Konkurranser

TEAM WULFF

26. september 2012

Leste dere plakaten over nøye? Jeg håper det. For den sier på en måte alt. Om hvor heldige vi er, og om hvor mange som ikke er det. Hvor mange i verden som lider og ønsker seg det som er vår hverdag og våre selvfølger.

Nå er det 4 dager igjen av konkurransen jeg har deltatt i sammen med mine beste venninner. Vi har kastet oss over venner, familie, Facebook-venner og blogglesere, men langt i fra alle vi har mast på har giddet å stemme.

Hva kan jeg gjøre for å sanke flere stemmer? Hva skal jeg gjøre for at folk skal bry seg mer? Kanskje det ikke er noe å gjøre. Kanskje det er for mye å be om, at noen setter av tjue sekunder til å taste inn navn og mail-adresse i et skjema. Eller kanskje flesteparten tenker; hva hjelper det mot fattigdom at en jentegjeng i 20-årene reiser til Brasil?

Denne konkurransen handler ikke om at vi skal redde verden. Den handler ikke om at vi skal utrydde fattigdommen i Brasil. Det ville selvfølgelig vært en drøm, men la oss være realistiske. Vi vil så gjerne til Brasil for å åpne øyne, for å bevisstgjøre de tusenvis av menneskene vi daglig er i kontakt med via sosiale medier og ellers. Vi når mange. Jeg vet med 100% sikkerhet at jeg gjorde en forskjell forrige gang jeg var på en veldedighetsreise, fordi organisasjonen fikk mange nye faddere. Og nei, Kenya badet ikke i rikdom av den grunn. Men det hjalp kanskje et menneske eller to, med mat, skolegang og klær. Husk hvor mye våre 200 kafè-kroner kan bety i et annet land.

Som sagt, så er det 4 dager igjen av konkurransen. Alt er opp til dere, og jeg ber dere; værsåsnill og la oss reise. Det ville betydd så mye Stem på oss her hvis dere gidder. For å stemme på oss, fyller dere inn navn og e-post til høyre på siden.

Tusen takk til alle dere som allerede har stemt, hilser fra jentene og sier takk også!

40 Comments

 • Reply Tina 26. september 2012 at 17:04

  Done!

 • Reply Iris Taklo 26. september 2012 at 17:14

  Husker ikke om jeg gjorde det forrige gang, men nå har jeg hvert fall skrevet under, og likt på facebook-knappen 🙂 Lykke til! Og veldig bra innlegg som får frem et godt poeng.

 • Reply May Lene 26. september 2012 at 17:29

  Jeg har stemt! Så morsomt at dere leder da, håper virkelig dere får dra! 🙂

 • Reply Ingeborg 26. september 2012 at 17:36

  Stemt 🙂

 • Reply Sara 26. september 2012 at 17:49

  Hei Ida!
  Flott engasjement!
  Jeg gikk nettopp inn for å stemme, men det viste seg at det ikke går an å stemme mer en en gang 🙁
  Ønsker dere likevel lykke til!
  Flinke jenter 🙂

 • Reply ingeborg-anna 26. september 2012 at 17:59

  fantastisk innlegg 😉
  jepp, har allerede stemt på team wulff!! håper dere vinner 😀

 • Reply Linea 26. september 2012 at 18:08

  Dere er bare ute etter en gratis tur til Rio, skjerp dere. Overforbrukets mor, det er deg…. Eneste du gjør er å smiske deg til gratisturer med den harry jobben din.

 • Reply Sissel 26. september 2012 at 18:11

  Har allerede stemt Skulle ønske man kunne gi mer enn bare en stemme per epostadresse, for jeg har virkelig lyst til at dere skal vinne 🙂

 • Reply Lizbeth Osnes - Behind the scenes (Kommenterer tilbake!) 26. september 2012 at 18:18

  Jeg har SELVFØLGELIG stemt på dere! 🙂 Stå på!

  ? Lizbeth Osnes – Behind the scenes..

 • Reply Tom 26. september 2012 at 18:23

  Velger heller å stemme på noen som har over 150 i iq sammenlagt enn dere.
  Hva skal dere utrette liksom?? Dere er kun keen på gratis tur

 • Reply Guro 26. september 2012 at 18:40

  Sterkt. Bildet fikk meg virkelig til å tenke over ting.

 • Reply Jeanette 26. september 2012 at 19:07

  Jeg har stemt 🙂 Lykke til!!

 • Reply Anniken 26. september 2012 at 19:07

  Jeg har stemt på dere 😀
  Håper dere utnytter denne muligheten på aller beste måte, og at du tar med oss leserne som har bestemt på veien!

