Uncategorized

BARE ET MENNESKE

30. september 2012

Det sies at man kan få hundre positive kommentarer og èn negativ, og den negative kommentaren er den man husker og tar til seg.

I forbindelse med at mine venninner og jeg har meldt oss på en konkurranse hvor vi kan vinne en tur til Brasil med Kirkens Nødhjelp, har vi fått hundrevis av støttende og positive kommentarer. Men også noen svært negative – både kommentarer og mailer.

Jævla Frognerfitter! Ta med dere Mulberry-veskene deres til Gran Canaria i stedet. Dere gjør bare dette for å få en gratis badeferie. Eier dere ikke skam? Gå og dø, vi trenger ikke sånne platinablonde horer til å prøve å gjøre en «forskjell» her i verden.

Det var bare utdrag. Slike kommentarer går inn på meg. Dere kan si så mye stygt dere vil om meg. For jeg har utlevert meg og valgt å dele livet mitt i det offentlige forum – men venninnene mine? Hvor skal de forsvare seg? Hvor skal de bevise at de har mer enn sukkerspinn og kafè-kvitteringer mellom ørene? Det er bare ikke greit.

Vi er en svært godhjertet jentegjeng. Men vi er bare mennesker. Ja, så har noen av oss kanskje litt for blonde topplokk. Ja, så har et par av oss kanskje en dyr håndveske. Ja, så er vi kanskje på byen et par helger i måneden. Ja, så har vi det kanskje litt for bra og litt for enkelt.

Men er det ikke bra at de som har alt, vil ta med sitt alt og hjelpe de som ikke har noe?

Jeg deltok ikke i den konkurransen for å dra på en gratis badeferie. Jeg kan kjøpe meg en jævla badeferie når jeg vil. Det mine venninner og jeg er ute etter, er en tur med en veldedig organisasjon, hvor vi kan lære og vokse, og ikke minst hvor vi kan spre et viktig budskap til det enorme kontaktnettverket vi har. Ikke bare i Norge, men også i resten av verden. Vi vil støtte, og vi vil at andre skal støtte.

Så vil jeg gjerne bruke et avsnitt på å forsvare mine venninner, som uten å kunne forsvare seg blir hengt ut som de mest talentløse dåsene i kommentarfeltet her på bloggen. Mine venninner er hardtarbeidende, reflekterte og gode mennesker. Selv om de er venn med en som kanskje framstår som fjollete og overfladisk (that would be me) på internett. Jeg er ganske ålreit i virkeligheten jeg og.

Konkurransen til Kirkens Nødhjelp skulle avsluttes innen 30. september, men ettersom det fremdeles går an å stemme, er vi ikke sikre på om konkurransen var over ved midnatt, eller om den er over i morgen natt. Vi lå i hvert fall på 1. plass da klokken var 00:00, og jeg håper med det at vi gikk av med seieren.

Jeg vil takke alle engler som har stemt på oss og støttet oss, vi setter utrolig stor pris på det. Men konkurransen og resultater kommer jeg tilbake til i morgen når jeg vet mer.

Sånn, da føler jeg at vi har hatt litt av en alvorsprat her! Er så greit å ha alvorsprater med dere, for dere avbryter meg liksom ikke. Men jeg setter stor pris på alle tilbakemeldingene deres i kommentarfeltet uansett.

Jeg har hatt en kjempefin helg med familien i Danmark – uten iPhone! Den har vært avskrudd hele helgen, og det har vært litt av en befrielse kan dere tro. I morgen går turen hjem igjen, tilbake til eksos, iPhone og Norge. Gleder meg litt, da.

Hilsen et menneske bare.

38 Comments

 • Reply Ingvild 30. september 2012 at 01:46

  utrolig bra skrevet! stemte på dere og håper dere faktisk fant:) ha en utrolig fin tur i såfall

  Svar fra Ida: tusen takk for stemmen din!

