Hverdagsliv

dyreelskere/idahatere

8. februar 2012

Jeg syns det er ganske festlig at hele landets dyrevenner plutselig hater meg som pesten, fordi jeg skrev et innlegg i en humoristisk og sarkastisk tone om at jeg hadde på meg pelsvest. Jeg syntes selv at innlegget var morsomt, og det syntes de som kjenner meg og min blogg også.

Sannheten er at jeg er veldig glad i dyr, at jeg aldri har kjøpt så mye som en eneste pelsdott, og at jeg aldri har tatt stilling til om jeg er for eller i mot pels her på bloggen.

Så det dere driver og drapstruer og kjefter på meg for, er rett og slett et tulleinnlegg jeg skrev, som det ikke ligger særlig mye bak. Når det er sagt, så må jeg si at det er synd at dere bruker SÅ mye energi på å hate folk som ikke tar 100% avstand fra pels, i stedet for å bruke tiden på å faktisk gjøre noe for dyrene. Dere oppfører dere som ville dyr med alle disse personangrepene, og sorry to say, men det er ingen god måte å sanke støtte på.

Jeg står for det jeg har skrevet, og understreker at jeg på ingen måte har oppfordret til å skade eller drepe dyr. Er bare lei av alle dobbeltmoralske mennesker som snur med vinden, og hater og elsker etter hva som er «in». Det er bra å engasjere seg, men det er enda bedre hvis man vet hva man faktisk engasjerer seg i.

Dere redder ikke så mye som en røyskatt ved å hate meg, som aldri har brukt en krone på å støtte pelsindustrien. Men jeg skjønner at dere må ha noen å skylde på, for det er slik trangsynte mennesker oppfører seg når de føler på kroppen at det er alt for mye ondskap i verden.

Måtte dere finne roen og fornuften : )

56 Comments

 • Reply maren 8. februar 2012 at 23:06

  trangsynte? kødder du? leste du i det hele tatt kommentarene du fikk? haha

 • Reply Elin 8. februar 2012 at 23:14

  LIKER.

 • Reply line 8. februar 2012 at 23:15

  synes jeg husker du reklamerte om canada goose jakkene jeg? og at du kjøpte en også. da blir «…som aldri har brukt en krone på å støtte pelsindustrien» et ganske tynt argument. dobbeltmoral sier du?

 • Reply julieowl 8. februar 2012 at 23:25

  Det er jo ikke så veldig rart at du får hundrevis av hat-kommentarer, du ber jo om det selv. Alle vet at pels-debatten alltid tar helt av om noen bare nevner pels, og når du da legger ut et kvalmt overfladisk innlegg om pels så kan du jo ikke forvente annet enn å få masse reaksjoner. Ihvertfall ikke når folk på nett er generelt dårlige til å oppfatte ironi. Jeg tar meg ikke nær av pels-innlegget ditt, men det var jo ikke spesielt humoristisk heller

 • Reply sirkusbjørnen 8. februar 2012 at 23:28

  hva faen??? spiseru bacon også eller? jækla saueskjender! <3

 • Reply coffee in a cup 8. februar 2012 at 23:30

  jeg holdt paa aa le meg ihjel da jeg leste det innlegget – veldig bra skrevet, ida!

 • Reply Marte 8. februar 2012 at 23:39

  Sjelden jeg kommenterer på blogginnlegg, men akkurat her må jeg bare si at jeg er fullstendig enig med deg! Syntes innlegget ditt om pels for en stund siden var hysterisk 🙂 Har heller ikke noen gode for- eller motargumenter når det gjelder bruk av pels og har selv jakke med pelskrage som jeg liker.

 • Reply Vilde 8. februar 2012 at 23:50

  🙂

 • Reply Thea Margrethe 9. februar 2012 at 00:20

  TAKK TAKK TAKK TAKK håper virkelig de idiotene tenker seg om nå! Å kjefte på deg gjør absolutt INGEN forskjell for dyrene i bur. Da må de faktisk ut å GJØRRA NOE SJÆL!!!!

