Uncategorized

kollektivtrafikk og skistaver, to fiender

23. februar 2011

Da er jeg tilbake etter en lærerik dag på jobb, og skal faktisk straks løpe ut i et møte igjen. Men først skal jeg lage en rask (og sunn!) middag, og fortelle dere om mitt manglende talent når det kommer til å ta meg rundt med kollektivtrafikk. Jeg tror jeg er skapt for bil, taxi og limmo (…).

Det har seg nemlig slik at jeg kan ta T-banen til og fra jobb, nå som jeg bor her jeg bor og jobber der jeg jobber. Jeg har aldri vært noen storbruker av T-banen før, men har tenkt at jeg forstår meg nogenlunde greit på systemet. NEIDA. Da jeg skulle ta T-banen hjem fra Stortinget i stad (hvor jeg forøvrig ikke jobber), løp jeg rundt i gangene som en rådvill bygderotte. Er det noe jeg liker dårlig, så er det å løpe rundt under bakken med mine kjære eiendeler og hendene fulle av shoppingposer (ja, jeg rakk å handle litt etter jobb…). Av en eller annen grunn føler jeg meg som et veldig opplagt ransoffer. Jeg spurte til og med etter veien, og til og med da klarte jeg å gå feil, og selvfølgelig sette meg på feil T-bane. Plutselig var jeg på Grønland. Nenenei, det er så absolutt ikke denne veien jeg skal.

Så jeg hoppet av banen på Grønland, ble tilbudt å kjøpe hasj fire ganger (nei takk!), og fikk endelig satt meg på riktig bane. MEN. Så er det jo VM-kaos i byen, har jeg skjønt. Bygdetullinger med latterlige skiluer og livsfarlige skistaver over alt. La oss snakke om skistavene. Nei, la oss ikke snakke om dem, men la oss FORBANNE dem, og nekte dem adgang til vårt ellers ganske hyggelige Oslo-miljø. I det jeg steg av banen på riktig stasjon -lettet, glad og samtidig småsvett etter å ha bært alle posene, er det søren meg en skientusiast som spjærer hele ICA-posen min, så alle matvarene mine triller bortover bakken. For et pinlig øyeblikk. Og folk stod bare og så på hva jeg hadde handlet. Heldigvis ikke noe pinligere enn tøymykner, chili, tomater og sminkeservietter (og en haug av andre dagligdagse saker), men pinlig likevel. Så svartnet det for meg, og jeg løp hjem og låste meg inn, fylt med enda større hat for kollektivtrafikk og skistaver enn før.

1. Den unødvendige, men nødvendige shoppingen. En lysere foundation er så å si påkrevd når den vinterbleke huden…Blekner. Og så trengte klesskapet en ny kosedress og noen store singlets! 2. Middag! Nå som jeg bor så nærme Rema1000 har jeg begynt å kjøpe kjøtt/kylling/fisk der. De har så små og billige pakninger, veldig praktisk når man bare lager middag for en!

No Comments

Leave a Reply