 • Reply Carina Rosenvinge 30. september 2012 at 01:49

  Forstår godt, du tager de hårde kommentarene til deg.
  Men tenk så på hvor mye du og dine venninner gør for verden; og de som ligger de vonde kommentarene; hvad gør de? Ja, de snakker lort om I, som prøver at gøre en forskel.

  Jeg stemte på dig og dine venninner – for I kan nå mere af verden end de som ligger kommentarene. God tur til Brasilien!

  Svar fra Ida: tuuusind tak!

 • Reply Christina 30. september 2012 at 01:54

  Syntes det er utrolig bra, det du og dine venner har meldt dere på, og kjempet for. Stå på videre, jeg har stemt på dere, og håper dere stikker av med serien! Da får dere også bevist til de få korttenkte her i verden, at dere ikke var ute etter en gratis badeferie. Ikke at dere har noe å bevise ovenfor noen av de! GO IDA

  Svar fra Ida: TUSEN Takk for stemmen og støtte!

 • Reply Stinemoor - tanker om livet og samfunnet 30. september 2012 at 02:20

  Huff, noen mennesker eier bare ikke skam, og folk som kommer med slike kommentarer må ha veldig mye fritid og veldig lite hjerneaktivitet… Syns det er bra at dere «overfladiske rosabloggere» går ut å viser at det er så mye mer en dyre vesker å kafe besøk bak fasaden, at dere bryr dere og viser dere som oppegående medmennesker, håper virkelig du å veninnene dine vinner;)

  Syns forøvrig at du er både reflektert og oppegående, fortsett slik du gjør, du er talenfull og viser tydelig via bloggen din at du ikke bare er ei «blond bimbo», digger deg jeg Ida;)

  Svar fra Ida: det gleder det rosa hjertet mitt, hehe, tusen takk!

 • Reply Julia 30. september 2012 at 02:32

  YOU GO GIRL!!!

  Kunne ikke vært mer enig med deg. Håper du får spredd budskapet til oss blogglesere. Ønsker dere lykke til videre, og håper at dere vinner 🙂

 • Reply Nina 30. september 2012 at 02:52

  du er fantastisk Ida. Simple as that.
  Jeg håper du får reise å oppleve.
  Du kan gjøre en forskjell, og jeg elsker at du prøver.

  Hilsen en fast leser, men en ikke like fast commentator.

  Svar fra Ida:

 • Reply Linn Sophie 30. september 2012 at 03:03

  Jeg tror selv at jeg er en ganske bra menneske-kjenner, og syns verken at du eller vennene dine er fjollete eller daasete. Syns dere virker som hardtarbeidende, blide, omtenksomme og morsomme mennesker. Men du vet.. Misunnelse gjor deg gronn 🙂 Folk kommer alltid til aa traakke ned paa andre fordi de er misunnelige paa hva de har, og hvordan de ser ut. Du maa bare borste det av deg, le litt, og vite at de stygge kommentarene deres ikke har noen verdens ting med deg eller vennene dine aa gjore 🙂 Ikke var redd for at bloggleserene dine ser deg i et negativt lys heller, for det gjor vi ikke<3

  Svar fra Ida: sant som du sier. Misunnelse er nok roten til mye vondt! Takk for fine ord!

 • Reply elise 30. september 2012 at 03:06

  Ida! Drit i disse menneskene, virkelig. Jeg får stadig vekk høre fra de politisk korrekte langt til venstre at jeg ikke kan jobbe med bistand og hjelpearbeid fordi jeg også liker klær og sko, akkurat som 99% av alle andre jenter. Så det at jeg har gått gjennom hele skolegangen min og fem år på universitetet med å hjelpe som mål har ingenting å si; fordi jeg ikke går i potetsekker og bruker sminke er jeg ikke like dedikert som dem. Det du gjør er så ufattelig mye bedre enn å gjøre ingenting, og aller viktigst: du har muligheten til å spre viktige budskap til veldig mange unge mennesker!