 • Reply i 9. februar 2012 at 00:30

  AMEN!

 • Reply OG 9. februar 2012 at 00:38

  Hepp!
  Sjekk ut en litt dypere tekst om noe rundt samme emnet du er inne på over her:
  http://www.minervanett.no/2012/02/06/moralsk-fordommelse/

 • Reply Ida 9. februar 2012 at 00:48

  En pelsdott har du vel kjøpt? Synes å huske du hadde en da du bodde for deg selv, og som nå er lagt igjen i Tønsberg?! 😉 hev deg over alle de tragiske leserne som hater deg for din humor, og god bedring 🙂

 • Reply Mia Kim 9. februar 2012 at 01:08

  Haha, det finnes så mange gjennomtenkte mennesker der ute! Man må bare le.
  Jeg lo av innlegget ditt. Det er det som får sjarmen over bloggen din, sarkastisk og morsom til tider må man jo være 🙂

 • Reply Emma 9. februar 2012 at 01:19

  Hahaha. Ja. Dessuten er det alt for mange kaniner her i verden. True story.

 • Reply Juliane 9. februar 2012 at 01:22

  Jeg har lest bloggen din så lenge jeg kan huske, og hver dag sitter jeg og ler når jeg leser det du skriver. Du skriver så underholdende, og vet alltid hva som passer når.
  Jeg er utrolig dårlig på å kommentere, men nå klarte jeg ikke å holde meg!

  Du skriver så utrolig bra, og vet ALLTID hvordan du skal formulere deg.
  Stor respekt til deg Ida, stå på videre 🙂 Dette likte jeg virkelig.

 • Reply Sandra 9. februar 2012 at 06:48

  AMEN

 • Reply marthe 9. februar 2012 at 06:54

  Hei ida

  Helt enig med deg! Har selv en PJS, og venninna mi fikk helt skrekk da hun fant ut at det var ekte pels, så kom jeg med kommentaren » Det er jo ikke hver dag man kan tre en kanin over hodet»
  Jeg elsker jo dyr, det er jo derfor jeg liker å ha med meg mine bestevenner ut på tur, noen har hunden i bur ( jeg har vaskebjørnen på hetta) Det er jo så mye bedre at pelsen får komme ut å gjøre en god gjerning, enn at den ligger på ett lager og blir støvete. Dyrene hadde uansett blitt flådd/ drept.
  Synes folk kan ta seg en bolle! Tviler på at alle som hater pels, også er vegitarianere.

 • Reply Marianne 9. februar 2012 at 07:40

  Folk elsker å hate, sånn vil det alltid være. Skal ikke si at jeg er så veldig for måten pelsindustrien jobber på, men det er fint lite jeg får gjort med det. Dersom folk brenner så sterkt for det, så får de heller jobbe for å bedre forholdene for dyrene, eller å få farmene stengt. Det vil nok i aller høyeste grad fungere bedre enn å skrike og jamre seg over folk som går med pels.

 • Reply s 9. februar 2012 at 08:37

  GO IDA!!!! 🙂

 • Reply karoline 9. februar 2012 at 08:41

  Veldig bra skrevet, Ida! 🙂

  selv elsker jeg dyr, og har alltid hatt det. Men vi var med skolen å så på sånn pelsindustri, og dyrene har det ikke vondt i det hele(i de fleste av pelsplassene, men vg og media viser selfølgelig bare der de ikke har det bra), men det jeg vil frem til er at det er ikke annerledes i det hele enn kjøttet vi spiser. Der står kuene bundet og bare venter på å bli slaktet sånn av vi kan spise dem, og pelsdyrene står i store bur(ja, jeg skrev store bur) og venter på å bli slaktet de også. Jeg kjøper ikke pels selv, men har INGENTING i mot de som gjør det, dyret hadde allerede vert død uansett.

