Reise

Å FLY OVER PREIKESTOLEN

27. august 2012

Da vi trodde at vi hadde sett det beste av Stavanger, og at vi var på vei til flyplassen for å la Norwegian frakte oss hjem igjen, stoppet vi plutselig på en litt annerledes flyplass. Surprise! Da vi møtte på denne karen, skjønte vi at fare var på ferde.

En ekte pilot. Med drakt, pilotbriller og det hele. Jeg klamret meg fast til meg selv og kjente at jeg ble svimmel. Helikoptertur! Er det mulig? Det vil jeg ikke. Nå begynner jeg å gråte. Men før jeg rakk å begynne å gråte, begynte en av de andre jentene å gråte – sånn heftlig, liksom. Så jeg måtte jo bare manne meg opp og sette meg foran i helikopteret, sammen med piloten. Og etter et halvt minutt kjente jeg at frykten forvandlet seg til lykke – dette var jo ikke farlig. Det var derimot veldig, veldig kult.

Nok bilder av meg som flyver. Over til alt det vakre vi faktisk så. Jeg har aldri blitt så målløs av å se på naturen før, jeg har virkelig aldri opplevd maken. Følte at jeg var i en film, der vi fløy over øyer, strender, hav og by. Og ikke minst PREIKESTOLEN! Jeg har som sagt aldri vært i Stavanger før, men bilder av Prekestolen har alltid fascinert meg. Bilder av folk som sitter ytterst på platået og dingler med beina 604 meter over havet. Og der satt plutselig jeg, i et lite helikopter og stirret rett ned i stupet. Det banket seriøst i hjertet mitt, storslagent var det.

Ser dere bittelille Preikestolen der nede?

Det er vanskelig å forklare med bilder hvor spesielt og kult det var, men det VAR det virkelig. Hvis dere noen gang får mulighet til en slik tur (og spesielt over Stavanger), DO it! Selv om dere er redde. Det satt en frøken i baksetet og hylgråt hele turen, men til og med hun ville gjort det igjen. TUSEN takk til Fonna Fly, piloten Thomas og Region Stavanger for en syk opplevelse.

7 Comments

 • Reply Linn-Therese 28. august 2012 at 07:55

  Åååå, det så jo bare helt fantastisk ut 😀 Så heldig du er!

 • Reply Ida 28. august 2012 at 09:59

  Det der så helt utrolig ut.
  God reklame for naturen vår!

 • Reply Hege 28. august 2012 at 10:41

  Jeg kan skrive under på at det der er MAGISK! Gjorde nemlig det samme i sommer – med den samme piloten. 😉 Helt fantastisk… Kjekt du likte deg i regionen vår. 🙂

  http://medandreord.blogg.no/1337892660_med_kamera_p_helikopt.html

  Svar fra Ida: kuuult! 🙂 Kjente meg igjen på alle bildene, hehe!

 • Reply ANETTESHUS 28. august 2012 at 10:56

  Flotte bilder, Ida !

  KLEM

 • Reply Victoria 28. august 2012 at 12:39

  Siiiinnsykt fin utsikt!
  Og du ser dødsrå ut i militærjakken… 😉

 • Reply Guro 29. august 2012 at 13:36

  Vakre Ida!! Hvilken str har du i militærjakken du har på deg? Den var dødsfin.

  Svar fra Ida: det er str 38 🙂

 • Reply Ulrikke 30. august 2012 at 16:32

  ja, for hvem gidder vel å gå opp dit når man bare kan ta helikopter? (-: Gjorde det samme over South Beach i Miami – og det var en helt utrolig morsom opplevelse. Litt ekkelt når helikopteret fikk vindkast på seg bare 😉

 • Leave a Reply