Uncategorized

LAVKARBO-MONSTERET

22. august 2012

I dag har jeg tilbragt kvelden på et treningsstudio. Jeg burde vel kalt det «treningsstudioet», men da gir jeg inntrykk av at det er mitt andre hjem -noe det absolutt ikke er. Jeg vil helst bare løpe rundt i skogen med kamuflasje-farget burka, sånn at ingen kan se meg eller legge merke til meg. Men i dag var jeg altså på et treningsstudio, og det var ikke så verst.

Det som faktisk er så verst, er at jeg må løfte armene i været, falle ned på kne og gi meg over for LAVKARBO. Jeg vil ikke. Jeg elsker pizza, pasta og burger. Men jeg tåler det ikke. Jeg kjenner kjærlighetssorgen krype oppover kroppen som et skadedyr. Jeg kan bare ikke spise det, for det gjør meg syk. Stod med tårer i øynene og lagde «lavkarbo-burger» i stad (salatblader i stedet for brød), men så bare; nam, dette var sykt godt, faen ta meg.

19 Comments

 • Reply Barbie 23. august 2012 at 02:21

  Ida da, skal du begynne på den fæle lavkarbodietten du også? Er da virkelig ikke mange ukene siden VG hadde et gigantisk oppslag om at lavkarbodietten fører til hjerneskade?

  Okei, det er vel omkring et år siden den artikkelen. Men likevel…!;p

 • Reply Julie 23. august 2012 at 02:28

  Har tenkt på dette så lenge, på headeren din ligner du skikkelig på Emily fra Pretty Little Liars, bare en blond versjon!

 • Reply Marianne 23. august 2012 at 07:42

  Hvorfor tåler du ikkje vanlig mat? Syns hele det lavkarbohysteriet er noe tull… Hvor tynn skal du bli før du blir fornøyd?! Syns du er fin som du er jeg 🙂

 • Reply Mari 23. august 2012 at 08:26

  Hva er det med karbohydrater du ikke tåler? Det de fleste ikke tåler og som gjør folk overvektige er inaktivitet og for mye RASKE karbohydrater som sukker og vanlig mel. Så lenge du ikke har diabetes, så tåler du fint karbohydrater. Hvis det du er ute etter er en fit og sterk kropp, ta nå heller råd fra børge fagerli enn fotballfrue. Du har nå uansett en fin kropp fra før av!

 • Reply Cathrine 23. august 2012 at 08:42

  Hei! Jeg har også nettop startet på lavkarbo, sykt greit i forhold til at jeg ikke tåler gluten, for veldig mange lavkarbo oppskrifter er glutenfrie naturlig 😉 Har du allergi, eller blir du bare dårlig når du får det i deg?:)

 • Reply Charline 23. august 2012 at 11:33

  Man kan da ikke noe for at man ikke tåler all mat? Det betyr ikke at man slanker seg selv om man prøver å unngå man man blir dårlig av, vel?! Selv har jeg IBS (vet ikke hva det heter på norsk ettersom jeg fikk diagnosen i England), men jeg kan ikke spise raffinert mel, hvit ris, poteter o.l. Det betyr ikke at jeg ikke vil ha i meg karbohydrater!!! Jeez

 • Reply tina 23. august 2012 at 16:08

  hvorfor kan tåler du ikke pizza, vanlig burger osv?? hadde virkelig aldri klart å gått på lavkarbo!! forresten er det viktig å huske at lavkarbo i nesten alle tilfeller gjør deg syk inni kroppen. for mye fett (lavkarbo er jo masse fett blant annet) tetter blodårene.

 • Reply May 23. august 2012 at 17:07

  Hei Charline, jeg har også IBS. Fikk du beskjed om å kutte helt ut det du nevnte? Var det andre ting som ble anbefalt at man kutter ut? Veldig takknemlig for svar, er noe herk det der!!!

 • Reply Rébecca 23. august 2012 at 19:30

  Uff da, jeg kan heller ikke spise hvetemel og slikt. Jeg har slutta helt å spise brød, men kan spise knekkebrød! Ellers er det grovt det andre jeg spiser. Men jeg kommer ikke til å starte med lavkarbo altså.. Det er jo ikke en diett, men en livsstil, og jeg er fornøyd med min egen livsstil hittil!

 • Reply Laugums_ 23. august 2012 at 19:52

  Mulig jeg er en fryktelig uvitende kar, men hvorfor går tynne jenter på lavkarbo?

 • Reply Oda 23. august 2012 at 20:22

  Har du også glutenallergi?

 • Reply Stine 23. august 2012 at 21:20

  jeez folkens, ho veit vel sjøl korleis ho føle seg etter å ha fått i seg for karbohydratar. Ho seie jo berre at ho ikkje tåle det, ikkje at ho er allergisk og har fått diagnostisert nåke.

  Kjenne meg igjen sjøl, magen blir treig og tung og det føles ikkje godt. Så å kutte ned på karbohydratar høyrest deilig ut… nåke eg aldri hadde klart. Er jo overalt!

