Uncategorized

oppdatering

23. januar 2011

I dag har jeg fått mange henvendelser fra media angående taxi-opplevelsen min. Har bare lyst til å grave meg ned, blir redd for å si noe feil når jeg nærmest blir beskyldt for å være rasistisk og for å skjære alle taxi-sjåfører under en kam.

Takk for alle kommentarer og mail fra dere som har opplevd noe lignende. Det gjør meg sikrere på at jeg ikke bare skal feie det som har skjedd under teppet, men at jeg skal bruke stemmen min til å prøve å gjøre en forskjell.

Innlegget jeg skrev i går skrev jeg i sinne, jeg mente absolutt ikke å hinte til at alle utenlandske menn har et dårlig kvinnesyn, og mener heller ikke at alle sjåførene til Oslo Taxi er gale i hodet. Og dette er heller ikke et festlig det-er-så-synd-på-meg-stunt fra min side, jeg vil rett og slett anmelde forholdet fordi jeg håper det kan få Oslo Taxi til å ta det alvorlig og kanskje gjøre noen endringer slik at det blir tryggere for alle å ta taxi framover. Overvåkningsutstyr i alle taxier for eksempel?

Jeg vil ikke sverte noens navn eller rykte, jeg vil bare ikke at sånne ting skal skje, det er jo helt uakseptabelt. Ser at flere i kommentarfeltet også tviler på at jeg oppførte meg så bra som jeg sier, for ja, det er jo veldig typisk at fulle ungdommer ramler inn i en taxi etter en tur på byen og irriterer vettet av taxisjåføren. Det var ikke tilfellet denne gangen, og om det så hadde vært det? Om jeg så hadde ramlet halvnaken inn i taxien, vært frekk mot sjåføren og hadde nektet å betale for taxien, ville det da gitt han rett til å behandle meg på den måten? Komme med trusler, spytte etter meg og løpe inn i baksetet for å «ta meg»? Nei, da skulle han heller ringt politiet. Men nå var det altså ikke tilfellet.

Takk for bidrag, og ikke minst til media for at de viser interesse for saken! Krysser fingrene for både overvåkningsutstyr i taxier, og kvinnetaxi. Altså taxier med kvinnelige sjåfører for kvinnelige passasjerer som skal hjem fra byen sent på kvelden.

Oppdaterer dere når jeg har vært i dialog med Oslo Taxi og anmeldt forholdet.

Les Side2 sin artikkel om saken her, de har snakket med Oslo Taxi.

Tv2 har også skrevet om hendelsen, les det her.

Her har Dagbladet også skrevet om saken. Setter pris på kommentarene Oslo Taxi her kommet med der.

No Comments

Leave a Reply