  Svar fra Ida: Heia jenter i sminke og høye hæler som har vett i skallen i TILLEGG! 😉

 • Reply Chatrine 30. september 2012 at 07:13

  Hei
  Slike kommentarer vil du nok alltid få, da de finnes, de som ikke klarer å se lengre enn nesetuppen sin.
  Jeg har ett motto: Den beste følelsen man kan ha, er å gjøre andre glad:) Klarer man det en gang eller to i løpet av dagen, da har man det ikke så værst her i livet..
  Og det klarer du med bloggen din, så tusen takk for den:)
  Så da skulle det vel bare vitterlig bare mangle at jeg stemte på dere og gjorde dere glad!
  Jeg ønsker dere en god tur jenter:)

  Svar fra Ida:

 • Reply MaritBE 30. september 2012 at 08:11

  Veldig bra innlegg! Bra skrevet 😉

 • Reply Julie 30. september 2012 at 08:56

  Gang på gang viser du meg at du har vett i hodet. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men jeg kan ihvertfall si at jeg ikke tror på at du er en jævla frognerfitte! hverken du, eller vennene dine! Jeg tror alle som kjenner dere er stolte av å kjenne noen så vakre, smarte og hyggelige mennesker ! Ikke la noen ødelegge det 🙂
  Jeg håper så inderlig at det er dere som får tatt turen til Brasil.

  Svar fra Ida: Ååh, nå ble jeg glad

 • Reply Aase 30. september 2012 at 09:52

  Hei Ida. Liker bloggen din, artig og ærlig. Men slike kommentarer som den ovenfor, slikt fortjener ingen. Det sier mye om den som har skrevet den. mest sannsynlig sjalu på alt du/ dere får til og gjør. Jeg håper dere går av med seieren i konkurransen til Kirkens Nødhjelp. Nyt alle mulighetene dere har og send en mild tanke til vedkommende som har så mye sinne i seg og valgte å få utløp for sin aggresjon i bloggen din.

  Svar fra Ida: Ja, du sier noe der.. Takk for støtten

 • Reply Sissel 30. september 2012 at 10:49

  Håper virkelig at dere vant, for dere fortjener det! Stå på Ida <3

 • Reply karoline 30. september 2012 at 10:50

  Du er så sinnsykt god Ida! Jeg kjenner deg jo ikke på noen annen måte en gjennom bloggen, men det at du bryr deg så mye om vennene dine, sier alt om hvor godt menneske du er 🙂 Det har ikke falt meg inn en gang at dere deltar der for å få en gratis badeferie, for som sakt å har dere nok råd til det, når som helst!

  Stå på Ida, du er den råeste bloggeren jeg vet om, det er alltid et høydepunkt når jeg ser du har oppdatert bloggen 😀

  (ja, jeg høres vedlig patetisk ut og som jeg ikke har noe liv, men det får bare være)

  Svar fra Ida: ikke patetisk i det hele tatt, jeg setter stor pris på det! Tusen takk! 🙂

 • Reply Lena Marie 30. september 2012 at 11:00

  At enkelte skriver slike kommentarer beviser at de ikke ser det store bildet og at de ikke kjenner til deg. Da du var i Afrika åpnet du ihvertfall mine øyne! Det du vil oppnå er fantastisk, Ida! Du er en flott jente og ikke minst, et godt forbilde! 🙂

  Svar fra Ida: har jeg åpnet ett par med øyne er jeg mer enn fornøyd 🙂 Håper jeg kan åpne mange fler. Tusen takk!

 • Reply Linn R. 30. september 2012 at 11:21

  Fineste Ida! Jeg er helt sikker på at dere alle sammen er noen fantastiske mennesker, hvis ikke hadde dere ikke meldt dere på konkurransen 🙂 Jeg håper dere vinner, drar ned dit og viser alle de fjolsene hva dere er lagd av, og hvor store hjertene deres er!

  Svar fra Ida:

 • Reply Kamilla Haaland 30. september 2012 at 11:32

  Du er bare helt rå med ord!