  Vil også komme med et eksempel som pelsbonden sa til oss, det hadde vert noen folk som er imot pelsdyroppdrett og sluppet løs noen av dyrene hans. Men dyreelskerene tenkte ikke så langt at dyrene er avla opp til dette og at alle dyrene kom til å dø(sulte i hel) siden de ikke var vandt med å finne mat på egenhånd… Så ikke døm Ida uten at dere vet noe!!!!

 • Reply merci pour le venin 9. februar 2012 at 08:55

  latterlig at folk går så langt. er greit å være uenig med deg, men ikke til så ekstreme mål

 • Reply smiley 9. februar 2012 at 09:31

  Marthe: du er jo fullstendig hjernedød. Heidi Alexandra i forkledning?

  «JA, vi elsker dyr – så la oss flå dem levende!» <– ingen logikk.

 • Reply Ida 9. februar 2012 at 09:43

  Tror dessverre ingen av de som skriver hat-kommentarer kommer til å skjønne hva du mener med dette innlegget..skulle ønske vi mennesker fikk lov av andre mennesker å ha egne meninger uten at man skal måtte få drapstrusler av den grunn..det er jo snart ikke lov å ha egne meninger i det landet her..trist mener nå jeg..jeg driter i pelsindustrien,men stemmer ikke på politiske partier som er for pelsindustrien,det er mitt bidrag..hva alle andre gjør driter vel jeg i..det har ikke noe med andre enn meg selv å gjøre uansett..mennesker ass!

 • Reply Ingvild. 9. februar 2012 at 09:51

  Jeg syns innlegget ditt var kjempemorsomt jeg, at folk skal være så jævla selvhøytidlige og ikke se humoren i NOE, er bare skikkelig slitsomt!

  Har aldri skjønt meg på dette pelsproblemet, selv bruker jeg det ikke, fordi jeg ikke syns det er noe fint, men folk må nå få gjøre som de vil….Det er mange industrier som er verre enn pelsindustrien…

 • Reply Ida Olsen 9. februar 2012 at 10:10

  Heeelt enig! Er så glad for at du ikke er en av de bloggerne som motsier seg selv hele tiden, hvor de først f.eks. snakker veldig om hvor usunt det er å spise sunt hele tiden, og neste uke er på streng diett…. Det er det som gjør deg til den beste bloggeren:) Du står faktisk for meningene dine! GO IDA! 😀

 • Reply Kaja 9. februar 2012 at 10:30

  liker

 • Reply Martine 9. februar 2012 at 11:52

  Jøss, hadde ikke trodd at dette ville skape så mye oppstyr for deg! Folk er så innmari følsomme når det kommer til dyrene! Jeeeez.. De må jo ta noe av det du sier med en klype salt, det gjorde hvert fall jeg! Synes skikkelig synd i deg som må ta imot dette maset og kjeftingen. Det fortjener du virkelig ikke! Håper ikke du tar det så mye til deg <3 Hvis de virkelig er så mye imot mishandling på dyr, så burde de jo ikke mishandle deg på denne måten! Som å kaste stein i glasshus.. Just sayin!

 • Reply josefine 9. februar 2012 at 12:31

  Jag skulle vilja kalla dig en hycklare, nu skriver du valdigt moget och bra men dina tidigare inlagg ar IQ berifade, krankande mot djur och manniskor.
  Du hittade aven en ful fuskpalsjacka som du med en ful kommentar skulle skicka till alla som ar før djurs vælmående och mot djurplågeri så det detta inlægget tar jag inte på allvar.

  Sen fattar jag inte hur du kan tycka att mænniskor som kæmpar før djuren rættigheter ær trångsynta, tycker du att barnarbete ær ok också och att mænniskor som arbetar før det ær jobbiga?

  Jag tror att du vet att du gør fel men du orkar helt enkelt inte engagera dig i vikigare saker æn dig sjælv.

  Visst vet du att djur blir dårligt behandlade av pelstilverkarna men… orka bry sig det drabbar ju inte dig…. eller visst e det så att de som jobbar på macdonalds før skit løn och de utnyttjar mænniskor och førorenar værlden men… orka bry sig det rør ju inte dig…

  Du ar helt enkelt før lat och tycker att det ær lættare att støta ifrån dig problemen æn att ta tag i dem.

