Hverdagsliv

første kveld i egypt

6. januar 2012

Nå har vi endelig landet i senga. Klokka er bare ti her, men vi er så slitne etter reisen at vi legger oss nå for å være opplagte til i morgen.

Dere skulle prøvd å være meg på flyet i dag. Jeg hadde en stor, irriterende og dustete mann foran meg, som hoppet i setet HELE veien slik at bordet falt ned i fanget på meg hele tiden. Aircondition’en hans var selvfølgelig rettet mot trynet mitt, og hver gang jeg spurte høflig om han kunne skru av eller slutte å mose meg med setet sitt, lot han rett og slett være å svare. Herregud, jeg var så forbanna at jeg hadde lyst til å kaste han ut av vinduet på flyet!!! Håper for guds skyld at jeg ikke sitter bak han på veien hjem. Men kanskje det bare er meg som blir lett irritert når jeg er trøtt. Heldigvis klarte jeg å sove store deler av turen, hvis ikke hadde jeg sikkert oppdaget flere ting å irritere meg over.

Hotellet vi bor på er kjempefint! Vi er på et sted som heter El Quesir, cirka en og en halv time fra flyplassen Marsa Alam. Det er et helt øde sted, stort sett bare ørken, men med veldig fine hotell og strender.

Vi har brukt kvelden på å utforske litt av hotellet, og så langt stortrives vi.

Selma og jeg i den ene restauranten. Er hele 10 restauranter her! Er også all inclusive på hotellet, det koster 25 euro om dagen. Veldig kjekt med all inclusive når det ikke er så mye byliv og restauranter ellers.

Vi bestemte oss for å smake på alle dessertene i buffeten, her er cirka en tredjedel av dem. Haha! Jeg var litt skeptisk ettersom jeg ikke er særlig glad i kaker, og kaker i utlandet pleier å være alt for søte. Men flere av disse var faktisk veldig gode. Bra vi har med oss joggesko på tur!

Etter middag og dessert fant vi dette; vannpipe-bar! UTROLIG koselig! Fargelyspærer, tepper og arabisk musikk. Kjente at jeg fikk ro i sjelen med en gang.

Vi røyket epletobakk, smakte veldig bra. Og for de uvitende, så er ikke vannpipe farlig, det er absolutt ikke som å røyke tobakk.

Jentene drakk egyptisk te. Vi kommer nok til å flytte inn i vannpipe-baren, var en utrolig hyggelig atmosfære der.

Til slutt testet vi ut mojitoen, og den var DRITGOD! Så da er vel egentlig hele stedet godkjent, hehe. Men nå glir øynene igjen her, vi blogges i morgen. Nattaklem fra Egypt!

19 Comments

 • Reply Elisabeth 6. januar 2012 at 22:17

  http://www.ung.no/oss/tobakk/50861.html

  Vannpipe er MINST like farlig som sigaretter, mange vil til og med si farligere fordi du tar inn mye mer røyk… Bare prøv å google det, kommer opp alle steder.
  Men blamer deg ikke for det uansett, jeg elsker vannpipe!

 • Reply Tina 6. januar 2012 at 22:24

  du (eller dere) får kose dere masse!! kjenner jeg blir gaanske så misunnelig her jeg sitter hjemme og vet at det er godt over 10 minusgrader ute… 😛

 • Reply Natalie Heggvoll 6. januar 2012 at 22:24

  (€€((

 • Reply Tina 6. januar 2012 at 22:24

  Hhfhhj

 • Reply Janne 6. januar 2012 at 22:40

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/8214097.stm

  det er nok ikke helt riktig det der med at det er mindre helseskadelig enn sigaretter. Bor selv i ett land hvor mine venner røyker dette daglig, og jeg har gjort det kanskje en helg eller to i måneden. Men etter å ha blitt kjempe dårlig rett før jul, så var mitt nyttårs forsett og kutte det ut helt!

  Men, nå skal man jo kose seg litt på ferie, så kos dere med en vannpipe eller to. Kanskje prøve en annen smak? Mint eller drue er veldig godt.

  Har jobbet i Egypt før, det er et fantastisk land. Kos dere masse, og om vann temeraturen fortsatt tillater det utenfor Marsa Alam, gå å ta en snorkle tur! Jeg fikk svømme med en Manatee bare et par meter unna, opplevelse for livet!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Manatee

 • Reply Maiken 6. januar 2012 at 23:45

  Ser veldig koselig ut 🙂 håper du får en fin ferie!

 • Reply marte pedersen 6. januar 2012 at 23:46

  Åh, jeg er alltid uheldig når det kommer til «flykamerater»!! irriterer meg like mye hver gang!! haha

 • Reply Trude 7. januar 2012 at 00:37

  Vis bilder av hotellrommet da 😀 kos dere kjempemasse!

 • Reply S 7. januar 2012 at 00:57

  Vannpipe er slettes ikke ufarlig. Jeg syns det er viktig at leserne dine ikke blir feilinformert siden det er så mange av dem. Her kan du lese litt mer om det:

  http://www.livestrong.com/article/172549-dangers-of-smoking-shisha/

  Ellers håper jeg du får en fantastisk ferie!