 • Reply Cathrine 30. september 2012 at 12:26

  Hei! Jeg hadde ikke tenkt å stemme, fordi jeg er sløv når det kommer til slikt. Så leste jeg dette innlegget , om at folk sender slike stygge kommentarer. Siden det fremdeles var mulig å stemme så har jeg nå gått inn og gitt min stemme til dere, håper dere vinner. Blir for dumt å bli dømt på hårfarge og livsstil, er jo mange andre som også kan gjøre en forskjell der nede , men du har jo en unik mulighet til å DELE dette med mangen tusen flere en de fleste av oss kan. Så hvis du og ditt team vinner, så får flere av oss ta del i denne opplevelsen, og at denne kan bli en wakeup call for alle! De med stygge kommentarer er bare sjalu folk, hadde de vært i dine sko med alle mulighetene du har så er sjansen stor for at de hadde gitt blanke faen i alt som het å hjelpe andre (ikke sikkert, men skal de dømme andre, så dømmer jeg dem).

  Håper dere vinner! Lykke til!

  Svar fra Ida: Tusen takk for at du orket å stemme! Nå ble jeg glad 🙂 Ja, tanken er jo å ta med tusenvis av lesere og følgere på denne reisen, ikke at det bare skal være for oss jentene.

 • Reply Tine B. 30. september 2012 at 12:30

  Vel, for å være ærlig så kan man også kontakte en hvilken som helst organisasjon og arrangere slike reiser uten å kuppe en konkurranse. Det er vel gjerne en følelse av urettferdighet folk føler.

  Svar fra Ida: hvor er urettferdigheten i at vi deltar i en konkurranse? Fordi vi når ut til mange? Vel, det er det denne konkurransen handler om.

 • Reply Line 30. september 2012 at 12:44

  Stå på Ida! 😀

 • Reply Instadaily - bloggen for norske instagramere 30. september 2012 at 13:15

  Enkelte mennesker har det kanskje ikke godt med seg selv, og lar kanskje sjalusien komme litt for godt til syne. Slike mennesker er det vel fullt av i verden, desverre.

  Synes det er flott at du og venninnene dine ønsker å bruke denne reisen til å spre det videre til deres kontaktnettverk, og faktisk få kunne møte fattigdom og nød på nært hold. Det at mange tror at dere reiser på badeferie, er vel bare et tegn om hva DE ville kommet til å gjort hvis de var i deres posisjon.

  Håper du/dere er vinnerne og får en minnerik tur, med mange opplevelser 🙂

  Svar fra Ida: tusen takk for støtten

 • Reply camilla w 30. september 2012 at 13:43

  Godt skrevet, du er et flott menneske 🙂

 • Reply Silje 30. september 2012 at 14:31

  og nå var det baaaare støttende kommentarer… Men please, om dere vinner, ta med noe mer enn dent og kjærligheter til de stakkars ungene der nede. Kristina Andersen ga nok av det tror jeg…

 • Reply Thea 30. september 2012 at 15:26

  Folk som skriver sånne kommentarer er trangsynte og har svært lite perspektiv. Utrolig nok så går det an å bry seg om jentete ting som klær, duftlys og neglelakk (<3) og ha stor respekt for omverdenen rundt seg og et ønske om å hjelpe de som ikke er like heldige som en selv. Selv studerer jeg statsvitenskap og er opptatt av poltikk, samfunn og hva som foregår utenfor den lille skandinaviske boblen vi lever, men jeg er også tidenes mest jentete jente som leser glossy blader, har en liten besettelse av hudpleieprodukter og legger igjen ALT for mye penger hos frisøren. Det er det som er så fint; det er alltid flere sider ved en person! Så stå på Ida (pluss venner), håper dere vinner turen til Brasil og kan få bevist for alle de fordomsfulle menneskene der ute at man kan bry seg om flere ting på en gang, og at man ikke alltid skal skue hunden på hårene. Dere fikk hvertfall min stemme for lenge siden.

 • Reply victoria 30. september 2012 at 15:26

  jeg skjønner bare ikke hvorfor det er så viktig at akkurat dere vinner. Hvorfor fortjener du det mer enn andre?

