Uncategorized

HIGH FIVE I ANSIKTET MED EN STOL

15. oktober 2012

I dag var dagen hvor jeg endelig skulle til legen og ta blodprøver fordi jeg har sterke mistanker om en matallergi eller to. Jeg er ikke særlig redd for sprøyter, så jeg gledet meg faktisk litt. Gleden gikk fort over. Etter et par mislykkede sprøyestikk, fant legen endelig det hun lette etter, og begynte å fylle beger etter beger med blod. Jeg begynte å bli kvalm, og som om ikke det var nok… Mens sprøyta var langt inne i armen min, strekker hun seg over meg for å trykke på knappen som slipper folk inn på venterommet. Er dere klar over hvordan det føles å bli GRAVD i på den måten med en sprøyte? Noen mennesker fortjener en high five. I ansiktet. Med en stol.

Var noe blodfattig fra før, så i dag har jeg ligget som en zombie i senga. Kjenner at drømmeland river tak i kroppen min annenhvert minutt, men jeg MÅ jo se Farmen.

Faen, for noen blåmerker. Jeg BØR ha en eller annen form for allergi.

Er jeg forresten den eneste som ringer mammaen min hver gang jeg har vært hos legen, tannlegen og den slags? Jeg vet ikke helt hvorfor jeg gjør det, kanskje jeg lider av et savn etter å ha noen å holde i hånda når ting gjør vondt. Jeg benyttet samtidig muligheten til å spørre om jeg kunne få lov til å kjøpe meg ny Chanel-veske. Mamma som (pågrunn av en idiotisk lapp jeg signerte for 3 år siden) bestemmer (og holder orden<3) stort sett over alle pengene mine. Livet er URETTFERDIG! Jeg kjøper den veska, mamma.

Men, Farmen.

26 Comments

 • Reply Tatjana 15. oktober 2012 at 22:22

  Ringer mammaen min stadig vekk jeg, om jeg så bare er på vei til butikken så kan jeg ringe henne.

 • Reply Tonje 15. oktober 2012 at 22:26

  Blåmerkene er på grunn av at personen som tok blodprøvene av deg perforerte blodåra. Ikke noe farlig, bare litt ømt de første dagene 🙂
  Håper du finner ut hva som feiler deg 🙂

 • Reply Malene 15. oktober 2012 at 22:32

  Vet ikke hvor lenge du har spist glutenfritt, eller om du har gjort det i det siste? Men det kan hvertfall påvirke blodprøvene man tar for å se etter cøliaki, og det er sjeldent at legen vil gå videre med utredning for det hvis de prøvene er fine..

  Svar fra Ida: jeg spiste en del gluten nå siste uken fordi jeg hørte nettopp det der 🙂 Så håper det gir noe utslag da.

 • Reply therese kristina 15. oktober 2012 at 23:34

  Ååh stakkars 🙁 Håpe virkelig dei finne utav det.

 • Reply Lizbeth Osnes - Behind the scenes (Kommenterer tilbake!) 16. oktober 2012 at 00:07

  Haha, så søt du er! Huff, håper de finner ut av noe, slik at du enklere kan tilrettelegge det for deg selv fremover 🙂 Lurer virkelig på hva jeg skulle ha gjort om foreldrene mine bestemte over pengene mine :p

  ? Lizbethosnes.com – Vinn clip-on hair extentions på min blogg (Kategori: Konkurranser)

 • Reply Aina Catrine 16. oktober 2012 at 03:20

  Jeg ringer alltid mamma fra venterommet før jeg går inn, og etterpå for å fortelle hvordan det gikk, og litt for å få sympati. Mest fordi jeg aldri går til legen bare for småting.

  Men mødre blir jo glade for å skravle litt. Føle at de blir satt pris på!