  Och nej Karoline och er andra som inte vet något om pelstillverkning, djuret er inte redan døtt du dødar det før att sedan oftast flå det levande bara før att tillverka klæder. Som du kanske vet så ær det inte speciellt vanligt att æta tex rev, mink, varg eller kanin i Norge och det ær defenetivit inte ko eller gris pæls du går runt med som slaktas æven før mat.
  Nu nær du vet att det inte ær djuren du æter som man gør pæls utav utan att man faktiskt føder upp rev, mink, varg och kanin (i kina hund och katt som er billig «kanin pels») så kanske du skippar pælsen næsta gång och førstår varfør folk blir upprørda.

 • Reply anna 9. februar 2012 at 12:43

  når jeg leser innleggene dine forundrer det meg at du kan få en jobb som skribent… Lykke til med annonseinntektene framover. Det folk reagerer på er ikke at du går med en stygg pelsvest, men måten du prøver å provosere mennesker som har et annet synspunkt på industrien enn d du har. Og som du sikkert har oppfattet, er det de aller fleste… når du ser bort fra uopplyste småjenter, som ikke vet bedre og som syns du er kjeeempekul som tørr å «være annerledes». Du er ikke annerledes, du vet tydligvis bare ikke bedre. Alle som vet hvordan pelsindustrien er, og som har litt mellom ørene vet bedre. Lurer på om du hadde vert like høy å hatten om du hadde fått sjansen til å diskutere emnet med mennesker som arbeider hardt for å avskaffe pelsdrift? Og når du kjøper pelsvest, så har du faktisk brukt penger på å støtte pelsindustrien jo.

 • Reply hapå 9. februar 2012 at 12:51

  Haha, drit en lang marsj i pelselskerne Ida, du er rå 🙂

 • Reply Cecilie Marie 9. februar 2012 at 13:17

  Er verre med de som kjøper pels fra lugubre industrier slik som de som ble vist på TV for ei god stund tilbake.. Der de flår dyra LEVENDE! Å gå med pels der du veit at dyra har hatt gode leveforhold synes jeg er greit. 🙂 (slik som på canada goose jakkene)

  Jeg har så lyst å spør dere som forbanner dere slik over Ida, om dere har pels/skinn i hjemmet deres? 🙂 Saue/lammeskinn eller reinsdyrskinn i sofaen, kuskinn på gulvet, skinnsofa… for ikke å snakke om skoene dere går med, eller veskene dere bruker? Er så utrolig mange som tror at saueskinnet de har liggende i sofaen er falskt, men er dessverre sjelden at det er tilfelle. Ikke sikkert at dyra fra disse produktene alltid har hatt så bra leveforhold, så blir liksom feil å sitte å kaste stygge gloser til en person som bruker pels når en mest sannsynlig er en flittig bruker selv:)

  Stå på Ida! Synes bloggen din er fantastisk! 🙂 Samme vil jeg tørre å si om deg… selv om jeg aldri har møtt deg! Du virker som ei herlig jente:)

 • Reply iselin 9. februar 2012 at 13:34

  Amen to that!

 • Reply Ninni 9. februar 2012 at 13:38

  Förstår inte varför folk är SÅ engagerade i pälsindustrin när det finns så mkt värre saker man kan lägga sin energi på. Finns barn som sitter och slavar i farliga kemikalier för kläderna/tygerna som dom säljer i vilken «normal» butik som helst. Men men…finns ju vissa speciella människor som sätter djurs liv framför människors. Tror det är bäst om vi alla bara kör på den naturliga stilen 😉 kan piffa till det med några löv.

 • Reply nora 9. februar 2012 at 14:51

  har ikke engang lest «pelsinnlegget» til Ida, men kommentarene her får meg til å ville rive meg i håret.

