr til Brasil og New York. Noen ledige SCNY-restplasser med avreise 8. februar. Studiene gir 30 studiepoeng med lån og stipend i Statens Lånekasse og et spennende program med utflukter og turer som er inkludert i prisen.

Vi skal til The Hamptons og Washington, på Yankees game og Broadway musical, vi skal oppleve karneval i Brasil og påsken i New York!

I New York får vi timer i foto, engelsk business og/eller dans. Forelesningene avvikles i studentmiljøet på Columbia University. Brasil programmet tilbyr økonomifagene markedsføring, reiseliv og prosjektledelse, eller fagkombinasjonen exphil, exfac og menneskerettigheter. Inntak er på bakgrunn av generell studiekompetanse.

Dette er markedets beste tilbud på norske studier i utlandet!

DENNE UKEN ER SISTE FRIST FOR PÅMELDING TIL VÅREN 2011!

e.post: post@scny.no

http://www.scny.no/

Noen som kunne tenke seg å bli med, eller hva?! Skolen har også en konkurranse kjørende, hvor den som vinner kan velge mellom en iPad og en gratis studieplass hos SCNY! Vet godt hva jeg ville valgt. Se konkurransen her, og delta!

Masse mer om New York-reisen min senere, dere kan finne svar på mye dere lurer på på nettsidene til SCNY. Viser seg faktisk at flere venner og bekjente av meg oppholder seg i New York på samme tid som meg, og det er jo betryggende. Alltid greit å ha andre nordmenn, og ikke minst mennesker man kjenner fra før av når man er ny i en storby. Håper selvfølgelig på å få flere nye venner der også, både nordmenn fra skolen og vaskeekte New Yorkere.

Hvor lenge jeg blir er litt usikkert enda, men kurset jeg skal ta i New York varer i 7 uker. Har jeg noen lesere som er bosatt i New York eller som skal dit rundt april eller utover? Gi lyd!

No Comments

Leave a Reply