Uncategorized

i dag har jeg vært kjøkkensjef

24. januar 2011

Lite innhold i dagene mine her hjemme i Tønsberg. Men farmor og farfar er på besøk fra Danmark, så jeg går i hvert fall ikke rundt og sturer alene på dagtid.

Forrige uke følte jeg at vi hadde søndagsmiddag hver eneste dag, dere vet, sånne kompliserte retter med hjemmelaget kaviar-greier til forrett, så i dag bestemte jeg at det var MIN tur til å stå for matlagingen. Liker at det som står på bordet er enkelt, moderne og med masse smak. Så jeg lagde «enchiladas a la Ida», og det heter retten fordi jeg egentlig ikke aner hvordan man lager enchiladas. Lager det bare slik jeg vil ha det, så tenkte å dele min veldig enkle oppskrift med dere her:

* Sett ovnen på 220 grader og skjær opp masse hvitløk, rød chili og grønn chili i små-små biter.

* Stek kjøttdeigen og bland hvitløken og chillien oppi, samt tilsett litt salsasaus, av typen man pleier å ha på taco. Jeg tilsetter ikke tacokrydder, her hjemme er vi så lei av tacosmaken. Og husk jalapenos hvis du liker det! Så lenge jeg ikke har noen kresne mais-haters ved bordet, pleier jeg også å tilsette mais i kjøttdeigen.

* La kjøttdeigen stå og godgjøre seg med smakstilsetterne, mens du smører en form. Jeg smører den med olje.

* Fyll tacolompene med kjøttdeigen, rull dem sammen i formen og strø ost over.

* Legg ved litt tortillachips og strø ost over dem også.

* Sett formen i ovnen i 10 minutters tid, og lag en enkel salat. Jeg pleier bare å ha Isberg-salat og agurk når jeg lager enchiladas.

* Server enchiladasene med guacamole og salsa. Hvis du ikke vil lage guacamolen selv, kjøp de ferdige, jeg syns de er kjempegode! Men ikke velg den fra tacohyllene, velg den grønne fra Kims som står med potetgull-posene, jeg syns den smaker best.

* Topp apetite, spis til det er tomt!

Maten før den gikk i ovnen.

No Comments

Leave a Reply