Uncategorized

det hender at speilet slipper til

21. mars 2011

Litt tidligere i dag hadde jeg en samtale med speilet mitt, og speilet sa som følger; Å, fy fader. Nå må du slutte å legge på deg. Folk ler av deg og snakker bak ryggen din fordi du er så feit. Ikke engang sminke kan dekke til det slitne trynet ditt, du har virkelig forfalt.

Så gikk jeg litt rundt og gråt høylytt mens jeg ryddet leiligheten og tente telys. To timer senere stoppet krokodilletårene, og jeg gikk tilbake til speilet for å svare på tiltale.

Hør her, dumme speil. Du plager meg hver dag, hvor enn jeg går. Noen ganger er jeg så opptatt av hva du skal mene om meg at jeg ikke tenker på annet. Ja, kanskje jeg har lagt på meg litt, og kanskje ansiktet mitt ikke passer inn på coveret av et magasin, men det er helt greit. Jeg vil at du skal slutte å terrorisere meg. Dessuten får du meg til å se tjukkere ut enn jeg er. Du er en dritt.

Det er en sånn dag. Deppesøndag, typisk jentesøndag. Jeg er så lei meg, og føler at verden raser sammen for hver minste ting. Og samtidig er jeg veldig bevisst på hvor teit jeg er, men det er vanskelig å heve seg over det. Jeg er glad for at jeg er ung og har mange fine år foran meg, men noen ganger skulle jeg virkelig ønske at jeg var 40, lykkelig gift og drev med bokklubber og hjemmegartneri i stedet for å drikke-vin-og-prøve-å-passe-inn-i-denne-kyniske-dritt-verdenen som 20-åring.

Ellers har helgen vært fin. Det var kjempekoselig med besøk, selv om jeg har vært dritdårlig. Feber, forkjølelse og antibiotika har rett og slett tatt rotta på meg, sikkert også derfor jeg er litt depp. Vil jo selvfølgelig være verdens beste vert, men det er ikke enkelt når hodet har reist til månen. I går var jeg så dum og vågal at jeg skulle drikke vin, det gikk jo ikke. Så jeg lå på rommet mitt og sov, mens det var full fest i stua. For en fulltreffer! Og i dag er alle tingene mine BORTE, jeg finner ingenting. Var det en tyv her i går, eller har jeg bare rotet bort alt?

Nå tenkte jeg å gjøre det beste ut av det lille som er igjen av kvelden. Begynner endelig å bli i litt bedre humør. Får besøk og skal lage middag, krysser fingrene for en bra film også.

Forresten! Ny «pelsjakke» fra Filippa K. Jeg er litt skeptisk til den, ser jo ut som en stor bjørn i den. Beholde eller gi videre? Den var ikke akkurat gratis, så vil ikke la den henge i skapet.

PS. Bloggen er like syk som meg, og den nekter å samarbeide. Så dette innlegget er egentlig fra i går, søndag.

No Comments

Leave a Reply