Reise

I REMEMBER HOLLYWOOD

5. juni 2012

Det eneste som har vært riktig med denne dagen, var at jeg tilfeldigvis hadde med meg paraply da det begynte å regne noen dråper. Sånn ellers, har absolutt ingenting gått etter planen.

Kan det ha noe med Nadja å gjøre, montro? Dere husker sikkert Nadja. Den gode venninnen jeg fikk i LA, men som jeg dessverre alltid ender opp med å nesten dø eller skade meg sammen med. Sammen er vi ulykkesfugler på et nivå dere ikke kan forestille dere. Det skjer alltid noe galt! I større og mindre grader, så klart. I dag holdt vi i hvert fall ikke på å dø, så det var jo flaks.

Jeg tror aldri jeg fortalte dere hele historien om den kvelden vi faktisk holdt på å dø i Hollywood. Mest fordi jeg ikke ville bekymre de hjemme, egentlig. Jeg nevnte så vidt at jeg hadde vært med i en bilulykke, og bare det ble det medieoppslag av.

Tror jeg kan telle på to fingre hvor mange ganger jeg har vært redd som jeg var den kvelden. Nadja og jeg var i Hollywood for å shoppe og spise middag. Det gikk forsåvidt greit, men vi var slitne, og labbet tilbake til bilen etter kort tid. Vi hadde tross alt vært på nattklubb (jeg var under 21, heia ulovligheter) kvelden før, og jeg var rusa av lykke fordi jeg hadde utvekslet både nummer og Facebook med «han syyykt kjekke i The Hills», og i tillegg ba han meg på date. Hvem det kan være, overlater jeg til fantasien deres.

I hvert fall, så kommer vi tilbake til en bil med lapp i ruta. Parkeringsbot. Det viser seg at vi har parkert i motsatt kjøreretning, og en forbipasserende gjør oss oppmerksom på at vi hadde flaks, for i tillegg til det, så hadde skiltene på bilen «gått ut på dato». Vi setter oss i bilen, og kjører avgårde med dårlig stemning i baggasjerommet. GPS’en var selvfølgelig fiendtlig som alltid, noe som forresten førte til en telefonregning på 40.000 kroner da jeg kom hjem (ikke bruk GPS i utlandet). Vi kjørte oss helt bort, og etter tre timer kom vi oss endelig ut på motorveien. Stemningen stiger, helt til Nadja blir blek som et lik, og setter øynene i meg. Bilene foran begynner å sakke farten, og jeg tenker at hun burde se på veien, men hun ser på meg, og så roper hun: BREMSENE VIRKER IKKE! Jeg hører mitt eget skrik, lukker øynene, kjenner et smell, og før jeg vet ordet av det står vi i grøftekanten langs motorveien, og det er helt mørkt, og vi er alene i verden.

Etter noen timer kommer politiet, og de skaffer oss en tauebil. Vi blir kjørt til det mørkeste mørke Downtown LA, og til og med jeg som bare har vært i byen i to dager, vet godt at to blonde jenter ikke skal være der alene midt på natta. Verkstedet tar bilen vår, og så sitter vi der på en benk. Et par palmer, noen verksteder, en Mc Donalds hvor M’en blinker slitent gult, og en dealer som har mer enn lyst til å holde oss med selskap. Eller rane oss. Vi begynner å gå uten å vite hvor, og dealeren følger etter, hakk i hæl. Så får Nadja nok. Hun snur seg og skriker noen heftige salmer til dealeren, og jeg lukker øynene igjen og tenker gjennom alternaltivene. 1. Han skyter oss. 2. Han raner oss, og så skyter han oss. 3. Han raner oss, og vi må sove på benken. Når jeg åpner øynene er han borte. Så vi løper alt vi kan til den slitne M’en, og der sitter vi med en uspist pakke Chicken Mc Nuggets.

En ting du kan stole på i LA, er at de som er vennene dine ikke nødvendigvis er vennene dine når du trenger hjelp til noe. Nadja ringer telefonlisten sin opp og ned, men ingen er spesielt interessert i å redde oss fra ghettoen. Selv er jeg ny i byen, så jeg har ikke mye å bidra med. Bortsett fra en pakke Chicken Mc Nuggets, da.

