Uncategorized

KO-KO-KO-KO-KOKOSFACE

6. september 2012

Jeg må bare starte innlegget med dette, slik at det er det som får størst oppmerksomhet: ALLE MÅ DRA TIL IKEA OG KJØPE GLUTENFRIE KOKOSBOLLER! DE ER SÅ JÆVLIG GODE. Altså. Jeg har smakt kokosboller på Rimi, på Kiwi, på Meny, på 7Eleven, og på Joker har de ikke kokosboller en gang. Ikea sine kokosboller slår ALLE.

Etter å ha lest det, gjetter du mest sannsynlig riktig. Jeg ligger i sofaen med et fat kokosboller. Et eller annet klisjè-dynket kvinnemagasin innbilte meg en gang at man ikke blir tjukk av kokosboller, så jeg spiser dem som en hest. Eller løve. Eller mann.

Nå har jeg allerede nevnt at jeg spiser kokosboller, og at jeg gjør det i sofaen. Utenom det kan jeg jo fortelle at det er helt mørkt i rommet, utenom et par levende lys, og jeg har nye puter og pledd over alt. Føler meg som dronningen av verden. Og gud, så happy jeg er! Mulig det skyldes den nye energidrikken jeg har oppdaget, men jeg velger å tro at jeg faktisk er happy på ekte. Var jo litt deppa sist jeg blogget, men det kan ikke ha vært noe annet enn søvnmangel.

La oss ta en titt på hva jeg har gjort siden sist…

… Jeg har utvidet mine «kokkekunnskaper». Belinda har laget sin egen oppskrift, og den var hun så snill og dele med meg. Jeg ELSKER den! Akkurat som kokosboller. Så jeg bestemte meg for å lage suppe for resten av uka, men så ble det tomt på to dager. Kanskje jeg ikke var uvenner med mat likevel. PS. Dere har spurt litt om jeg har glutenallergi osv. Jeg har ikke fått noe påvist, jeg har bare bestemt meg for å kutte ut brød, pizza, pasta, melk – og den slags. For jeg blir rett og slett dårlig og slapp når jeg spiser det. Jeg har ikke nok kunnskap til å ikke få i meg noe, men for eksempel så kan jeg bli dårlig hvis jeg drikker et helt glass melk, men ikke hvis jeg spiser ost som det er melk i. Så hva som feiler meg vet faen ikke jeg.

… Jeg har bært rundt på Bella som en baby, hun har fortsatt løpetid. Det var flaks at samboeren min sa høyt her om dagen at hun ønsket Bella død, for da slapp jeg å si det. I stedet sa jeg; hvordan kan du SI noe sånt? Du er jo helt grusom! Altså, jeg ønsker jo ikke Bella død. Men hun har holdt oss våken om nettene. Det resulterer i at hun må ligge i bur hele natten, og derfor må jeg bære henne rundt i favorittstillingen hennes hele dagen. Miao.

… Jeg har lekt at det er julaften. Hva mer skal man si om bildet… JO! Mitt beste bloggtips er at man bør ha venner med STOR bil, for det kan fort bli for liten plass i en liten bil.

… Jeg har vært på jobb, selvfølgelig. Og dette bildet var ikke ment for bloggen, så jeg beklager virkelig snusreklamen. I bakgrunnen ser dere Kathrine. Som jeg har nevnt tidligere, så deler vi kontor. På døra vår har vi et skilt hvor det står Wulff & Kath. Det er kult.

… Og så har jeg vært på show, da. På Chat Noir. The show must go on! Det var kjempegøy, og jeg fikk sansen for Bettan. Og så ble jeg litt lei av paljetter, og det er bra, for jeg elsker paljetter nesten like høyt som kokosboller og karrisuppe.

Nei, nå må jeg gi meg her. Stua er så koselig nå, med det fine nye interiøret sitt. Skal sitte og nyte det……….Okei da- mens jeg ser på Keeping up with the Kardashians! 🙁

PS. Overskriften på innlegget er forresten en parodi på Gaga’s Pokerface. Le litt, da. 

