Hverdagsliv

www weekend com

30. august 2011

Hei og hopp! Håper alle har hatt en super helg. Det har jeg. Men til gjengjeld tar det lang tid å komme seg etter en slik helg. Jeg har stort sett bare vært med gode venner og kost meg, og på lørdag hadde vi vorspiel hos meg og dro ut på byen. Jeg føler meg nesten for gammel til å dra på byen, for jeg blir jo så sykt dårlig etterpå. Men når man har hatt det gøy og ledd masse er det vel verdt det?

Bilder fra vorspiel og bytur på lørdag.

Stian og Kjetil hjalp meg med å rydde og pante flasker på søndagen. Så som en belønning til oss selv, kjøpte vi sushi og vårruller, samt at vi lagde en rett med reker ved siden av. Det finnes virkelig ikke noe bedre! Pappa har laget det i alle år, og jeg syns nesten jeg lager det like bra. Og hvorfor gjør jeg det, jo fordi det er så INNMARI enkelt! For å få verdens beste reker, gjør dette:

* Kutt tre-fire hvitløksfedd opp i små biter. Gjør det samme med en halv rød chili (mengdene kan selvfølgelig justeres etter smak.)

* Skjær opp ønsket mengde champignon, og stek dette alene i stekepannen.

* Når champignonen er blitt gylden og fin, hell det i en skål og la det hvile.

* Fyll så hele stekepannen med olje, og la det bli skikkelig varmt. Hell så oppi hvitløken og chili’en, og la det frese.

* Når det har fått frese på pannen i et par minutter, hell på reker og champignon. La det stå en liten stund (på litt lavere varme), slik at rekene trekker til seg smaken fra de andre ingrediensene.

Og TADAAA, så har du noe kjempegodt som kan serveres med hvitløksbrød, vårruller ELLER ferdig sushi fra sushisjappa, hehe. Jeg bruker forresten reker i lake, og da er det viktig å få helt fra alt «rekevannet» før man steker. Klemmer gjerne litt ekstra på rekene, for rekelake – det er ikke særlig spennende.

No Comments

Leave a Reply