 • Reply Marte 26. september 2012 at 19:08

  Har stemt! Dere fortjener denne muligheten 🙂

 • Reply RGE, fast leser 26. september 2012 at 19:11

  stemte på dere 🙂 så hvis dere vinner ønsker jeg dere god tur 🙂

 • Reply Christine Eng 26. september 2012 at 19:40

  Jeg har stemt! Håper dere vinner, for dette er virkelig en utrolig mulighet! 🙂

 • Reply Victoria 26. september 2012 at 19:49

  Kanskje det dreier seg om at noen andre passer bedre til å reise enn dere?

 • Reply julie 26. september 2012 at 19:52

  Dere har nå min stemme ! nå, gå ned til Brasil jenter, og ta med all kunnskapen hjem, og lær oss noe nyttig! 🙂

 • Reply KristinV 26. september 2012 at 19:54

  Done! 🙂

 • Reply Fride 26. september 2012 at 19:59

  Jeg har stemt! Synes dette er utrolig bra 🙂

 • Reply June 26. september 2012 at 20:07

  Nei takk
  Jeg stemmer heller på noen som faktisk har noe å bidra med der nede
  Gjør du egentlig noe annet enn å gå på fylla og syte?

 • Reply Caroline 26. september 2012 at 20:26

  Har allerede stemt et par ganger 🙂 Krysser fingrene for dere! Skulle gjerne hatt muligheten til å gjøre det selv 🙂 Lykke til

 • Reply Martha Antonie 26. september 2012 at 20:32

  Likte denne plakaten kjempegodt. Elsker å stadig bli oppmerksom på hvor fantastisk vi har det her! 🙂 Håper dere får dra til Brasil, det ville blitt til et veldig givende opplysningsarbeid som hadde fått med mange fler på laget 🙂

 • Reply Dorthe 26. september 2012 at 21:49

  Stemt på dere!! lykke til 🙂

 • Reply Trine 26. september 2012 at 21:52

  Da har jeg stemt på dere:)

 • Reply Camilla H 26. september 2012 at 21:58

  Stemt ! 🙂

 • Reply Julia 27. september 2012 at 00:32

  Har stemt, og håper dere vinner 🙂

 • Reply Monica 27. september 2012 at 00:38

  Da har jeg stemt! Håper dere vinner 😉

 • Reply Zey 27. september 2012 at 10:22

  Stemt. Får håpe dere vinner (:

 • Reply Helen 27. september 2012 at 10:44

  Men du kan jo bare spørre noen om å sponse en lignende reise? Er vel litt greit at andre som ikke har den muligheten kan vinne også?

  Svar fra Ida: dette handler ikke om å reise til Brasil og bade, det handler om å reise med Kirkens Nødhjelp og få et innblikk i hva de driver med..

 • Reply Tonje 27. september 2012 at 12:44

  Jeg syntes det er kjempe fint at folk engasjerer seg så mye for å hjelpe andre, men i dette tilfellet blir jeg litt trist, fordi søskenbarnet mitt og hans kompiser har liggi på første og andreplass siden juni. De har jobbet kjempe hardt for å få folk til å skrive under, helt til du kom :-/ Jeg sier ikke at de fortjener det noe mer enn deg, for det gjør de absolutt ikke. Men jeg vet at du som en av de største bloggerene i landet har et bedre utgangspunkt til å få underskrifter. Dere har jo ikke vært på med kampanjen siden starten, ikke engang halvveis, å alikevell er dere nå på topp. Grattis til dere, men kjempe synd for de som ikke har mulighet til å nåd frem til titusen vis av lesere.

  Svar fra Ida: Hei! Jeg skjønner tankegangen din, men samtidig må du huske på at denne konkurransen faktisk går ut på å nå ut til flest mulig. For det er et budskap som skal spres her. Ønsker søskenbarnet ditt lykke til, måtte de som når ut til flest vinne 🙂

 • Reply Marthe 27. september 2012 at 21:16

  Hei Ida!
  Synes det er kjempebra at du engasjerer deg! Jeg og to venninner var med i den samme konkurransen i fjor via KN og vant en tur til Tanzania. Vi stod på i to uker, og fikk familie, venner og ukjente til å stemme på oss. Vi fikk faktisk over 2000 stemmer til slutt!
  Opplegget vi hadde i Tanzania med KN var fantastisk, og vi fikk være med på SÅ mye!
  Vi tenkte litt det samme, hva kan tre 18-årige jenter gjøre for fattigdommen i Tanzania, men det er egentlig ikke det det går på. Selv om bare tre personer får øynene opp for fattigdommen og tiltakene som gjøres i fattige land og skaper oppmerksomhet rundt det, er et mål nådd i seg selv.
  Jeg har stemt på deg, og det ser ut til at dere vinner også, så jeg håper dere gleder dere masse til å dra! Det blir kjempegøy og veldig spennende, lover!

