Hverdagsliv

du vet aldri hvem som kjører forbi

18. september 2011

Jeg ble helt kvalm av å lese VG i dag. De har lagt ut fluktruten til monsteret som stod for alt det grusomme som skjedde i Oslo og på Utøya den 22. juli.

Det jeg oppdaget var at han har kjørt rett forbi meg på vei til Utøya, og rett etter at bomben gikk av nede i regjeringskvartalet. Jeg husker så godt at jeg var hjemme fra jobb den dagen, og at jeg skulle på butikken for å handle mat. Med det samme jeg går ut døra hører jeg at det smeller og kjenner at det buldrer i lufta. Jeg tenkte at det var et heftig tordenvær, og la ikke så mye mer i det.

Da bomben gikk av hadde gjerningsmannen kommet seg til Solli Plass med bil, og så kjørt opp i Bygdøy Allè. Det betyr at han kjørte rett forbi meg bare ett eller to minutter etter at bomben gikk av, og en times tid før han gjorde det grusomme han gjorde på Utøya.

Sånt kan man bli gal av å tenke på. Tenk at han var nær så mange av oss, og vi ante absolutt ingenting om hva som nettopp hadde skjedd og hva som skulle komme til å skje! Tenk om jeg bare hadde hatt en sjette sans og løp ut i veien og stoppet bilen. Skal kjøpe meg en sjette sans, ser ut til at jeg kan ha bruk for det.

Min kjære mormor og jeg utenfor regjeringskvartalet i sommer.

No Comments

Leave a Reply