  Jeg aner ikke hvor gamle noe av dere er, men blir sjokkert når jeg ser hvor lite enkelte av dere har mellom ørene. Pels er ikke humant i det HELE TATT. Pels er EKKELT fordi dyrene er i KJEMPETRANGE bur, mens de spiser på seg selv og ungene sine! Enkelte plasser blir de flådd levende, men mer vanlig (deriblant her i Norge) blir de drept av at det føres elektrisitet i analåpning og munn som et godt alternativ til å flås levende. Dette er fordi pelsen blir luftigere og bedre når det gjøres på denne måten, i stedet for å drepe de på en mindre skremmende måte. Å dra fram «saueskinn-kortet» er bare vissvås, fordi sauer flest går ute om sommeren, og brukes til mat. Er det en økologisk sau, så er det enda bedre. Det finnes ikke økologiske pelsdyr.

  Dessuten er pelsdyrene ofte dyr som skal bevege seg over lange distanser hver dag (mink, rev, prærieulv). Det sier seg selv at å leve under pelsoppdretternes forhold ikke er tilstrekkelige på noen slags måter. Det er derfor de spiser på seg selv.

  Når det gjelder Canada Goose og Parajumpers osv, så er det ville dyr som brukes – ja – men måten dyrene drepes på er ikke naturlige. Her brukes det feller som hogger over benet på dyret hvor det blir liggende i mange timer før det drepes med f eks en klubbe. Enkelte ville dyr brukes i innhengninger hvor de trener opp jakthunder, og dyrene blir jaktet ned av en flokk jakthunder. Dette er strengt forbudt i Norge, men ikke i USA og Canada.

  Å spise dyr for kjøtt er ikke det samme som å gå i pels. Og helst skal man kun kjøpe økologisk!!

 • Reply Cecilie 9. februar 2012 at 14:52

  Syns det er kjempe bra av deg at du står for hva du sier! Er lei av bloggere som sier en ting, og med en gang de får hat fra lesere sletter de enten innlegget eller legger seg flate og unnskylder seg!
  Stå på Ida!!

 • Reply Linn L. Myrvold 9. februar 2012 at 14:57

  «En nasjons storhet og dens moralske framskritt kan måles etter hvordan den behandler sine dyr.»

  Jeg rakk aldri å lese innlegget ditt om pels men vil gjerne forklare hvorfor det vekker sterke reaksjoner hos folk. Vi blir sinte fordi vi har medfølelse med dyrene. Vi vet at de lider, og vi vet at det er totalt unødvendig.

  Nå skriver du at du var ironisk og sarkastisk og at du aldri har brukt penger på pels i hele ditt liv.. det er en lettelse å lese for det smitter mest sannsynlig også over på alle de yngre jentene som ser opp til deg. Det er derfor det er viktig at du reflekterer å tar et standpunkt. For du er en person som så mange ser opp til.

  Det er bevist ved flere ulike forskningsrapporter at det er en sammenheng mellom menneskers empati for dyr og deres empati for mennesker.
  Når det dukker opp kjente personer som gir uttrykk for at de stiller seg likegyldige til denne typen urett mot dyr er det fort gjort å bli bekymret.

  Derfor ble jeg veldig glad for at du skrev at du er glad i dyr og at pelsinnlegget ditt var på spøk. og takk jeg føler jeg har funnet fornuften 🙂 roen finner jeg når pelsdyr torturen blir avviklet.

  Lykke til videre!

 • Reply ingrid 9. februar 2012 at 15:18

  hahahahahaha det er en grunn til at du er yndlingsbloggen min 🙂 har en følelse av at ganske mange burde føle seg truffet av dette innlegget! u gooo idaaa

 • Reply Kristina 9. februar 2012 at 15:25

  Du er digg Ida! Og de som skriver hat kommentarer, det er vel få av dem som ikke spiser kjøtt eller noe heller! 🙂

 • Reply Tschei 9. februar 2012 at 15:31

  Nå er det vel strengt tatt ingen nyhet at diskusjoner om pels som regel blåses helt ut av proporsjoner heller da!

