Uncategorized

JEG SKULLE BARE KJØPE AGURK

12. september 2012

Jeg er jævlig utilpass med å stå alene midt på gata midt i byen midt på dagen. Så når jeg oppdager at jeg har en time på meg før bildene mine er ferdig framkalt, bestemmer jeg meg like gjerne for å gå på matbutikken for å slå i hjel litt tid.

Problemer er bare at det eneste jeg trenger er en agurk, og de fleste vet jo at man ikke bruker særlig lang tid på å handle en agurk.

Men jeg er fast bestemt på å bruke all tiden min på matbutikken, og når jeg har lagt en agurk i trillekurven min, blir jeg gående langs hyllene og kikke grundig på alt som er å kikke på. Juice-kartonger, firstprice-emballasjer, bleiepakker og halvråtne epler. Plutselig har jeg gått hele runden, og befinner meg ved agurk-kassa ved inngangen igjen.

Jeg begynner å føle at de ansatte som legger på plass nye grønnsaker tenker at jeg stjeler i butikken deres, ettersom jeg labber rundt uten å finne noen av varene deres interessante nok for trillekurven min. Men mistanken om mistanken glemmer jeg fort, for inn kommer den kjekkeste mannen jeg har sett på… Tja, ett år.

Han er mørkhudet, nærmere to meter høy, og drar hånden gjennom håret på en veldig stilig Hollywood-måte når han kom hastende inn i lokalet. Jeg holder pusten og lager en beskjeden trutmunn, mens jeg lurer på om han kommer til å se min vei.

Han ser ikke min vei. Haster bare bort til kjøleskapet med juice. Han trenger juice. Jeg trenger også juice – plutselig. Jeg haster meg forbi bananer og pærer, mens jeg tenker; hva faen er det jeg driver med. Jeg har null planer om å snakke til ham. Jeg snakker ikke til fremmede mennesker på butikken – spesielt ikke på grunnlag av at de ser bra ut. Rettelse: jeg snakker spesielt ikke til menn som ser jævlig bra ut.

Før jeg rekker å tenke ferdig, er jeg borte ved kjøleskapet. Herregud så teit, tenker jeg, og bestemmer meg for å bare gå rett forbi.

De forbanna røde, ustabile trillekurvene. Forbipasseringen går dårlig, og kurven min velter fordi hans står i veien. Agurken min triller ut på gulvet, og jeg kaster meg etter den i refleks. Sitter på huk med agurken i begge hender, og hever blikket. Og der står han og ser ned på meg. Så ser han på agurken. Og så ser han på meg igjen. Jeg kjenner at jeg rødmer, og jeg vet ikke engang hva jeg gjør når han rister på hodet, og ser på agurken en siste gang før han går sin vei.

Jeg legger fra meg agurken, og går ut av butikken samme veien som jeg kom inn. Først når jeg kommer ut i folkemengden, tør jeg å tenke det: jeg dro nettopp en skikkelig rasistisk vits – uten å mene det.

Slik ser handlelisten min ut nå, så ønsk meg bedre lykke denne gangen:

* Bananer.

33 Comments

 • Reply Hannis 12. september 2012 at 17:36

  HAHAHAHAAAAA!!!!

 • Reply Helene 12. september 2012 at 18:28

  Hahaha! Du er fantastisk! Dette og det innlegget om hva de bak kassen tenker når man kjøper visse ting er så utrolig bra!

 • Reply Helene 12. september 2012 at 18:31

  Hvordan var det rasistisk? skjønte ikke :s

 • Reply Lena 12. september 2012 at 19:21

  Lå i sofaen her og lo på meg noen ekstra magemuskler. Ser det så veldig for meg i hodet mitt fordi dette er noe jeg fint kunne ha fått til selv 🙂

 • Reply Kamilla Haaland 12. september 2012 at 20:11

  HAHA, sånne innlegg har jeg savnet!!!

 • Reply therese kristina 12. september 2012 at 20:12

  Hahahaha 😀 LYKKE til!

 • Reply Monica 12. september 2012 at 20:15

  Hahaha ! Endelig ett godt «gammeldags» IDA- innlegg !

 • Reply Synne Eilen Bråten 12. september 2012 at 20:31

  Hahah, tror det faktisk er en av de beste matbutikkhistoriene jeg har hørt. Det verste er at surrete som jeg er kunne jeg ha presistert å gjort akkurat det samme selv. :-p

 • Reply henriette 12. september 2012 at 21:44

  hahahaha jer døøøør!! ser det sånn for meg….!!! stakkars deg ida, gla det ikke var meg 🙂

 • Reply Julia 12. september 2012 at 21:51

  CREDS til deg Ida!! Du får til og med en butikktur til å bli morsom. Synes forresten du er veldig flink på bloggfronten for tiden 😀

 • Reply tina 12. september 2012 at 22:13

  hahaha!!!! elsker når du skriver sånne innlegg, de er råbra!!!