 • Reply Marte 30. september 2012 at 16:53

  Okaj, Ida! Jeg er fast leser av bloggen din, men jeg har aldri før kommentert. Nå klarer jeg ikke la være! Jeg er helt helt helt enig idet du skriver. Man kan godt se ut som en moderne ung kvinne, og samtidig være engasjert og opptatt av samfunnet og verden rundt oss. Jeg har en bachelor i religionsvitenskap, bruker 10+ timer i uka på frivillighet i Redd Barnet i Odense og er kontaktperson for flere barn i et av Odenses utsatte boligområder. Samtidig har jeg lange extensions, trange olabukser og høye hæler. Kan man ikke kombinere de tingene? Bare fordi man liker å ta på seg kjole og drikke seg fin på vin sammen med venninnene, så behøver man da ikke være hverken bimbo eller dåse!!

  Jeg syntes du virker som ei helt fantastisk jente, og jeg syntes du skal fortsette og være akkurat den du er (med høye hæler, kjoler OG samfunnsengasjement) 🙂

  Håper du har hatt en fin helg i Danmarks vakreste by!

  Klemmer fra Odense

 • Reply Julia 30. september 2012 at 16:56

  Kjempe godt skrevet og godt poeng! Er så enig i det du skriver. Vi kjenner ikke deg som privatperson. Det du legger ut om på bloggen er jo ikke hele deg. Jeg tror du og venninne dine vil gjøre en super jobb, og du har også en god fordel med å kunne formidle det du ser der nede på bloggen som vil fange mange andre også! Dere fortjener å vinne turen, og jeg har gjort det jeg kan for at dere skal vinne, og gitt dere en stemme 🙂 Lykke til!!!

 • Reply tina 30. september 2012 at 17:47

  bra du vil gjøre en forskjell og hjelpe andre! men likevel tror jeg at hvis dere vil det så mye som du skriver, så hadde dere reist uansett om dere vinner eller ikke. just my opinion..

 • Reply Vanja 30. september 2012 at 18:17

  Vanvittig bra! Stå på videre, jenter! Det er vondt når folk skal være så dømmende uten å ha grunn til det – det blir for dumt! Jeg digger deg, Ida, du er virkelig et godt menneske! 🙂

 • Reply Ida 30. september 2012 at 22:39

  Sier ikke dette for å være spydig, men: Mange organisasjoner sender frivillige som vil gjøre en forskjell til hele verden. Jeg var nettopp en tur til Afrika og jobbet i sommer. Å vinne en konkurranse via en norgeskjent blogg er lettvint, men om dere ikke skulle få muligheten gjennom konkurransen, så er det mange muligheter der ute.

 • Reply Elisabeth Matilde 30. september 2012 at 23:05

  Er ikke så flink til å kommentere gitt, men her syns jeg virkelig at jeg er nødt!

  Kjære Ida, du er fantastisk og super, ikke fordi du har langt blodt hår og perfekte negler, men fordi du bryr deg om ting som dette. Bloggen din er en perfekt blanding av overfladisk dill-dall som jenter liker å lese om, og mer alvorlige og viktige ting. Jeg syns dere virker som en flott jentegjeng jeg, og jeg syns det er flott at dette er noe dere vil for de rette grunnene (noe jeg aldri har tvilt på). Har forresten fått bade mor og far og bror til å stemme, så er ikke så mye mer jeg kan gjøre. Håper dere vinner, og har en fantastisk opplevelse i Brasil, og at dere lærer masse!

 • Reply Hanna 30. september 2012 at 23:58

  Skjønte ikke kommentaren til vedkommende. Ikke fordi jeg er dum, men fordi i mitt hode har ikke din og venninne dine sin hårfarge og veskegarderobe noen sammenheng med det her. Åja, så har man det bra selv, kan man ikke se at andre ikke har det og forsøke å hjelpe dem? Vil bare beklage til vedkommende for at jeg har misforstått verden, trodde man kunne ha både smykker og et hjerte av gull.
  Er vel ikke så vanskelig å forstå hvem jeg håper får gjennomføre denne turen her. You go, girls!