  Men uansett så er det vel ganske stor forskjell på å ale opp dyr til pelsbruk og det å ale opp dyr til kjøtt og melkeproduksjon. At dyr brukes til kjøtt har foregått så lenge mennesket har eksistert, da mennesker er kjøttetere. For flere tusen år siden ble dyr brukt til mat og pels, man kastet ikke bort pelsen på dyret når det allerede var brukt til mat.

  MEN å ale opp dyr BARE pga pelsen finner jeg forkastelig, derfor støtter ikke JEG den næringen ved å IKKE kjøpe eller bruke pels. Det er MITT valg! Synes uansett det er fælt at folk virkelig ikke ser pelsnæringen for det den er, for den er grusom. Dyr som blir alet opp bare fordi overfladiske mennesker mener de ikke kan synke så lavt til å bruke fuskpels. Den eneste grunnen til at pelsnæringen holder seg i live er de samme overfladiske menneskene som faktisk støtter den ved å kjøpe og bruke pels. Hadde ingen kjøpt pels, hadde ikke oppdretterne hatt noen grunn til å fortsette heller. Det er etterspørselen som bestemmer!
  Og idag når det finnes så mange forskjellige fuskpelser som SER ekte ut, så er det bare bortkastet med ekte pels i mine øyne.

 • Reply Hanne 9. februar 2012 at 15:33

  Jeg er 100% imot pelsindustrien, både fordi det er en grotesk industri og siden jeg helt ærlig ikke klarer å se forskjell på ekte og falsk pels. Jeg er enig med deg, det er TOTALT unødvendig å komme med personangrep og trusler, men du må samtidig innrømme at du provoserer mange – og må derfor tåle å møte motstand (dog ikke drapstrusler…). Pelstemaet er veeeldig diskutert, og når du da skriver slik om det så kan ikke folk komme å si at du ikke fortjener kritikk – du er tross alt helt klar over hva du begir deg ut på. Folk respekterer deg kanskje ikke like mye etter det innlegget, men det virker ikke som om at du heller har så mye respekt for oss som har tatt et standpunkt og som er i mot pels.

  Jeg skulle ønske folk kunne slutte å være så jævlig usaklig – drapstrusler, virkelig? Jeg er opptatt av at dyr skal ha det bra, men jeg kommer ikke med usaklige drittkommentarer selv om noen provoserer meg i et innlegg.

  Må også si at det er litt skremmende å se hva som beveger seg i hodene på enelte av de som kommenterer her! «Jeg elsker jo dyr, det er jo derfor jeg liker å ha med meg mine bestevenner ut på tur, noen har hunden i bur ( jeg har vaskebjørnen på hetta)». Patetisk.

  Jeg liker måten du skriver på til vanlig, ironisk og underholdende! Men jeg håper at du kan la være å skrive slik om pels, det er unødvendig å provosere så mange på et så touchy tema 😉

 • Reply Anne Katja, fotografi 9. februar 2012 at 15:55

  stå på, digger deg ida!

 • Reply Hege 9. februar 2012 at 15:57

  Det verste er at pelsoppdrett næring får statstøtte, ergo går det av alle våre (skattebetalere) sine penger.

  Det virket litt provoserende det innlegget ditt, og for noen som ikke kjenner deg, så kan det sikkert være litt vanskelig å «lese humoren mellom linjene». Forstår at det kan bli reaksjoner, selv om noen reagerer (voldsomt) mer enn andre.. 🙂

 • Reply Jackie 9. februar 2012 at 16:04

  Hei!
  Jeg tror deg når du sier at du er glad i dyr. Bra! Men det er alikevel ikke annet å forvente enn litt kritikk etter et innlegg slik som det med pelsvesten. Jeg støtter på INGEN måte de som truet deg på noen måte, og/ eller skrev usaklige innlegg. Men du må huske at for noen (inkludert med selv) er det ganske provoserende når du spøker med ting som vi kjemper for å bli kvitt. Kan sammenlignes med en spøk om f.eks rasisme, du mener det ikke vondt,men noen det gjelder blir såret/provosert.

