Hverdagsliv

familiefoto og en reise i barndommen

26. september 2011

Nå har jeg lagt inn bilder fra Danmarksturen, og de er så koselige! Var ikke lang tid vi fikk med familien der, men det var mye bedre enn ingenting.

Seansen hvor farmor skulle stille opp alle de syv barnebarna sine for et gruppebilde var priceless, haha. Yngstemann skreik av fulle lunger, den nest yngste løp sin vei hvert femte sekund, og vi andre satt som levende spørsmålstegn og lurte på hvilket kamera vi skulle smile til. Om vi skal være helt ærlig med oss selv ble det ikke akkurat noen bilder å henge på stueveggen, men koselig å ha uansett.

Lasse, Jonas, Noah, Leah, Oskar, bittelille Maja og store meg <3

Som dere kanskje kan se er jeg den eldste. Jeg har faktisk ingen kusiner eller fettere på min egen alder. Det kan jo være litt kjedelig til tider, men det er veldig koselig med de små også, da. Det morsomste er å se meg selv i dem, er flere av dem som kan ligne litt på meg da jeg var liten. Og de voksne roter så klart med navn hele tiden, spesielt når det kommer til Leah og meg, hun er virkelig min «mini me»!

På søndag da mor, lillebror og jeg var på vei på shopping, stoppet vi på et sted som heter Holuf Gård. Der pleide vi ofte å dra da vi bodde i Danmark, og da vi kun var en familie på tre. Mamma, pappa og meg altså. Da jeg var liten pleide det å stå et gigantisk (og da mener jeg GIGANTISK) troll der, som var laget av kjepper. Jeg pleide å ha mareritt om trollet ofte, derfor syns jeg det kunne være morsomt å ta et oppgjør med det store, skumle trollet som hadde kidnappet pappaen min så mange ganger.

Mamma, lillebror og jeg tråkket rundt i skog, på stier og i sump for å finne trollet, men det var ingen steder. Så trollet var visst borte for godt. Følte jeg fikk litt ro i sjela! Haha.

Mamma og Lasse på tur på Holuf Gård. Med nye, hvite joggesko så klart. De var ikke like hvite etter den turen der, tror jeg! Men hva gjør man vel ikke for at et familiemedlem skal få ro i sjelen etter en barndomm «full av mareritt».

Gleder meg allerede til å dra tilbake og besøke familien i Danmark igjen. Vi må jo være med på barndåpen til lille Maja også, og det blir mest sannsynlig ikke så veldig lenge til.

Har kommet meg til mormor og morfar nå. Sitter nydusjet i sofakroken innpakket i ullteppe, ulltøfler og med håndkle på hodet. Mormor er veldig flink til å pakke meg inn, er visst livredd for at jeg skal fryse! Men det passer meg fint, for snart bærer det tilbake til den iskalde Oslo-leiligheten min…

No Comments

Leave a Reply