  Svar fra Ida: det var hyggelig å høre, tusen takk for stemmen din 🙂

 • Reply Anne 27. september 2012 at 21:28

  vil gjerne stemme, men ser ingen hensikt med tanke på at favelaene i Brasil ikke er det samme som mange av landsbyene i Afrika. Mest sannsynlig vil dere ikke klare å kommunisere med barna, de forstår nesten bare portugisiskt. For det andre kan det være farlig å gå for nære innpå slike steder, gutter med pistoler er ikke uvanlig. Dere er «gringos» eller utlendinger om dere vil, og er fort en kjapp skyteskive for tyver. Tror ikke det har så mye for seg at dere drar ned dit, om ikke dere snakker flytende portugisiskt, er en innfødt eller har kjennskap til bakgrunnen/historien til stedet dere besøker. Har selv bodd i Brasil 2 år.

 • Reply ina 27. september 2012 at 21:44

  Team Wulff, l like <3 klæm fra Ina Wulff

 • Reply Linea 28. september 2012 at 10:14

  Dette er så utrolig påtatt .Har stemt på de andre guttene igjen og igjen og igjen – ikke søren om dere platinablonde frognerfi**er fortjener dette. Traske rundt i favelaene i Rio med Mulberry-veske eller? «Iiiiih, ikke ta på meg!!» Blir kvalm. Dra heller til Gran Canaria som vanlig.

 • Reply Tine B. 28. september 2012 at 11:42

  Hei,

  Jeg skjønner at intensjonen deres er god, men hvorfor kan dere ikke dra utenfor konkurransen og faktisk arbeide som frivillige? For meg, som har lest bloggen din on/off i mange år, blir dette faktisk litt falskt. Det virker som om dere skal reise på en slags safari for se på de fattige barna. Det er ikke nødvendigvis slik det er, men det kan virke sånn.

  En kompis av meg reiste til Brasil og bosatte seg der i 6 mnd for å arbeide for barna. Det er ekte engasjement i mine øyne. Og når man helt klart kan se hva du ellers prioriterer å bruke pengene dine på så blir det litt merkelig at du ikke prioriterer å bruke pengene på reisen.

 • Reply Mathea 28. september 2012 at 15:23

  Litt mistenksomt at de eneste andledningene vi får høre om hvor “engasjert” du er i å gjøre en forksjell i verden er når du kan tjene noe på det selv. Helt greit å ha lyst på en gratis tur til Brasil, men når du later som dette er en super viktig sak for deg og du har “virkelig lyst til å hjelpe til” så er det ganske kvalmende.

  Det er folk med i konkurransen som jobber hardt i frivillige organisasjoner samtidig som de gir penger hver månde til ulike veldedighets formål. DET er folk som virkelig fortjener turen. Ikke en som bryr seg om Brasils fattige i det ene blogg innlegget for å sanke stemmer, og som resten av året kun er opptatt av seg selv, klær og sminke

 • Reply Ida helene 29. september 2012 at 16:59

  Linea: Du vet at dere bare er lov å stemme én gang på ett lag? Eller kan det laget bli diskvalifisert for juks om en person stemmer flere ganger. En underskrift per person. Greit å vite.

 • Reply Helle Kristin 30. september 2012 at 00:02

  Hei!

  Nå har jeg stemt på alle mine tre e-mailer i et siste håp om at dere vinner 🙂

  Leser ovenfor her at mange er negative til at dere skal reise. Men tenk nå heller på:
  Dere hjelper ikke mest med å la Team Wulff dra på reise, dere hjelper mest Kirkens Nødhjelp!

  De som er på topp nå, aner jeg ikke hvem er, og hvordan skal jeg lese opplevelser og erfaringer som de har gjort, slik at JEG kan få bedre innsikt i ett annet samfunn? Det er vel det som er hovedformålet med dette. Man må rett og slett se på helheten. Disse tre jentene når ut til maange, og flere av de mange de når ut til, kan fatte interesse både for Brasil, veldedighetsarbeid og/eller hva Kirkens Nødhjelp er.

  Ida var kjempegod blogger under forrige tur og engasjerte mye med flotte bilder. Synes det er på sin plass at de drar. Kanskje ikke fordi at de «fortjener» det, men fordi Kirkens Nødhjelp fortjener den promoteringen de vil få – «gratis»!

  Over og ut 🙂

  Svar fra Ida: Tusen takk for støtten

 • Reply Sandra 30. september 2012 at 23:24

  Kanskje du skal prøve å vinne en konkurranse uten å bruke bloggen som reklare for å vinne stemmer. Bruk andre nettverk som facebook-kontoen og twitter (ikke fankonto) og vanlig sms! Hvis du da vinner, får du jo mulgihet til å nå ut til flest mulig med å annonsere på bloggen at du har vunnet en reise med Kirkens Nødhjelp og oppatere leserne dine der, og da når du ut til flest mulig når du først er kommet deg på tur. Dette for å gjøre konkurransen mest mulig rettferdig! men men en liten tanke til neste gang! Kanskje du selv merker en forskjell og klarer å sette deg inn i andre «vanlige» folks tankegang.
  Uansett, lykke til! 🙂

 • Leave a Reply