Uncategorized

oslo by ida, del 1: spisesteder

27. april 2011

Jeg får mange kommentarer og mails av mennesker som ikke bor i Oslo, men som kommer langveis fra for helgeturer, for å oppleve konserter og så videre. Dere vil ha tips til spisesteder, nattklubber, shoppingsteder og så videre, så jeg tenkte jeg skulle prøve å hjelpe til litt. Jeg er jo bonde i byen selv, men etter å ha vært i Oslo i nesten 3 år nå, skal jeg love dere at jeg ikke rusler opp og ned Karl Johan lengre, slik jeg gjorde da jeg var på dagsturer for å «shoppe» for noen år siden.

La oss begynne med det mest nødvendige; spisesteder!

Nå som det er sommer er det et must å spise på Aker Brygge eller Tjuvholmen. Tar 5-7 minutter å spasere fra Nationalteateret til Aker Brygge, og Tjuvholmen ligger på en måte på baksiden av Aker Brygge. På Aker Brygge kommer man først til Lekteren, rett og slett en lekter som stikker ut fra brygga. Beach club- stemning med chill musikk, hyggelige sittegrupper og ganske god mat. Den italienske pizzaen deres er yey! Rett i nærheten ligger Olivia (som forsåvidt har en hyggeligere restaurant oppe ved Bogstadveien). De har utrolig gode smørbrød til lunsj, og også her er den italienske pizzaen god. Litt lengre bort finner dere Fridays, et sted hvor turister har lett for å plassere seg. Jeg spiser ikke noe særlig på Fridays lengre ettersom all maten smaker det samme, bruker stedet som utested i stedet! Men prøv også Jacob Alls som ligger ganske langt bort på brygga. GOD tapas, og deiilige pastaretter.

Pollo Bianco-pizzaen på Olivia er å anbefale.

På Tjuvholmen, på baksiden av Aker Brygge som nevnt, vil jeg anbefale Bølgen og Moi. Mulighet for å leie egne rom til selskap hvor man kan styre egen musikk og har egne servitører, ellers har de også veldig hyggelig uteservering. På Tjuvholmen er det sol mye lengre enn på brygga, så hit kan man jo forflytte seg senere på kvelden! Stikk også en tur innom BAR (Bygdøy Allè restaurant) som ligger rett ved siden av. God mat, og veldig gode drinker. Helt ytterst på Tjuvholmen ligger Sjømagasinet hvis det frister med sjømat, sjømat og atter sjømat.

Mat og champagne to die for, på Bølgen og Moi!

Nederst i Bogstadveien, rett ved Acne-huset ligger den beste Olivia-restauranten, med samme meny som de har på Aker Brygge. Utrolig koselig uteservering, må oppleves på en varm sommerdag! Litt lengre opp i Bogstadveien, inn en sidegate, ligger San Leandro, kjent for fantastisk tapas. Så ta med venninnegjengen dit og nyt en kveld med tapas og fin vin! Midt i Bogstadveien, inn en sidegate, finner dere Mucho Mas, en av mine absolutte yndlingsrestauranter. Mexican food som smaker noe helt annet enn det man prøve å lage hjemme. Prøv burritosene! Følg Bogstadveien helt opp til Majorstua-krysset, der ligger det enda en Jacob Aall– restaurant som er veldig bra. En av restaurantene som ligger på min topp 3, ligger på Majorstua. Den klarte jeg jo nesten å glemme nå, herregud! Den heter Sushi&Wok, og ligger rett ovenfor Colosseum kino. MÅÅÅÅ prøves!! Jeg spiser nesten alltid nr. 28 på menyen der. Nudler med scampi og biff.

Yndlingsretten på Sushi&Wok!

La oss forflytte oss til Frogner sentrum. Solli plass og Bygdøy Allè, mitt teritorium! På Solli plass er det jo veldig hyggelig uteservering, så jeg vil anbefale å spise på Consenzo. All slags mat, veldig gode retter. Der er det veldig hyggelig å sitte inne også, og funker fett for et cafè-besøk as well. Beveg dere inn der hvor Skovveien og Niels Juels gate krysser, der finner dere først min favoritt-sushi restaurant. Den heter Star Sushi! Veldig liten restaurant, så det kan lønne seg å ta maten med seg hvis man ikke vil få utgangsdøra i ryggen under måltidet, hehe. 50 meter borte i veien ligger Grillsville, et mindre usunt alternaltiv til junkfood. Burgerne er crazy good, prøv pampas burger! Jeg bodde i toppleiligheten på hjørnet over Grillsville før, skal si dere det var litt trist å flytte derifra, men kanskje greit for klesstørrelsen.