Til slutt kan en venn av Nadjas daværende kjæreste hente oss, og vi skal til og med være så heldige og få sove hos han. Før jeg begynte å juble burde jeg kanskje tatt i betraktning at Nadjas kjæreste var rockestjerne i Los Angeles, og at vennen hans derfor kanskje ikke var verdens kuleste fyr. Det var han ikke heller. Han var freaky as fuck, og vi kommer hjem til en søppeldynge som luktet hasj og kattepiss. Den stygge katten hans går selvfølgelig rundt og mjauer, blant skittentøyskurver og skumle ninjafigurer. Jeg får et teppe, og legger meg i noe som sikkert er en bod. Ringer hjem til mamma uten å ane hva klokka er, bare for å si at jeg lever men at jeg nesten hadde hadde dødd. Og så gråter jeg som en unge, helt til jeg sovner under blått neonlys og en eim av kattedritt.

Litt av en drømmekveld, hæ? Kjipt å være så langt hjemmefra når man er livredd, bokstavelig talt. Men det ble i hvert fall et fint vennskap ut av det. Og snipp, snapp, snute, så var det Hollywood-eventyret ute.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Helene 5. juni 2012 at 08:46

  HHAHAHAHA!! Shitt! Det er den sykeste historien noensinne!

 • Reply Vanja 5. juni 2012 at 09:06

  OH MY GOD! For en helt vanvittig kveld! Glad du er «like» hel! 🙂

 • Reply Rebecca 5. juni 2012 at 11:32

  FANTASTISK! Ida is back !!
  Har savnet sånne innlegg, er så bra å lese! Gi ut en bok. Da skal jeg heller få gleden av å lese bøker igjen.

 • Reply Elena 5. juni 2012 at 11:41

  Shit. Skummelt altså. Ingen bremser…. der hadde dere flaks, ja!

 • Reply . 5. juni 2012 at 11:57

  jason wahler 🙂

 • Reply Guro 5. juni 2012 at 12:12

  Du skulle ringt han sykt kjekke fra The Hills, kunne blitt en fin lovestory ut av det 😉 Sånn som alltid skjer på film vet du, hehe

 • Reply Marianne-Fra Norge til New York 5. juni 2012 at 12:32

  Uff, stakkars dere, det høres ut som en scene fra en film. Sånn i ettertid kan man jo le av det, men hadde sikkert fått hjerteinfarkt der og da. Hadde garantert fått hjerteinfarkt av telefonregning på 40 000 kroner…

  Har selv kjørt meg vill i New York med en kranglete GPS, ikke gøy…:-(

 • Reply karen 5. juni 2012 at 12:52

  når du kom hjem så sa du jo også at du hadde fått et jobbtilbud om jeg ikke tok helt feil? wææææææ, kan du ikke fortelle mer om det?:D og hvis det var justin bobby som inviterte deg ut så griner jeg av misunnelse.

  Svar fra Ida: ja, det stemmer 🙂 Det var å være tour manager for Whitney Port når hun skulle jobbe med Bik Bok. I LA 🙂

 • Reply Hege A 5. juni 2012 at 12:55

  Oiiii shittt!!!! for en sinnsyk dag!! Skjønner at du ikke skrev hele historien når det skjedde!! Men herregud, godt at alt faktisk gikk bra da… Du får ha lykke til med din ulykkesvenninne i dag da 😉

 • Reply Tina 5. juni 2012 at 16:13

  herregud, det hørtes helt jævlig ut!! bra dere klarte dere fint da, sånn i forhold til alt annet som kunne skjedd med dere!

 • Reply iLaktionova 5. juni 2012 at 16:21

  The pics are awesome!

 • Reply Christine 5. juni 2012 at 17:23

  Brody Jenner?? Please svar. Har vært så nysgjerrig på hvem det var du traff siden du var I LA. hehehe. Faktisk 😛 Fikk du gått på date med han?

  Svar fra Ida: nope, ikke han 😉 hehe.

 • Reply therese kristina 5. juni 2012 at 21:40

  Herregud, det høyres fryktelig ut. Glad du ikkje delte det før no! Hadde jo vore livredd for deg og eg er verken familie eller nær venn.

 • Reply maria 5. juni 2012 at 21:58

  herregud, bra det gikk så bra som det gjorde da 😮

 • Reply Ingrid 5. juni 2012 at 22:29

  Elsker historien, og elsker måten du skriver på!
  DETTE er grunnen til at jeg leser bloggen din.

 • Reply Catharina 5. juni 2012 at 22:39

  Uff! Skrekkhistorie jo. Vil ikkje kjøre der med GPS 😉
  Kan du ikke si hvem han fra The Hills var? Jeg dør av nysgjerrighet!

 • Reply Kristina F 6. juni 2012 at 19:10

  Jason Wahler som var sammen med Lauren Conrad? Så bilde av han på facebooken din 🙂

 • Reply Christine 6. juni 2012 at 23:22

  Justin bobby? 😉

 • Leave a Reply