Hverdagsliv

uvaner er hva vi har et hjem for

22. september 2011

Noen ganger når jeg går rundt i Oslos gater blir jeg rett og slett så fyllt med hat. Hat er kanskje ikke riktig ord, men dere vet jo at jeg liker å sette ting litt på spissen. Men gatene er rett og slett så stappfulle av uhøflige og usjarmerende mennesker at jeg blir gal noen ganger. Selv er jeg veldig beskjeden og opptatt av å ikke irritere andre mennesker ute i offentligheten, når jeg er edru vel å merke. Men i dag ble jeg rett og slett så sur at jeg bestemte meg for å «gå rett på, samma hva jeg støter på». Jeg var så sur at jeg blåste langt i om veska mi dultet inn i folk, og om folk måtte flytte seg ut av veien.

… Da kan vi jo begynne med folk som faktisk går rett på, samme hva de støter på – til vanlig. Folk med nesen i sky som ikke tar noe som helt hensyn til at det går andre folk på gata.

… Folk som ikke reiser seg for gamle mennesker på bussen. Selv står jeg nesten alltid på bussen, for slik er det bare i Oslo, og når jeg står og strever for å holde meg fast ved siden av en gammel dame med stokk som prøver på det samme, lurer jeg på hva folk egentlig tenker med. Eller på.

… Folk som tigger. Og nå kommer dere sikkert til å hate meg, men det blåser jeg litt i. For når noen kommer og rister en skitten kaffekopp i ansiktet mitt og tigger etter penger, blir jeg rett og slett provosert. Jeg spanderer heller noen kroner på de som faktisk gjør noe for pengene, som å selge =Oslo eller spille musikk.

… Folk som går S.A.K.T.E midt i rushet. Og man stopper heller ikke midt på et smalt fortau og slår av en prat med bekjentskaper man møter på veien. Da setter man seg på kafè da, vettu. Eller så går man litt inn til siden.

… Tenåringer som henger i store gjenger rundt omkring i byen og røyker mens de roper høylytt til hverandre. Ingen syns at dere er kule, kom dere hjem og gjør lekser. Glad dere ikke er mine barn.

… Folk som reiser seg tre minutter før bussen/trikken/banen ankommer stoppestedet. Spesielt hvis jeg sitter ved siden av dem og må flytte meg så de kan komme forbi, når jeg skal av på samme stoppested.

… Unger som spør meg om de kan «bomme en sigg eller en snus». 1. Ser jeg ut som en som har røykpakke i veska? 2. Ok, så snuser jeg, men det er da en fornærmelse å bli spurt i og med at det egentlig bare er gamle menn som skal snuse. 3. Du spør enten fordi du er for ung til å kjøpe selv, eller fordi du er blakk. Synd for deg.

… Folk som spør fremmede folk om å få en røyk. Jeg satt på kafè tidligere i dag, og da nabomannen ble spurt av en ung, kvisete gangster, ble jeg så flau at jeg måtte bemerke det _høyt_ til han jeg satt på kafè med.

… Damer i 50, 60-årene som tror de eier verden og har rett på alt først. De dytter deg gjerne over ende for å komme foran i køen, koste hva det koste vil.

… Folk i matbutikken som har fulle handlevogner, og som ikke spør om jeg vil komme foran dem når jeg kun skal kjøpe èn ting.

… «Folk» som slenger fra seg søppel på bakken. Hvem tror du egentlig at du er?

Hvem irriterer dere mest av disse når dere er ute i går? Og er dere i besittelse av noen av disse uvanene? I såfall, fy på dere!

No Comments

Leave a Reply