Uncategorized

SVAR, DEL 1

6. oktober 2012

Hvor høy er du og hva veier du nå?

Jeg er 1.67 høy, og jeg aner ikke hva jeg veier. Har ikke vekt, og kommer nok ikke til å skaffe meg en heller. Jeg følger heller med på om buksa er for trang, passe eller for stor, og tror det er en litt sunnere måte å måle på, i stedet for å følge med på at grammene går opp og ned.

Skal du ikke ta lappen?
Nei. Har ingen planer om det nå, minn meg på å vurdere det på nytt om et år!
Hvor mye har du gått ned i vekt siden du kuttet ut gluten (og hva mer har du kuttet ut?)
Som sagt så veier jeg meg ikke, men på klær (og speilbildet selvfølgelig) har jeg merket at jeg er blitt noe mindre. Jeg har kuttet ut mat som brød, pasta, pizza, baguetter – og generelt mat det er hvete i. Jeg har bare prøvd å spise glutenfritt i rundt 2 måneder, og dessverre svært uviten. Har veldig lyst til gå på kurs (eller noe sånt). Si i fra om noen vet om noe!
Fikk du resultater av den behandlingen du gjorde på magen?
Du sikter til coolsculptingen, og svaret er ja. I starten (etter at behandlingstiden var over), var magen min mindre og fastere. Men jeg var inne i en veldig lat periode, og brukte for lang tid på å komme i gang med treningen. Jeg tror du skal være ganske streng mot deg selv etter en slik behandling, for å få best mulig resultat.
Hvilken størrelse bruker du i bukser?
Forskjellig i nesten alle bukser! Men jeg er vel en typisk 28. Medium. 36/38 i overdeler. Gleder meg til jeg bruker XS i alle klær ass.
Hva spiser du i løpet av en dag?
Det skal sies at jeg er svært lite inspirert i matveien om dagen. Er jo så glad i pasta, pizza og den slags mat, men blir uvel når jeg spiser det. Så en ganske normal matdag hos meg ser cirka slik ut:
Frokost: scrambled eggs (og bacon når jeg har) eller glutenfritt knekkebrød med smøreost
Lunsj: salat (favoritten er cæsarsalat med kylling, uten krutonger)
Middag: kjøtt/kylling og salat i forskjellige varianter – og sushi
Dette er på ingen måte noen diett, og dermed ingen oppfordring til masse slankeoppskrifter i kommentarfeltet. Jeg spiser det jeg vil og kan, og prøver å ikke være alt for usunn.
Hvilken foundation bruker du? Hva er din favoritt makeup?
Jeg har lenge brukt Dior Forever (blander farge 20 og 31), og har vært veldig fornøyd. Men jeg syns foundation er SÅ stress om morgenen, så for øyeblikket tester jeg ut noen alternaltiver. Min favoritt makeup lover jeg å lage innlegg om snart!
Hva er din favorittdrink?
Gin Tonic. Eller drinker med  denne energidrinken som blandevann.
Hvor liker du best å shoppe?
I utlandet! Virkelig. Og man trenger ikke å dra lengre enn til Danmark for å oppleve bedre shopping enn her i Oslo. Men hvis vi snakker Oslo-språket, så har jeg selvfølgelig noen steder jeg går til når jeg skal shoppe. Mye i Bogstadveien (ettersom jeg bor i nabolaget), Høyer Motehus i Karl Johan, og så hender det faktisk at jeg er nede på Byporten (ved Oslo City), for der har de et par veldig bra butikker. Jeg skriver VELDIG lite om klær og handling her på bloggen, rett og slett fordi jeg selv syns det er uinteressant å se hva andre har kjøpt. Men hvis det er ønskelig kan jeg sikkert slenge ut et innkjøps-innlegg her og der.
Hvor jobber du? Og hva gjør du egentlig på jobben?
Jeg jobber i Chills, og der gjør jeg mye forskjellig. Hovedsaklig så er jeg tilstede på sosiale medier for andre bedrifter. Og så jobber jeg med bloggere og forskjellige konsepter som jeg garantert kommer til å fortelle dere mye om senere.
Hvordan har du det?
Sånn cirka en million ganger bedre enn for et år siden. Jeg trives veldig godt med meg selv og livet mitt om dagen. Jeg føler at jeg eier det og at jeg kan kontrollere det, og selv om det sikkert høres rart ut, så er det veldig deilig. Dere skulle bare visst hvordan jeg hadde det med meg selv da jeg var «blogger» på fulltid, alt rundt meg fungerte bare veldig dårlig.
Hender det at du har tilfeldig sex? I såfall, hvor ofte?
Here we go! Jeg regner med at du mener one night stand med et vilt fremmed menneske? Nei, det har aldri skjedd.