 • Reply Allis i eventyrland 16. oktober 2012 at 07:38

  Det sies at man bør gå på glutenprovoserende diett i minst 6 uker før man tester. Det gjør jeg, urk! Lykke til! 🙂

 • Reply Camilla 16. oktober 2012 at 08:05

  Var dette ett legekontor på Majorstuen tilfeldigvis? Med kun en kvinnelig lege? Skjedde akkurat det samme med meg sist, stakk mange ganger og hun tok ut nålen uten å slakke det båndet rundt armen så blodet sprutet! Huff..

  Svar fra Ida: Ja, haha…. Hun glemte å slakke båndet på meg og, så klærne mine ble fulle av blod. Nice!

 • Reply ingvild 16. oktober 2012 at 09:03

  Håper de finner ut noe da, så du blir bedre etterhvert! 🙂 Ikke så artig å bare gå å hangle uten å vite hva grunnen er. God bedring! 🙂

 • Reply Suzanne 16. oktober 2012 at 12:09

  Hahah, _akkurat_ det samme skjedde meg også igår. Fire stikk og fire store blåmerker, jippi. Her gravde legen min derimot inni armen på alle fire stikkene! Smertehelvete.

 • Reply Camilla 16. oktober 2012 at 12:25

  Haha hun legen er helt håpløs.. Finn en annen hvis du vil vite hva som feiler deg! Jeg har tatt gastroskopi + mye annet på sykehuset for å finne ut hva som feiler magen min, og det var laktose allergi + noe annet. Men når jeg var hos hun legen på Majorstuen så fant ikke hun på blodprøvene at jeg har laktoseallergi!! Og jeg måtte komme på kontoret hennes kun for å få svar på blodprøvene, fikk ikke de i posten. Finn en annen lege snarest :p

  Svar fra Ida: er det mulig… Ja, jeg skal bytte! Helt klart 🙂

 • Reply Jeanett Mikkelsen 16. oktober 2012 at 14:17

  Akkurat det har skjedd med meg en gang og! Herregud, enkelte mennesker burde virkelig revurdere yrket sitt 🙂 God bedring!

 • Reply marte pedersen 16. oktober 2012 at 14:27

  jeg sliter med mye av det samme. Blir utrolig dårlig av å spise mye hvete, gluten og gjærbakst. Legene har derimot ikke funnet noen slags form for allergier på meg..
  Håper de finner det på deg da, så man får litt hjelp til å bli bedre!

 • Reply Marianne 16. oktober 2012 at 15:27

  Hvor ser du alle seriene på nett? Spess keep up with the kardashians??
  Please svar!! 😀 😀 😀

  Svar fra Ida: her! 🙂 http://www.free-tv-video-online.me

 • Reply LH 16. oktober 2012 at 15:56

  Må få en helsesekretær til å ta blodprøven, allmennleger gjør for lite av laboratoriearbeid, men helsesekretærer gjør det dag ut og dag inn.. 🙂

 • Reply Mari 16. oktober 2012 at 18:12

  Hei Ida 🙂 Nei du er ikke den eneste som ringer mamma etter sånn besøk. Jeg er 24 år og ringer mamma mange ganger i uka! 😉 Håper de finner ut hva som gjør deg dårlig!! 😉

 • Reply Marianne 16. oktober 2012 at 19:34

  Tusen takk for svar! 😀

  Håper du finner ut hva som er galt 🙂
  Har hatt mye problemer med dette selv.. Tatt alt som finnes av prøver, men de finner ingenting ut. Helt håpløst..
  Håper det går bedre med deg 🙂

 • Reply Marie 16. oktober 2012 at 22:11

  Kan jeg spørre HVILKET legekontor dette er?! Jeg har fastlege på Majorstua – har ikke vært der før, men planen er å dra dit nettopp for å ta blodprøver. Jeg er livredd for nåler og nekter å gjennomgå dette!

  Svar fra Ida: hva heter legekontoret ditt da?

 • Reply Kollektivlivet 16. oktober 2012 at 23:18

  Grøsser av tanken på en nål gravd inn i armen! Føler med deg.

  Mammaer kan forresten fikse alt.

