Hverdagsliv

steng dørene

24. juli 2011

Nok en grå, tung dag er i ferd med å passere. Føler at tiden står stille. Sovner ikke før det er morgen, men våkner tidlig likevel, uten å stå opp. Ligger bare og ser marerittet rulle over skjermen, igjen og igjen. Regnet pøser og det kjennes ut som om jeg bor i en spøkelsesby.

Skal komme meg opp nå. Jogge en tur i regnet, leie en film. Må se på noe annet enn nyheter, holder på å bli gal. Jeg har ikke mistet noen kjente eller kjære i Oslo eller på Utøya, i hvert fall ikke som jeg vet om. Takk og lov for det! Likevel sitter jeg og sipper som en liten unge, føler meg som en dramaqueen. Men jeg er så lei meg på alles vegne, har bare lyst til å holde rundt alle som har det vondt.

Samtidig holder jeg på å eksplodere etter nattens tidsfordriv. Jeg begynte å lese manifestet til gjerningsmannen som står bak bombeangrepet og skytemassakeren, og innså at hvis èn norsk tulling kan skrive dette, så kan garantert en haug av andre tullinger bli påvirket av det. Det er jo allerede svært kjent fra media at dette manifestet eksisterer, men jeg vil råde dere til å IKKE SPRE DET!

Ikke spre manifestet (boken) til gjerningsmannen, ikke spre Youtube-videoen hans, og ikke spre hans budskap på noen som helst måte. Han har selv skrevet i manifestet sitt at han ønsker at så mange som mulig skal spre det på Facebook-sider, Twitter, blogger og andre nettsamfunn, og det siste vi vil er vel å oppfylle noen av hans ønsker? Den makten sosiale medier har i dag, må vi bruke varsomt, og vi må bruke den riktig.

Twitter-samfunnet har vært til stor trøst de siste dagene, der ser man svart på hvitt hvordan denne hendelsen virkelig har bragt folk sammen. Hvis dere syns jeg oppdaterer bloggen for lite, kan dere følge meg på Twitter. Der er jeg litt for ofte.

En annen ting jeg gjerne vil oppfordre alle til, er å melde seg inn i denne gruppen på Facebook. Til nå har nesten 8000 mennesker meldt seg inn, og alle ønsker at fengslingsmøtet på mandag skal være lukket, altså at media ikke har tilgang. Massemorderen/ psykopaten/ monsteret/gjerningsmannen har skrevet i manifestet sitt at han vil bruke rettsalen som propagandakanal, for å spre sitt budskap. For å være helt ærlig tror jeg ikke han bryr seg om å sitte i fengsel, så lenge han får budskapet sitt ut. Så det må vi hindre.

Jeg vil også vise min medfølelse til gjerningsmannens familie. Håper de blir tatt godt vare på i denne tiden, og at de ikke dømmes et sekund for hva som er gjort.

Ok, nå er det nok. Jeg kunne holdt på i evigheter, men dette orker jeg ikke. Dere har sikkert sett nok nyheter i likhet med meg, og trenger ikke å lese om dette på blogger i tillegg.

Vi blogges litt senere. <3 til alle.

No Comments

Leave a Reply