23 Comments

 • Reply Martha Antonie 6. oktober 2012 at 14:49

  Flotte svar! Jeg kunne gjerne lest et par innkjøpsinnlegg i ny og ne her inne. Synes, i motsetning til deg, at det er kjempeinspirerende å se hva andre (særlig bloggere) kjøper av klær og sånt 🙂

 • Reply karoline 6. oktober 2012 at 15:37

  JAAA, flere innkjøpsinnlegg! flere flere fleeeereee

 • Reply Malin 6. oktober 2012 at 17:04

  Om vi begge er singel i en alder av 30. Altså, jeg kan vente til du er 30 så jeg er 31, da bestemmer jeg herved at vi blir samboere og bor i et svært hus med en haug av katter. Badevekta blir bannlyst, og søndager blir satt av til tv-serier og kokkosboller.

  Du er amazing!

  Svar fra Ida: DEAL!

 • Reply Anna 6. oktober 2012 at 17:05

  Det er gluten i Soyasaus og selvfølgelig det som er fritert, med tanke på sushi;)

 • Reply Hanne 6. oktober 2012 at 17:33

  har du ikke tenkt til å studere noe?

 • Reply Martine D. J. 6. oktober 2012 at 18:58

  Hei!

  Bloggeren Linn Hansen er ernæringsfysiolog, og holder stadig kurs! Tror hun selv også ikke spiser gluten, så da har hun mange tips. Bloggen hennes er http://www.sprudlenesunn.no/blogg.

 • Reply Martine 6. oktober 2012 at 21:18

  Åååh Ida, du aner ikke hvor glad jeg ble når jeg så at jeg har samme klesstørrelse som deg. Jeg er en av de som ikke er helt fornøyd med hvordan jeg ser ut, føler meg skikkelig lubben.

  Men jeg syns jo at du ser så fin og slank ut, så det hjalp litt for meg å vite at jeg har samme størrelse som deg.

 • Reply :) 7. oktober 2012 at 01:31

  Hei.
  Jeg har selv glutenallergi og opppdaget dette 1. videregående, altså 4-5 år siden.

  Det dummeste du kan gjøre med en glutenfri diett er å gjennomføre det uten å snakke med fastlege. Hvis du har glutenallergi har du rett på en viss stønad i måneden. Om du begynner å spise glutenfritt mister du veeeeeldig fort sjansen på å påvise glutenallergi/intoleranse.
  Synes ikke dette høres veldig bra ut ettersom du ikke har påvist glutenallergi. Eneste grunnen til å gå på slik «diett» er om en har en allergi. Allergien cøliaki øker faren for tarmkreft fordi en spiser en spesiell diett.
  Som glutenallergiker advarer jeg deg om å spise glutenfritt brød/knekkebrød/kjeks osv om du IKKE har allergie/intoleranse, dette kan være skadelig for din helse ettersom det øker risikoen for en type kreft.
  Derimot er det ikke farlig å slutte å spise gluten så lenge man BYTTER ut diverse «glutenvarer» med ikke glutenholdige varer, som f.eks. cottege cheeze til frokost, squash som lasagne plater osv.
  Det er hverken sunt eller bra for kroppen å bytte ut gluten med kunstig fremstilt glutenfrie varer.
  Jeg skriver ikke dette for å være slem eller negativ eller «hater». men fordi det rett og slett ikke er bra for helsen din om du spiser glutenfritt om du ikke har et behov for glutenfri diettt.

  Svar fra Ida: hei, og tusen takk for informasjonen – som jeg velger å kalle det 🙂 Jeg skal ta meg sammen og bestille en legetime, for å finne ut om jeg faktisk er allergisk mot gluten.

 • Reply Anja 7. oktober 2012 at 14:24

  Kan du ikke lage en videoblogg snart?:) har vært veldig spent på hvordan stemmen din høres ut, men fant ingen videoblogger som var litt nye

 • Reply Rebecca 7. oktober 2012 at 15:41

  Hvorfor er ikke DU fornøyd med å være en størrelse 36/38?! Du ser jo helt fantastisk ut, synes derfor at det er trist at du har lyst til å slanke deg ned til en størrelse XS i alle klær :O Jeg har lest bloggen din i flere år, og har spesielt det siste året merket at du har hatt lyst til å gå mer ned i vekt konstant, synes det er trist at du ikke selv ser hvor flott du egentlig er. Jeg er en str. 36/38 selv, og fornøyd med det, og håper du også kan lære deg å være fornøyd med det. Du er ikke lubben på noen som helst måte! Folk er forskjellige, noen er naturlig en størrelse XS, mens andre er SMALL, MEDIUM, LARGE og X-LARGE, og ser fantastiske ut uansett! Jeg synes det å sunnere å trene, spise sunt og ha noen utskeielser i blant, en må få lov til å nyte god mat og kose seg! Alt med måte! Lær deg å bli glad i deg selv Ida, det er først da du vil få en ekte ro og balanse i livet.