 • Reply Tonje 17. oktober 2012 at 12:42

  Er helt lik selv, ringer alltid mamma etter legetimer, tannlegen osv. Alt føles så mye bedre da av en eller annen grunn 🙂 De har alltid noen gode råd/tips på lur!

 • Reply Trude 17. oktober 2012 at 22:09

  Hei!
  Vil bare si at jeg har mange matallergier også, melk, hvete, gluten, egg, nøtter osv… Jeg tok mange blodprøver hos min fastlege, men han fant ikke noe. Det jeg fikk til svar var at jeg hadde «helårsallergi», altså jeg var allergisk mot noe «hele året» liksom, men de kunne ikke finne ut av HVA. Så det kunne jo være alt fra støv, dyr, mat osv.. Men tok en blodprøve hos en dame som er akupunktør, ernæringsfysiolog, har studert kinesologi osv (vet ikke hva «stillingen heter»). Denne prøven ble sendt til USA hvor de testet for over 90 matvarer, alt fra egg, kjøtt, fisk, grønnsaker, korn, nøtter osv. Der fikk jeg svar på alt jeg trengte, og er mye bedre enn hva jeg var før! Så hvis du får et negativt svar hos fastlegen, at du feks ikke har matallergi, men allikevel blir dårlig av å spise gluten, så burde du kjenne det selv på kroppen, for det kan jo være at du er allergisk, selvom legen ikke finner ut av det.. :/ lykke til! håper for din skyld at du ikke har matallergi, er kjedelig :))..

  Svar fra Ida: oi, det hørtes veldig innviklet ut. Men så bra at du fant ut av det til slutt. Får håpe jeg er heldig på første forsøk, ellers må jeg nok være litt kreativ jeg også! Takk for det 🙂

 • Reply Amadea 18. oktober 2012 at 03:18

  Hei Ida 🙂

  Vil bare fortelle deg, sånn i tilfelle legen din ikke har presisert dette, at cøliaki kun kan påvises ved biopsi av tarmen din. Ergo vil det ikke gi utslag i blodprøver, ettersom det er i tarmen en evnt. betennelse sitter. Dersom du har foretatt en hudbiopsi, så er det større muligheter for at det gir utslag, men i de aller fleste tilfeller må man dessverre la legen stikke en liten sak you-know-where (koloskopi). Veldig lite hyggelig … Nå vet ikke jeg hvordan det er med laktoseintoleranse eller glutenintoleranse (som er noe ganske annet enn cøliaki), men vil tro det er ca. det samme.

  Dersom du har cøliaki eller laktoseintoleranse (eller, om du skulle være så uheldig; en kryssallergi), så har jo du krav på diettstønad fra staten, og der krever de at det er foretatt en biopsi av tarmen din.

  Lykke til!

 • Reply Amadea 18. oktober 2012 at 03:25

  Og enda en ting;

  Det er ikke så ille å leve med cøliaki. Du venner deg til det etter en stund 🙂

 • Reply Marie 18. oktober 2012 at 11:07

  Majorstukrysset legegruppe, tror jeg.

  Svar fra Ida: nei, er ikke dit jeg går 🙂

 • Reply Marte(bioingeniørTBG) 19. oktober 2012 at 13:43

  Trist å høre om dårlig prøvetaking, men det er relativt ofte slik på legekontor! Hvis det er vanskelig å ta prøver av deg burde du ta med rekvisisjonen og ta blodprøvene på sykehuset!

 • Reply Monica 23. oktober 2012 at 13:22

  Huff, er ikke alle legene som er så flinke til å ta blodprøver nei.. En gang jeg skulle sette sånn veneflon, traff ikke legen blodåra, og stakk opptil FLERE ganger, og i tillegg hadde bedøvelsen gått ut -.-

  Og nei, du er ikke den eneste som ringer mamsen etter slike besøk, jeg ringer alltid å forteller om mine null hull, legebesøk og you name it 🙂

 • Leave a Reply