  Med tanke på at dyrene ikke har noen stemme, må noen snakke for dem. Du har helt rett i at noen «gale dyrevernere» setter oss andre dyrevernere i et dårlig lys. Dette er veldig kjipt for oss andre… Nei, det hjelper ikke å bli sint på deg. Men vi vil spre budskapet om at pelsindustrien må vekk. Alt annet er galskap

  BTW: Det finnes ikke noe slikt som et lykkelig pelsdyr! INGEN pelsdyr lever et tilfredstillende liv! INGEN!!!

  Kan godt forklare hvorfor, men innlegget er langt nok nå.

 • Reply josefine 9. februar 2012 at 16:12

  De flesta som ær intresserade av djurensrættigheter ær mycket medvetna mænniskor som jobbar før att stoppa trafficing, jobbar før mænniskors rættigheter, æter ekologiskt och køper ekologiskt vilket betyder inget barn arbete och inget djurplågeri. Att sæga att bara før att man bryr sig om djur så bryr man sig inte om resten av værlden ær helt sjukt och næstan inte ens vært att kommentera. Att ens ha denna kovesation ær sjukt sluta bæra pæls så blir mænniskor och djur glada. Nu går jag tillbaka till att inte veta vem ida eller denna bloggen ær och hoppas på att du førstår folks frustration!

 • Reply Karina 9. februar 2012 at 16:16

  Du er flink Ida og det er bra du står for det du skriver. Folk må da forstå humoren i dette innlegget. «Støtte» motstanderne av pelsindustri er blitt en moteting etter min mening. 98% av dem som kritiserer deg for dette innlegget har garantert ikke løftet en fing eller brukt en krone for å hjelpe disse dyrene. Burde heller brukt kreftene sine aktivt mot pelsindustri, ikke på å skrive useriøse innlegget trygt bak pcen hjemme.

 • Reply Randomjenta 9. februar 2012 at 16:38

  Amen til Josefine, Anna, Nora og Linn. Bra det finnes folk som er fornuftige i dette landet..

  Jeg blir så UTROLIG irritert og provosert når enkelte kommer med «jammen det er andre som har det mye værre enn pelsdyra blabla, hvorfor bryr dere ikke dere om dem». Så altså, bare fordi at det er barn i Afrika som sulter og har det jævlig, skal vi slutte å bry oss om dyra som lider og har det helt forferdelig? Vi skal bare slutte å bry oss om de som bor på gata her hjemme i Norge, fordi millioner er hjemløse i resten av verden? Skal vi slutte å bry oss om mennesker som blir skutt og drept her hjemme bare fordi flere tusen blir drept i utlandet hver dag? NEI. Vi bryr oss om alle sammen, og prøver så godt vi kan å gjøre en forskjell! Det er alltid noen som vil ha det værre, og man må nesten ta ett steg av gangen..

  Blir skremt av folk som ikke har empati for dyr..

 • Reply Susann 9. februar 2012 at 18:12

  Stå på Ida. Æ heie på dæ.
  æ syns d e synd å se at våres kjære «haters» bryr sæ mer om et dødt dyr enn om et levanes menneske sånn som dem bomadere dæ me upassanes komentara om kor elendig du e som menneske. Du e faktisk bare et menneske me følelsa du og. Og æ syns rætt å slætt d e bekymringsverdig at dem kan bruke så mye energi på å hate dem som bruke pels istede får å gjøre nåkka mer fornuftig får værden!
  AMEN.

  Syns du e fantastisk hele du:) fortsett med det:)

 • Reply Ingrid-Alice 9. februar 2012 at 18:48

  You go girl! At folk ikke skjønte at du tullet på pelsinnlegget er jo mer rystende enn selve innlegget spør du meg. Hadde folk faktisk lest bloggen din og blitt kjent med bloggansiktet ditt, så hadde de skjønt at du ikke var seriøs i det hele tatt.. Bella burde jo være et godt eksempel i saken.