  Svar fra Ida: Hei! 🙂 Kommentaren om XS var en spøk, men så hyggelig at du syns jeg ser flott ut 🙂 Takk! Klem

 • Reply maria 7. oktober 2012 at 16:44

  synst det er gøy å lese om innkjøp, jeg:D

 • Reply Une 7. oktober 2012 at 16:49

  Jeg vil anbefale deg å gå i det private helsesystemet for å finne ut mest mulig når det kommer til allergier og intoleranser. Den kommunale fastlegen min sugde fu og sa så mye rart, han oppdaget heller ikke at jeg hadde bl.a melkeallergi, han påsto dette var intoleranse mot laktose. Noe jeg fikk svi for, og ble dårligere og dårligere fordi jeg byttet ut vanlig melk med den laktosefrie. Verdiene mine var helt syke, det samme var hele kroppen min i minst to år. Dette kom nok ikke over natten, men fordi det begynte med èn liten matallergi og jeg ikke tok den seriøst, pluss feilinformasjon fra fastlegen, så sitter jeg idag og ikke tåler melkeprotein, hvete, soya og andre småting. Det endte med at jeg bestilte «full sjekk» hos Balder Klinikken i Oslo, og det kostet meg riktignok nesten 10tusen, men jeg sitter idag igjen med å ha en sunn kropp som ikke gjør meg generelt syk. Dessuten, uten at jeg trenger å ta en titt på skattelistene anno 2010, så kan du sikkert fint ta deg råd til det. Det er verdt det, tross alt 🙂

  Og jeg har aldri vært fan av vekt, men etter at jeg fikk hjelp på Balder, raste jeg ned LETT 22 kg på noen få uker. Og DA er det faktisk litt kult å ha vekt. Den er ikke i mitt eie, men hos naboen! Så du kan se synet da jeg sprang over tunet en gang i uka for å følge med på vekta! Det jeg puttet i meg kan jo sammenlignes lett med gift. Prøv å et rottegift, dårlig sammenligning, men regner med det blir det samme som for deg også.

  Prøv ernæringsfysiolog Åse Nordaker på Balderklinikken om du kun trenger veilledning, dødsrå dame som er farlig ærlig. Og ikke minst skikkelig herlig 🙂 Lykke til! Allergier/intoleranser innen mat er ganske vanlig etterhvert, men allmennkunnskap når det kommer til dette er det fryktelig dårlig med.

 • Reply Une 7. oktober 2012 at 16:50

  Siste avsnitt, redigerer du inn en «r» i «helig»… Gikk litt fort i svingen gitt! 🙂

 • Reply Jeanette 8. oktober 2012 at 15:17

  Kjempe bra svart 🙂

 • Reply Anita 8. oktober 2012 at 19:33

  Kan du ikke utdype jobben din litt? Følte en beskrivelsen var veldig lite spesifik:p

 • Reply Vilde 8. oktober 2012 at 19:43

  Hvordan får du så fine krøller? Kan du lage video? 🙂

 • Reply E 10. oktober 2012 at 15:21

  Jeg leser alltid din blogg sist, sånn at jeg sparer det beste til slutt 🙂

 • Reply Frida 11. oktober 2012 at 16:44

  Selv har jeg glutenallergi, og kan ikke spise et spor av hvete, eller andre glutenprodukter. Men har du kuttet helt ut på brød, pizza og pasta? Dette er jo alternativer som finnes glutenfritt i butikken. Ut ifra det du skriver virker det mer ut som en lavkarbodiett du går på 🙂

 • Reply MaritBE 11. oktober 2012 at 18:49

  Hvis du får diagnosen cøliaki, anbefaler jeg deg å bli medlem i NCF/NCFU (Norsk Cøliakiforening (Ungdom)).

 • Reply anniken 13. oktober 2012 at 14:51

  Det ser jo ut som du har en fantastisk fin kropp!! Fint hår og veldig pen er du også. Håper virkelig du tuller når du skriver at du gleder deg til å bli xs. Du er vanvittig vakker!!

 • Reply Thea Margrethe 13. oktober 2012 at 18:53

  Du trenger ikke kurs for å spise glutenfritt, du må bare lære deg hvilke produkter du kan spise. Det gjør du enkelt ved å snu hvert eneste produkt i butikken og se etter hvete (og andre glutenholdige ingredienser). Hold deg unna det.

  Bak egne brød, boller, kaker osv. Det gjør søss, og det funker knall 🙂

 • Reply Thea Margrethe 13. oktober 2012 at 19:01

  Se etter hvete på innholdsfortegnelsen, selvfølgelig……………

 • Reply Lena 8. november 2012 at 21:20

  Du er nydelig, trist at du ikke er fornøyd med den slanke figuren du har. Jeg har selv vært innlagt 6 år for anoreksi, og blir veldig skeptisk når folk fokuserer så mye på kropp, mat og trening. Håper du klarer å stoppe nå som du er så fin. klem

 • Leave a Reply