23 Comments

 • Reply Elisabeth 6. september 2012 at 22:25

  Du har en utrolig morsom og gøy blogg, gleder meg til å lese den 🙂

 • Reply BC 6. september 2012 at 23:09

  Du bør ta tester hos lege. Eks. Ved laktoseintoleranse kan du reagere på melk, men ikke ost. Ved cøliaki har du evt en langt mer alvorlig tilstand som krever at du svelger slange på sykehus. Uansett, skal ikke holde en lang tale her, men å kutte mye mat kan gjøre at du får i deg mindre vitaminer og mineraler. Der gir og helsemessige problemer, så få det undersøkt, grundig! Anbefaler deg månedens utgave av IForm, det står sidevos med god info om dette!!

 • Reply Maja Helen 6. september 2012 at 23:27

  Da må du jo kjøpe deg kokosboller på kokosbollefabrikken i Oslo. Ingen over, ingen ved siden!!! Maridalsveien 157 på Sagene.. Kjøp mange, og putt de i fryseren. Like gode da. Og tiner superfort!
  Synd jeg bor laaangt unna Oslo nå, merker jeg…

  Svar fra Ida: takk for tipset 😀 det MÅ jeg jo sjekke ut!!!

 • Reply Maria Isabell 6. september 2012 at 23:54

  Du er fantastisk!

 • Reply Barbie 7. september 2012 at 01:37

  Han til høyre der, i det nederste bildet, heter han sånn tilfeeeeldigvis Mathias? Og i så fall, har han tilfeeeeldigvis et mellomnavn som begynner på A, men som vi ikke nevner i kommentarfeltet fordi det er kjipt gjort å henge ut enkeltpersoner?

  Svar fra Ida: nei, han heter Stian 🙂

 • Reply Tina 7. september 2012 at 07:36

  Hvordan kan jeg ikke le av dette?!

 • Reply Oda Karoline 7. september 2012 at 07:57

  Jeg er lactose-intollerant, og kan derfor ikke drikke melk. Men jeg kan spise ting med lactose i, i små doser. Som brunost, is, prim etc. Det samme gjelder ofte for andre matallergier, man tåler ikke de største dosene, men små doser pleier å gå bra. Man kan også spise/drikke en større mengde mat/drikke med melk i om man spiser det med noe annet samtidig.
  Det kan godt dette også gjelder for gluten, men det vet jeg ikke helt!

  Ha en fantastisk helg!! 🙂

 • Reply Stine Helene 7. september 2012 at 08:45

  Kan du PLIIIIIIIIIIIIZZZZ legge ut oppskrift? :p Så sykt godt ut!

  Svar fra Ida: jaa, skal gjøre det 🙂

 • Reply Mari 7. september 2012 at 08:53

  Kjære Ida. Tror faktisk aldri jeg har kommentert bloggen din før, men nå må jeg bare. Du er så herlig! Kan vel trygt si at du er den eneste bloggeren som får meg til å le nesten hver gang jeg sjekker innom. Også har du en altfor søt katt. Og ja, kokosbollene fra IKEA er fantastiske! Keep up the good work 🙂

  Svar fra Ida: nå ble jeg rørt!! Tusen takk for veldig fine ord <3

 • Reply Marit 7. september 2012 at 09:09

  Haha, du er herlig. Ha en flott dag!

 • Reply Argaste 7. september 2012 at 09:32

  Hei,

  Tenkte bare jeg skulle slenge inn en liten kommentar om laktose. Dersom du reagerer på melk, men ikke på for eksempel ost, kan det være laktosen i melk som gjør deg dårlig. Dette er svært vanlig. Laktose er de to sukkerene glukose og galaktose bundet sammen. Dersom du ikke har (nok av) enzymet lactase i tarmene dine, blir ikke galaktosen og glukosen brutt fra hverandre, og laktosen blir liggende i tarmene dine ubrutt og kan skape krøll. Hvorfor tåler du da ost og slikt? Jo, det kan være fordi bakteriene som er med på å lage ost fra melkeprodukter spiser/bryter ned laktosen, og dermed blir produktet du ikke tåler borte vekk. Det samme skjer i yoghurt og andre surnede melkeprodukter.