 • Reply L 23. august 2012 at 21:27

  Hei May 🙂
  Jeg har også Ibs, kjeeedelig! Tips jeg fikk var kutt ut laktoseprodukter, raske karbohydrater, salat, epler (frukt generellt), hveteprodukter, legge havregryn i vann i 24 timer før bruk, trene jevnlig, stresse mindre 🙂 Så blir et slags lavkarboliv, men på en (synes jeg da) sunnere måte enn feks lchf (høyt inntak av mettet fett). Håper det hjalp 🙂

 • Reply Charline 23. august 2012 at 22:53

  Hei May 🙂 Ettersom jeg har forstått det, så er IBS veldig individuelt.. Jeg reagerer på masse rart, og tror man bør prøve seg litt frem. Man kjenner jo kroppen sin best selv 🙂 Tror dog at raffinert mel er noe alle med IBS sliter med og bør prøve å unngå. Selv har jeg tabletter som heter mebeverine som jeg tar før jeg spiser – og dersom jeg faktisk husker å ta de, så går alt så meget bedre 🙂 Det går jo an å nevne det for legen din!

 • Reply Vanja 23. august 2012 at 23:40

  Har du funnet ut at du har fått glutenallergi? Ingen god følelse i alle fall..
  Lykke til med veien videre, uansett hvordan du reagerer på karbohydrater 😉

  Svar fra Ida: er ikke sikker, men ganske sikker 🙂 Takk for det!

 • Reply Linn 24. august 2012 at 00:26

  Wow, så mange «eksperter» det var her da. Som aldri har prøvd lavkarbo.

  Man kutter ikke alt, man kan spise opptil 150 gr per dag og fortsatt spise lavkarbo. Det man kutter ned på er raske karbohydrater, ferdigmat, halv-farbrikata og sukker. Ting som ikke har en dritt positivt i seg. Man propper heller i seg grønnsaker, fisk, rent kjøtt, naturlige råvarer og SUNT og naturlig fett (dvs, man spiser så og si bare ting som er naturlige, altså ikke kunstig fremstilt) – olivenolje, rapsolje, kokosolje, ekte smør. Det var slikt man levde før, og da var de kostholdssykdommene som finnes nå nesten ikke-eksisterende.

  Ida, jeg reagerer også på mel, poteter, sukker etc. Byttet over i sommer, og det er som om hele kroppen har forandret seg på 1 1/2 mnd. Jeg har kronisk hodepine etter en ulykke, og den er nå kraftig redusert. Jeg har endelig energi, magen gjør ikke vondt hele tiden lenger (mer tid ute, mindre på badet, for å være helt ekkelt ærlig), jeg spiser masse fantastisk mat som jeg ELSKER og vekta (som er helsefarlig høy) peker bare nedover og nedover. Du trenger jo ikke å slanke deg, så du kan jo lett bare kutte ut hvetemel etc og ha en høyere kvote karbohydrater (dvs, ikke tenke så mye over det per dag). Unn deg en kropp som funker. Og funker ikke lavkarbo for deg, så er det jo bare å la være.

  Håper magen din blir bedre!

  PS! Lavkarbo-burger ER faktisk sykt digg. Har alltid latt halve brødet ligge igjen (kaste bort plass i magen på tørt brød? Why?), nå trenger jeg ikke gidde en gang. Prøv med guacamole (1 avocado, pitte litt hvitløk, en ts rømme, 1/2 sitron, salt og pepper) ved siden av. NAAAM!

  Charlotte1987.blogg.no og fristendelavkarbo.no er gode sider å finne oppskriter på i tillegg til Caroline/fotballfrue.no 🙂

  Svar fra Ida: tusen takk for gode råd! Så bra at det har funket så godt for deg 🙂

 • Reply Kamilla Haaland 24. august 2012 at 18:59

  Tror nok du tåler karbohydrater, men at brød og sånn kan gjøre deg dårlig kan være… Jeg har selv hveteintoleranser og har nettopp blitt tatt vevsprøver for å se om jeg har cøliaki.. Etter jeg sluttet med hvete og gluten har hvertfall jeg fått et nytt liv!! Men jeg har ikke sluttet med karbohydrater da…

 • Reply Vanja 24. august 2012 at 21:22

  Velkommen til min bås. Det tar litt tid til å venne seg til i starten, men det går veldig bra etter kort tid! Det er mye som har blitt tilgjengelig i de vanlige matbutikkene nå, så det er egentlig ganske greit å få tak i glutenfrie alternativer 😉 Det kommer til å gå veldig bra, skal jeg si deg 😉 Håper i alle fall du blir klokere på hvordan kroppen din fungerer når du kutter ut det som mest sansynlig gjør deg dårlig 😉 Nok en gang, lykke til!

 • Reply Linn 26. august 2012 at 18:29

  I kokeboka til Fotballfrue er det oppskrift på både pizza og burger!! Nam!! Oppskriftene hennes er helt supre. Hvis du ikke har boka allerede, anbefaler jeg deg å kjøpe den 🙂

 • Leave a Reply