Mat fra Grillsville og Star Sushi.

Går dere ut på Bygdøy Allè, og beveger dere oppover (altså mot Skøyen), finner dere 3-4 indiske restauranter på veien. Har hørt mye bra om disse men enda ikke fått testet dem ut, så de kan jo være verdt besøket. Går man helt opp til Frogner Kirke (busstopp), kommer man til en Egon restaurant som har en utrolig hyggelig uteservering. Jeg har ikke fått de store mat-orgasmene på Egon, men er i hvert fall hyggelig å sitte ute og ta en kaffe der. Enda lengre ned, på andre siden av veien, ligger Bygdøy Allè Sushi. Et helt greit alternaltiv til Star Sushi, syns jeg. Men ligg unna menyen med 2 vårruller, velg den med 3 i stedet, så slipper dere seige vårruller fulle av nudler. Det ligger også en BAR i Bygdøy Allè. Har enda ikke vært der, men regner at det er cirka det samme som på Tjuvholmen.

Hvis dere absolutt måååå ned til Karl Johan og nyte turist-virvelet, så foreslår jeg at dere spiser på uteserveringen til Onkel Donald. Det ligger rett ved Spikersuppa, og er utrolig hyggelig! Kjempegod mat også. De har inne-restaurant på andre siden av veien om det skulle bli for kjølig… På andre siden av veien igjen, altså mot National (holdeplassen), finner dere Bocata. Mitt yndlings-lunsjsted når jeg er på jobb. Prøv bagel med scampi eller baguett med laks og sitron!

Uteserveringen på Onkel Donald.

Det er også mange hyggelige spisesteder på Grønland og Grünerløkka. Men de eneste jeg har merket meg navnene på, er Cafè Con Bar på Grønland, og Fru Hagen på Løkka. God og enkel mat! Toppkarakter på hyggelig atmosfære.

Så, da har dere Oslo-turister i hvert fall ikke mangel på spisesteder. Kanskje vi sees, til og med! Jeg har linket til alle spisestedene i teksten, så dere lett kan finne adresse, kart og telefonnummer : )

10 Comments

 • Reply Messiah 18. februar 2024 at 02:56

  Thank you for the good writeup. It in fact was once a enjoyment account it.

  Glance complicated to more brought agreeable from you!
  By the way, how could we be in contact?

 • Reply Megham 18. februar 2024 at 02:56

  Thank you for some other informative web site. Where else could I am getting that type of info written in such a perfect way?
  I’ve a undertaking that I’m simply now running
  on, and I have been at the look out for such information.

 • Reply Undrea 18. februar 2024 at 03:02

  If you wish for to take a good deal from this
  piece of writing then you have to apply these methods to your won web
  site.

 • Reply Kenja 18. februar 2024 at 03:29

  It’s hard to find educated people in this particular topic, but you seem like
  you know what you’re talking about! Thanks

 • Reply Terrin 18. februar 2024 at 03:45

  Hi there would you mind letting me know which web host you’re working with?

  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you recommend a good internet hosting provider at a reasonable price?

  Kudos, I appreciate it!

 • Reply Merideth 18. februar 2024 at 05:23

  A fascinating discussion is definitely worth
  comment. There’s no doubt that that you should publish more on this
  subject matter, it might not be a taboo matter but usually people
  do not talk about these subjects. To the next!
  Cheers!!

 • Reply Ogechi 20. februar 2024 at 05:16

  Thanks a lot for sharing this with all of us you really recognize what you are talking approximately!
  Bookmarked. Kindly also consult with my website =). We can have a hyperlink
  exchange arrangement among us

 • Reply Hezekiah 23. februar 2024 at 05:41

  I have to thank you for the efforts you have put in penning this
  site. I am hoping to view the same high-grade content by you later
  on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my very
  own blog now 😉

 • Reply Chloe Love 5. mai 2024 at 02:40

  Come watch jadelynn and free show room have fun in liamaries room.

 • Reply Lizzie Fox 17. mai 2024 at 23:38

  As proud parents, we are reaching out to express my deepest gratitude to the exceptional teachers at Scottish High who have played an instrumental role

 • Leave a Reply