 • Reply therese kristina 7. september 2012 at 09:51

  Hahah, digga deg 🙂

 • Reply Camilla 7. september 2012 at 10:02

  Jeg ville råde deg til å få sjekket om du har glutenintoleranse før du begynner på glutenfri diett, for dersom du får det påvist vil du få støtte pga dyrere matpriser 🙂 Og grunnen til at du ikke reagerer på ost kan være fordi det er laktose du reagerer på, og det er ikke laktose i ost (iallefall ikke i norvegia, fikk jeg beskjed om av erneringsfysiologen på sykehuset) 🙂

 • Reply Elise 7. september 2012 at 11:11

  Hvis du ikke tåler vanlig melk, men ost, så kan du prøve laktosefri produkter. De fleste oster har ikke laktose, men vanlig melk gjør det. Laktosefri lettmelk finnes på vnalig matbutikk.

 • Reply SaraW 7. september 2012 at 11:59

  Plis legg ut oppskrift jaa :))

 • Reply Benedicte 7. september 2012 at 13:26

  hei du:D Nå måtte jeg bare legge igjen noe her—>
  Jeg har selv melkeproteinallergi, og da kan jeg ikke spise NOE som inneholder noen form for melk, laktose, osv osv osv.

  Men de med » vanlig» melkeallergi, reagerer på å drikke melk, fløte, rømme. Men ikke f eks brød med melk i.

  Melkeprotein har jeg ikke hørt at så mange andre har, så prøv å kutt ut » reine» melkeprodukter:) God bedring:)

 • Reply Christina 7. september 2012 at 18:02

  Kan du ikke dele suppe-oppskriften med oss?=)

  Svar fra Ida: ja, det skal jeg gjøre! 🙂

 • Reply Pauline Irene 7. september 2012 at 20:20

  Så søt du er! 🙂

 • Reply Nina 7. september 2012 at 21:25

  jeg måtte kjøpe kokosboller på ikea bare for å prøve

 • Reply Emiie 8. september 2012 at 19:15

  Haha, mange som gir deg «råd» om hva du kan spise, morro!!

  Digger hvordan du skriver, du er rå! HAHA! Men kokkosbolle-dronninga, du MÅ prøve de fra kokkosbollefabrikken! Du kommer aldri til å gå tilbake til de på IKEA!

 • Reply Ida 8. september 2012 at 21:20

  Du har sikkert glutenintoleranse (dette er ikke det samme som glutenallergi). Jeg har dette og jeg reagerer på mat med gluten, jeg blir slapp som du sier, samtidig som jeg blir oppblåst og får vondt i magen. Gjerne dagen etter også. Men jeg har en god venn som har glutenallergi og han blir ekstremt dårlig hvis han får i seg gluten, så med mindre du blir grisedårlig er det sikkert bare intoleranse 🙂 Jeg har kuttet ut gluten, men spelt går helt fint. Antageligvis fordi glutenet i spelt har begynt å brytes ned i prossessen når produktet blir laget. Du kan jo prøve, så har du i hvert fall mulighet til å lage deg pizza eller pannekaker en dag uten å bli dårlig 😉

 • Reply karoline 10. september 2012 at 11:59

  Jeg elsker deg!

 • Reply Charlotte 10. september 2012 at 16:58

  Hei. Det kan godt være Laktose intoleranse, ( en tilstand hvor man ikke tåler melkesukker ) da vil du kunne spise ost og laktose frie produkter som rømme, fløte, melk, yoghurt og fetaost for å nevne noen produkter.

  Når det gjelder gluten / cøliaki / hveteallergi. Stor forskjell på problem og løsning. Men uansett så fungerer faktisk toro sine glutenfrie knekkebrød , sånn posemiks. Tilsett vann, rør sammen og stek ferdig i ovnen. De er kjempegode og det er lettvint. Toro har også glutenfrie sjokolade muffins som smaker herlig!

  Noen mennesker tåler spelt i moderate menger alt ettersom hvilken allergi de har, dette gjelder både pasta og brød. Gluten og melkefrie brød kan du få hos bakeren og disse kan fryses. Spelt har en annen protein sammensetning enn gluten og kan derfor være lettere å fordøye for kroppen.

 • Leave a Reply