Uncategorized

til dere med iPhone

13. april 2011

Alright, her er det etterlengtede app-innlegget! Dere som ikke har iPhone eller planer om å skaffe dere en, trenger ikke å lese så nøye : ) Men her får dere i hvert fall mine apps, kanskje dere finner noe nytt dere kan sprite opp iPhonen deres med!

Merk: noen av applikasjonene koster penger, men de fleste er gratis. Dette får du beskjed om når du laster dem ned.

Twitter: en av de appsene jeg bruker aller mest. Rett og slett Twitter, bare at den er tilpasset iPhone. Dere kan følge meg på Twitter her. Der oppdaterer jeg litt hyppigere enn på blogg og Facebook!

WordPress: en sjelden gang i ny og ne hender det at jeg blogger fra mobilen, og siden jeg bruker WordPress, er det veldig kjekt at de har så fin applikasjon til iPhone. En av de mange fordelene ved å blogge fra WordPress!

Yr.no: Yr har sin egen app, og den bruker jeg når jeg skal sjekke været. Man taster inn stedet man er nysgjerrig på, og så får man opp værvarsel for hele uka om man vil.

Gulesider: Jeg har egentlig brukt 1881 sin telefonopplysnings-app helt til nå, men nå har Gulesider oppdatert sin, og den er blitt utrolig bra. Du kan til og med ta bilde av en ting, og så lister den opp steder hvor du får kjøpt lignende ting, eller ting som faller inn under samme kategori. Ikke bli fornærmet hvis du tar bilde av ansiktet ditt og får opp adressen til et apotek…

VG TV-guide: Denne appen er genial! Koster 20 kroner, men blir brukt ganske hyppig. Jeg er jo blitt den TV-slaven når arbeidsdagene er over, så det er kjekt å kunne planlegge TV-kvelden når man sitter på bussen på vei hjem. Man kan også markere det man vil se, og så går alarmen av når du må skru på TV’en.

SATS: SATS har sin egen app, hvor du som trener på SATS enkelt og greit kan type inn medlemsnummeret ditt, og så kan du få oversikt over gruppetimer, melde deg på dem, lese nyheter og få kostholdstips.

Skype: Skype på iphone er genialt! Man kan ikke se hverandre slik som på PC’en, men det blir vel det samme som å snakke gratis i telefonen, I guess.

Filmweb: en app hvor du kan få oversikt over hvilke filmer som går på kino, og ikke minst bestille kinobilletten din.

7Eleven: på 7Eleven-appen er det alltid noen fine tilbud. Du får opp en strekkode på skjermen på iPhonen din som du kan vise i en av kioskene, veldig enkelt og greit. Selv om jeg ikke kan skryte på meg å ha benyttet meg av den så mange ganger. Tror Deli har samme opplegg!

New York Guidepal: Det finnes utrolig mange bra guider i app store! Jeg har lastet ned en fra New York, og der har jeg funnet utrolig mange gode tips til restauranter, utesteder, butikker og så videre. Å søke seg fram på nett kan være litt av en jungel, men på denne appen får man alt veldig spesifikt og detaljert. Gotta love it!

Trafikanten: for Osloborgere kan det kanskje være greit med en snarvei til busstider, trikketider og t-banetider?

Runkeeper: for å dokumentere og analysere løpingen din. For de som løper…

Spotify: denne trenger jeg vel ikke å forklare nærmere? Men husk at man må ha Spotify Premium for å kunne bruke det på iPhone! Det koster 99 kroner i måneden.

MusicID: HVOR mange ganger i uka hører du en sang som du vil ha navnet på, for å kunne høre på den igjen senere?! I mitt tilfelle er det snakk om ganske mange. MusicID har løst problemet, det er virkelig helt genialt. Du trykker bare på knappen som heter «identify song», MusicID hører litt på sangen, og så forteller den deg hvilken sang det er. Alle søkene dine blir lagret så du kan bla dem fram senere. Stort hurra for denne appen!

Photoswap: en morsom (og ganske unødvendig app) hvor du knipser et bilde, trykker på «send», og så blir det sendt ut til en annen random som bruker samme program. Du får da et bilde av vedkommende tilbake. Har prøvd det et par ganger, og jeg skal love dere at jeg har fått se interessante saker – som jeg ikke nødvendigvis hadde lyst til å se.

Picsecret: har du bilder som absolutt INGEN må se?! Legg dem inn i Picsecret og beskytt dem med en kode. Har fremdeles til gode å bruke denne appen, men den kan vil komme til nytte en dag.

Fatbooth, oldbooth og gingerbooth: tre forskjellige applikasjoner som det er verdt å unne seg, haha. Enkelt og greit, bilderedigeringsprogrammer som gir deg et ganske reelt inntrykk av hvordan du ville sett ut om du veide 300 kilo, var 90 år gammel eller hadde rødt hår.

Secret Diary: det finnes mange av denne appen, flere som er gratis også! Sier vel seg selv hva det er; et sted hvor du kan skrive dine hemmelige notater og beskytte dem med en kode – hvis det ikke er nok med tastelås-koden!

Words with friends: det eneste spillet jeg gidder å spille på iPhone. Angry Birds har jeg gitt opp for lenge siden, syns det er skikkelig kjipt. Uansett. Words with friends er Scrabble for iPhone, du kan spille mot vennene dine. Hjernetrim på engelsk, haha!

Whats app: en app hvor du kan skrive gratis SMS med alle som har det samme programmet på sin iPhone. Jeg har ikke fått dette til å funke på min iPhone, jeg mistenker at det har noe med abonnementet mitt å gjøre. Men bruk det de som kan! = Lavere telefonregninger.

NRJ Norge: Radio-app på iPhone! Jeg hører så å si aldri på radio, men er ålreit å sitte på bussen på morgenkvisten og høre på litt ny musikk og munter skravling. Skal bli flinkere til å høre på radio, its a promise!

Snarveier: hvis du har nettsider du besøker ofte, kan du velge å legge dem til på «hjem-skjerm». Da vil nettsidene få et eget ikon på iPhonen din, og du kan komme deg inn på nettsiden raskere enn fy.

Har dere lesere noen tips til morsomme og/eller nyttige iPhone-apps? : )

1 Comment

  • Reply Kamilla 12. mai 2014 at 00:04

    Haha, lurer på om jeg er den eneste som leste «runkeeper» som «runkeper» .. :p

  • Leave a Reply