 • Reply Kristine 12. september 2012 at 22:33

  HAHA du skriver så morsomt ! gleder meg alltid til å lese innleggene dine, de siste 20 har jeg bare sittet å ledd av..

 • Reply Christine 12. september 2012 at 22:37

  Hahahahahah, jeg DØR!!! Kjæresten min spurte hva jeg lo av, så svarte jeg Ida Wulff.. Så smilte han 🙂

  Jeg elsker måten du skriver på og hvordan du ordlegger deg! Fikk følelsen av at jeg var inne i butikken og fikk med meg det hele. Lol! EG DIGGE DEG! 😉

  Svar fra Ida: haha! Nå måtte jeg også le 🙂 søtt!

 • Reply Ingvíld 12. september 2012 at 23:32

  Hahahaha, herreguuud!

 • Reply LH 12. september 2012 at 23:37

  Dette er Ida Wulff, bloggeren som jeg husker henne. Har savnet «deg» fra caffelatte dagene dine, ser ut som du er tilbake i gammel form. 🙂 Mangler bare de tilfeldige videobloggene av deg, hvor du rydder rommet.

  Svar fra Ida: hahaha, videoblogger av at jeg rydder rommet 🙁 🙁 🙁

 • Reply Camilla Albertine 13. september 2012 at 00:06

  Jeg sitter alene og ler høyt! Du er fantastisk.

 • Reply Cecilie 13. september 2012 at 01:57

  – Extensions er blitt svært vanlig blant kvinner, og er noe vi anbefaler de fleste kvinner å stoppe med. Store grupper med hår blir limt eller smeltet på kvinnens eget hår, og tyngden av dette ekstra håret gjør at hårsekkene opplever ekstra press. Resultatet er at hårsekkene etter hvert dør, og gir slipp, og er en hårsekk først død, kommer den aldri tilbake, sier Lars Eivind Os, daglig leder av International Hairstudio i Oslo.

 • Reply Tina 13. september 2012 at 09:22

  Hahahaha, vittig

 • Reply Aymara 13. september 2012 at 11:09

  HAHA, jeg sitter i klasserommet her jeg egentlig skal sitte å finne stoff til en fremføring, og ler kjempehøyt. Takk, Ida! Det ble jo en flott norsktime.
  Synd det ikke ble som planlagt med han høye, kjekke. Jeg hadde skikkelig trua da jeg leste starten..

 • Reply Tonje 13. september 2012 at 12:51

  Haha så jævlig lol 😀

 • Reply Maria 13. september 2012 at 14:06

  jeg skjønte ikke det med vitsen.. kan du forklare? =)

 • Reply Mari 13. september 2012 at 15:33

  Hahahha, morsomt! Men hvor kommer det rasistiske inn i bildet? Er litt treg idag serruuu

 • Reply Kristina 13. september 2012 at 16:43

  HAHAHA! Du er helt RÅ!

 • Reply marte 13. september 2012 at 20:14

  Ser det ikke bare er meg. Hvordan var dette en vits, og hvordan ble den rasistisk?

  Svar fra Ida: det klarer jeg ikke å svare på…. Sorry.

 • Reply Camilla 13. september 2012 at 20:57

  Hahahaha, så bra!

 • Reply Ingrid 13. september 2012 at 22:21

  Dette er grunnen til at eg elskar bloggen
  din, du er den som faktisk KAN skrive! 🙂
  Eg håpar virkelig det kjem ei bok frå deg, ein
  gong i framtida, det ville vore perfekt! 🙂

  Svar fra Ida: såå koselig, det håper jeg også

 • Reply Tonje 14. september 2012 at 14:51

  hahaha jeg elsker deg!!!!

 • Reply Ingrid 14. september 2012 at 14:56

  Hahahaahahahahaha!

 • Reply Line 14. september 2012 at 16:33

  Hvordan var dette rasistisk?

 • Reply Isa 14. september 2012 at 19:44

  Mørke menn = stoooore agurker 😉

 • Reply B 14. september 2012 at 19:54

  Ler meg ihjel!!! sykt bra 😀 😀

 • Reply H 15. september 2012 at 09:31

  Hahaha, dette trengte jeg. Ida, sånn innlegg er det jeg lever for. Love it 😉

 • Reply Marte 22. september 2012 at 14:08

  hahaha, så jævli bra! digger deg 🙂

 • Leave a Reply