Uncategorized

Oslo Taxi bør ikke ansette voldelige kvinnehatere

22. januar 2011

I natt ble jeg utsatt for en veldig ubehagelig opplevelse, som jeg føler meg helt nødt til å skrive om. Både for å få utløp for sinnet mitt, og for å nå fram til Oslo Taxi med min klage på en mer effektiv måte.

I natt, eller nærmere halv 6 på morgenen, ankom jeg Oslo S etter å ha vært på konserten i Moss. Slitne etter både konsert og biltur vinket jeg inn en taxi sammen med to kompiser, og vi fortalte sjåføren hvor vi skulle og at vi måtte stoppe på en bensinstasjon for å ta ut penger, av diverse årsaker. For det første er det sjeldent kortene fungerer i disse taxiene fordi stripen på bankkortet nærmest må være nyfødt, og dessuten skulle vi kjøre ganske langt og dele på regningen.

Det var helt uaktuelt for taxisjåføren som fortsatt stod parkert på utgangspunktet, noe vi syns var litt merkelig. Da vi forstod at han kom til å fortsette å nekte, sa vi at «neivel, da finner vi en annen taxi som vil gjøre det, så du trenger ikke kjøre oss noe sted». Men at vi skulle forlate bilen var I HVERT FALL uaktuelt. For det kostet 150 kroner KONTANT å sette seg inn i bilen hans. Hei, svarte penger?

Jeg begynte å bli ganske lei denne useriøse taxisjåføren som satt og kjeftet bak i baksetet som om det var tre stupfulle bråkmakere som satt der, så jeg sa veldig rolig og høflig: «unnskyld, men nå har vi sagt til deg at vi har lyst til å kjøre innom en bensinstasjon, hvis det ikke er mulig, så forlater vi denne taxien og finner en annen, vi sitter ikke her og krangler med deg mens takstameteret ditt går.»

Og da smalt det. Taxisjåføren kastet seg rundt som en villmann og prøvde å rekke tak i meg i baksetet mens han skrek: «du din kjerring, du skal faen meg holde kjeft! Jeg skal faen meg ta deg!». Så ropte han noe på morsmålet sitt over radioen, stormet ut av bilen og rev døren opp på min side, helt vill i blikket. Jeg kastet meg over kompisene mine og ut av døren på andre siden, og kom meg ut av bilen.

Taxisjåføren fortsatte å stå og skrike etter meg, og så SPYTTET han på meg, da jeg måtte passere han for å komme meg inn på sentralbanestasjonen. Han var så vill at jeg var sikker på at han skulle banke meg opp, men heldigvis holdt den ene vennen min han fast sånn at vi to andre fikk løpt unna.

Jeg skjønte virkelig INGENTING. Var både redd og skjelven, og har ikke ord. Det irriterer med så grenseløst at jeg ikke fikk notert ned skiltnummeret da jeg løp derifra, for sånne syke mennesker og kvinnehatere skal ikke ha en slik jobb.

Er det i det hele tatt noen måte for meg å finne ut hvem denne sjåføren er på? Jeg husker ansiktet hans, men ikke bilen, annet at den var mørk og hadde 02323 Oslo Taxi skrevet på seg. Ganske håpløst eller hva?

Og så har jeg en notis som jeg håper Oslo Taxi kan sende ut til alle sine ansatte:

Her i Norge respekterer vi hverandre uavhengig av kjønn. Kvinner får lov til å ta ordet, til å tale i forsamlinger, til å si sin mening og til å si i fra hvis de føler seg urettferdig behandlet. Man SPYTTER ikke på folk her i Norge, man kjører ikke taxi og stappet betalingen i lomma, man truer ikke kunder med vold når man jobber i et serviceyrke. Når man kommer til Norge tilpasser man seg, og om dere absolutt må kue med konene deres, så synd, men ok, jeg skal ikke legge meg opp i det, men det er IKKE greit å holde på slik som i dette tilfellet.

Oslo Taxi, har dere overvåkningsutstyr i taxiene deres? Hvis ikke er det kanskje en god ide? Jeg liker tanken på at øverste hold hos dere ser det som skjedde i går.

Er det flere her som har hatt lignende eller andre ubehagelige opplevelser med taxisjåfører, og spesielt med Oslo Taxi? Isåfall, værsåsnill og del det med meg i kommentarfeltet.

No Comments

Leave a Reply