 • Reply Charlotte 9. februar 2012 at 19:27

  Jeg kunne ikke vært mer enig med deg Ida! Takk for at det finnes en så selvironisk og ærlig jente som deg!
  Herlighet. Skal vi begynne å hate alle som spiser kylling også da eller.. jaja..
  Det hadde tatt seg ut!

  Stå på og fortsett som før. Folk som har litt humor, skjønner at ikke alt i verden trenger å være så jævla forbanna seriøst hele tiden.

  You go girl 😀

  Fred ut.

 • Reply hanna 9. februar 2012 at 19:27

  Blir faktiskt skiträdd när jag läser vad folk skriver här. Som hejar på en människa helt utan empati. Önskar ni sett de forskningsresultat jag har sett, att människor som inte har empati heller inte har empati för andra människor. En större andel av de människor som sitter i fängelse har växt upp i en miljö där de själva eller människor i dems omgivning behandlat djur illa. Forskning har också visat att bebisar har samma empati för en djurunge som för en annan bebis. Vi är alla varelser med lika mycket värde. En afrikansk unge och en silverräv.
  Varje gång jag möter en människa på gatan som bär päls, och det är ungefär var tredje sekund här i Oslo, så tänker jag att den människan är antingen dum och ovetande om pälsindustrin, eller så är den helt empatilös, kapabel till att utföra våld och misshandel, och en människa jag aldrig skulle vilja ha som vän ens om jag fick betalt för det.
  Stöttar inte på något vis folk som dödshotar eller dyl.
  Och som svar på alla småtjejer som här skriver att vi bara sitter i soffan och skriver kommentarer och inte gör nåt (verkar som ni inte har något vettigt att skriva och faktiskt måste försöka hävda er mot oss som är emot systematisk tortyr och mord av djur)så kan jag bara säga att, jo, det gör vi. Jag är aktiv i Noah, jag är aktiv inom flera mindre organisationer, jag informerar människor, deltar i demonstrationer, röstar politiskt mot päls, bär inte päls själv, äter inte djur, bär inte skinn eller mocka eller använder fårskinn, köper inte djur överhuvudtaget, för att ett liv faktiskt inte kan köpas. Hoppas ni kan säga att ni gör ens EN av de sakerna för någon annan levande varelse.

 • Reply Maren 9. februar 2012 at 19:31

  jeg digger deg, Ida!

 • Reply Ingvild :) 9. februar 2012 at 19:56

  Synes det innlegget du skrev på tull var morsomt jeg! Skjønner ikke at folk gidder å bruke så mye energi på å hate, når det ikke er noen grunn til det.. Fortsett som du gjør, liker det!! 😀

 • Reply Gina 10. februar 2012 at 01:46

  Way to go!

 • Reply Cecilie 10. februar 2012 at 06:46

  Synes du har hatt mange morsomme innlegg, men synes ikke det innlegget du viser til var et av de. Jeg forstår meg på sarkasme, men det der var skrevet i en tone som minnet om barnslig trass.

  Tolket det også som et rop etter oppmerksomhet, noe du til all grad fikk. Og jeg nekter å tro du ikke så den komme?
  Jeg er ingen blogger, men når jeg leste det innlegget der, så var jeg sikker på det kom til å bli en stor sak deriblant drapstrusler (nei, ikke fra meg, men jeg har fått med meg hvordan folk reagerer på slikt) og mediedekning. Og det siste var kanskje meningen?

 • Reply Thea 11. februar 2012 at 00:24

  Dyret avles ikke opp BARE til pels. Resten blir til hundemat = ingenting går til waste. Synes mye mer synd på barnearbeiderne og barna i barnepornoindustrien.

 • Reply ivistroy.ru 19. juli 2023 at 16:18

  Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will often come back in the foreseeable future. I want to encourage you to continue your great job, have a nice morning!

 • Leave a Reply