 • Reply Frida 7. januar 2012 at 01:16

  Kjære Ida!
  Håper virkelig du leser denne kommentaren, vil tipse deg om en ting når det gjelder Egypt!
  Vær veeeeeldig forsiktig når det gjelder dispenserbrus, vann fra springen og drinker der. Vannet dems inneholder bakterier som ikke er helt bra for oss nordmenn, jeg ble veldig dårlig av å få i meg det vannet, og fikk ødelagt hele turen min. Sånn ellers er Egypt fantastisk, og da er det kjedelig å ligge inne hele ferien og spy. Kos deg masse og bruk solkrem! 🙂

 • Reply Cathrine 7. januar 2012 at 01:19

  Misunnelig! Skulle gjort mye for bare noen dager i varmere strøk;) MEN jeg begynner skole igjen på mandag…

 • Reply ina sofie 7. januar 2012 at 01:32

  Er det kaldt i Egypt? Siden dere har på så mye klær og varme tepper. 🙂

 • Reply Liv Bianca 7. januar 2012 at 02:26

  Nå skal ikke jeg være en gledesdreper, men denne diskusjonen hadde jeg med en kompis for ikke så lenge siden. Jeg mente også at vannpipe var mindre farlig – men det viste seg at han hadde rett; Det er farligere å røyke vannpipe i forhold til sigaretter. : http://news.bbc.co.uk/2/hi/8214097.stm But who cares? 😉 Du er på ferie, og jeg er dødsmisunnelig!!

 • Reply Tonje 7. januar 2012 at 02:39

  høres ut som du koser deg, til tross for irriterende mannfolk på fly 😀 Hvordan er temperaturen der på kvelden nå? 🙂 Skal til Egypt selv om 10 dager, litt usikker på hva jeg skal pakke..
  Kos deg masse videre! 🙂

 • Reply Helena Lindvig 7. januar 2012 at 09:51

  Jeg er fra Danmark, derfor skriver jeg lidt anderledes 🙂

  At ryge ét kul på en vandpibe er som at ryge en hel pakke cigaretter. Bare så du ved det 🙂

 • Reply Charlotte 7. januar 2012 at 10:40

  IKKE puss tennene i springvannet, ikke spis fersk frukt eller is som ikke er pakket inn i papir og ikke drikk ting som ikke kommer på flaske. Jeg fikk et magevirus og hadde diare (ja, jeg er elegant, jeg vet) i en måned etter jeg kom hjem. Ellers kos dere masse!

  Forhør dere i resepsjonen på hotellet hvor mye det bør koste å ta taxi, dersom dere skal utenfor hotellets område. Egyptere flest er ute etter mest mulig penger, men det er også veeldig mange hyggelige. Skaff dere en kamerat som jobber på hotellet til å ta dere med på slike ting som turister egentlig ikke er på. Beachparty feks 🙂

 • Reply Linn 8. januar 2012 at 09:03

  Nei nei nei! Kjære deg! Du må for all del ikke gå ut å si til unge folk at vannpipe ikke er skadelig! Jeg har selv røykt tobakk og vannpipe så jeg vet hva jeg snakker om.. Er man røyker og røyker vannpipe, har man ikke sug etter sigarett rett etter på. Hvorfor? Fordi kroppen har fått nok nikotin…

  «Ifølge Helsedirektoratet foregår vannpiperøyking som regel over lang tid, derfor får en som røyker vannpipe i seg mange drag. I løpet av en times vannpiperøyking kan du få i deg 100 ganger mer røyk enn det er i en sigarett.

  Tobakken som røykes, er tilsatt glyserin og honning, og kan bestå av 30 prosent tobakk og 70 prosent smakstilsetninger. At det lukter f.eks. frukt av pipene, er med på å opprettholde en myte om at det ikke er farlig å røyke vannpipe. Videre understreker Helsedirektoratet at du kan bli avhengig, og at det er like farlig å røyke vannpipe som å røyke sigaretter. Røyking av frukt- og urteblandinger som ikke er tilsatt tobakk, innebærer også en helserisiko.»
  Kilde nhi.no

  Hilsen Sykepleier

 • Reply Skyhunter 23. august 2023 at 04:40

  Thank you for providing such valuable information on this website. It has been an invaluable source of information, and I’m deeply grateful for your generosity. This platform has become an indispensable resource for me. It’s refreshing to find a website that consistently delivers high-quality information. THanks ID : CMT-7RIGOK5W6KGRG7PK4O

 • Reply Top University 28. august 2023 at 04:46

  I wanted to take a moment to express my deepest thanks for the enlightening and thought-provoking information on this website. It has been an invaluable source of information, and I’m deeply grateful for your generosity. I feel fortunate to have stumbled upon this valuable resource. Hats off to the team behind this fantastic resource! Thanks! ID : CMT-AFFSBPRRXHGA5T8468

 • Leave a Reply