 • Reply Jannicke 1. oktober 2012 at 00:03

  Sinnsykt bra skrevet <3 håper dere vinner, og deler alt med oss leserne 😉 heier på dere!

 • Reply Kathrine 1. oktober 2012 at 11:22

  <3 Ida da…

  Har selvsagt stemt for lenge siden! 😀

  bra du tar litt oppgjør innimellom. er mange som er svært så tøffe bak ett tastatur desverre…

 • Reply Ann-H. 1. oktober 2012 at 12:05

  Haha, må le av enkelte kommentarer her.. Krysser fingrene for at det var dere som vant, jeg stemte på dere hvertfall! 🙂

  Svar fra Ida: Tuuuusen takk!!! 😀

 • Reply Anne 2. oktober 2012 at 00:10

  Slenger meg med på kommentaren ovenfor om urettfedighetsfølelsen. Det er jo sikkert en god del flotte konkurrenter som også vil vinne uten en kjempestor blogg. Det finnes flere måter å videreføre et budskap på en gjennom en blogg. Man kan være i avisen, holde foredrag og mye mye mer. Er bare litt urettferdig at ikke de får en skjangse fordi bloggen din er så stor at du automatiske vinner. I tillegg har du jo fått være med på dette før. sier ikke at du og dine venner ikke vil være flinke til å oppdatere bloggene osv, føler bare at noen andre en Norges største bloggere burde få slippe til litt.

  Svar fra Ida: det andre laget fikk Voe til å blogge om seg, så ser ikke at det var urettferdig at jeg brukte min blogg. Etter hva jeg vet, har hun flere lesere enn meg.

 • Reply Anne 3. oktober 2012 at 21:05

  Jeg synes du skriver kjempe bra og skjønner veldig godt hva du mener, men fra mitt personlige standpunkt blir det også litt urettferdig. Personlig bruker jeg tiden min på å studere humanitært arbeid og kultur i utlandet. I feriene jobber jeg, og hvis alt går etter planen får jeg mulighet til å reise kanskje neste sommer som frivillig. Med mindre man får internship, som er veldig vanskelig, koster det penger å reise med store organisasjoner som frivillig. Jeg synes at slike konkurranser bør være rettet mot mennesker som har stor kunnskap og interesse innenfor feltet. Som vil jobbe med dette og kunne leve av det resten av livet. Som har gode ideer og teoretisk kunnskap som de vil teste ut i praksis. Dessverre så kommer «vi» sjeldent frem i slike konkurranser, og det syns jeg personlig er feil. På den annen side er dette langt ifra din feil, eller det andre laget som kan vinne, men jeg håper du ser sammenhengen. Veldig flott at du sprer budskapet, men det kan også gjøres utifra egen initiativ uten å ta plassen fra mennesker som trenger disse turene til å utvikle seg på dette området da dette er veien de har valgt å gå karrieremessig.

  MEN ikke kritikk mot deg – jeg ville gjort akkurat det samme hadde jeg vært en stor blogger som strekker ut til tusenvis av mennesker hver dag – men nærmere mot slike konkurranser i sin helhet. Vi gjør vel sånne ting for å utvikle verden ikke for å kunne utvikles personlig? Så det handler vel ikke om hvem som fortjener det mest, men hvem som ville gjort det meste ut av det?

  Synd at noen mennesker skal kommentere på en så usmakelig måte. Det er ikke så svart/hvitt som det dette innlegget kan få det til å virke. Håper du kan se det fra begge sider og nyter turen:-)

 • Reply Emilie 4. oktober 2012 at 17:40

  Stå på, Ida! Det er mange feige mennesker der ute som fremfor å leve sitt eget liv, gjemmer seg bak tastaturene sine for å rakke ned på andre, og på denne måten føle seg bedre med sine egne tomme liv.

  Dette er bitre utbrudd fra bitre mennesker.

  Du er vakker, har gode venner og en flott familie. Fortsett med å leve livet ditt, og nyt det – det er deg vel unt!

 • Leave a Reply