Uncategorized

EN LITEN TUR TIL THAILAND

18. oktober 2012

Ida: Ah, vi har nettopp funnet den perfekte restauranten for date, da! Er så mørkt at man ikke kan se hverandre. 

Maria: Mm. Men det er så varmt.  

Ida: Hello, vi er i Thailand.

Jeg har visst om Yaya’s helt siden jeg flyttet til Oslo, men aldri klart å ta meg sammen og dra dit for å spise. I dag var Maria og jeg alt for trøtte etter jobb, å stå på kjøkkenet var (som ganske vanlig) ikke et tema. Vi trålet nettet etter nye spisesteder å teste ut, og valget falt på Yaya’s.

Ida: Unnskyld, hadde det vært mulig å få to kniver?

Servitør: Nei, på denne restauranten har vi ikke kniver. Dere får skjære med skje.

Ida: Makes sense. 

Neste gang jeg skal på Yaya’s tar jeg med egen kniv. Og en hel krukke med tålmodighet, for det tok en hel time etter forretten før hovedretten kom. Men sånn bortsett fra det, så var Yaya’s bare helt fantastisk. Vi var faktisk i Thailand i et par timer! Midt i måltidet ble det til og med uvær. Helt mørkt, og lyden av regn og torden. For en fantastisk atmosfære.

Gode nyheter: de har yndlingsdrinken min (Lynchberg Lemonade) på kartet. Skal snart tilbake, og da i selskap av de andre jentene og et par… Lynchberg Lemonades.

Det er så viktig å gjøre noe hyggelig midt i uken! Om det er med venninner, kjæreste eller familie spiller ingen rolle, det er bare viktig å tilbringe hyggelige stunder med noen man bryr seg om – og som bryr seg om deg. Hverdagen kan være grå og trist til tider – hvis du nekter for det, vil jeg si at enten så 1. lyver du. 2. fortrenger du noe.

Trenger ikke være noe stort, trenger ikke være veldig tidkrevende, og trenger heller ikke koste mye penger. Det gjelder bare å sitte igjen med følelsen av at hverdagen ikke bare går bort til jobb, stress og søvn for å orke neste dag. Dessuten kan man ikke sette noen pris på å legge seg om kvelden med et smil på leppene.

Her kommer noen forslag til hva du og kjæreste/venninne/samboer/ektefelle/søster/bror/mor/far kan gjøre midt i uka. Jeg utfordrer dere til å krysse ut minst en av «aktivitetene» i løpet av neste uke:

 Finn en serie dere vil følge med på sammen! Kjøp hele serien på en videosjappe, eller bruk en slik side for å se serier gratis. Avtal at dere møtes en eller flere ganger i uka og ser nye episoder sammen. Den som sniker seg til å se episoder på egenhånd får dårlig karma.

Prøv lykken med en kokebok! En lukker øynene og blar, den andre sier stopp – og vips, så ender du kanskje opp med å måtte lage et spennende og annerledes måltid.

Gå ut og spis middag på et hyggelig sted. Prøv noe nytt på menyen! For dere som vil prøve Yaya’s, så finnes det tre slike restauranter i Oslo, les mer her. Som vanlig føler jeg for å understreke at dette ikke er reklame, bare et godt tips.

Vin/øl midt i uka på en hyggelig pub! Bare pass på at du ikke drikker for mange glass, og at du går hjem før midnatt.

Burde dere egentlig ha vasket gulvet? Sortert i klesskapet? Malt en vegg? Gjør det beste ut av det, og gjør det sammen. En bra spilleliste på Spotify, hjemmelaget iste og et fat med masse god frukt hjelper til.

Planlegg noe! Om det er en helgetur neste måned eller sommerferien neste år har ingenting å si. Å ha noe å glede seg til kan få deg gjennom hverdagen. Bare det å undersøke nye reisemål, sjekke flybilletter og se på hotell – iiiik!

Utforsk nye former for trening. Det må man nesten være to om – føler i hvert fall jeg. Pole dancing, karathe, zumba?

Jeg skal gjøre ALT neste uke! Skal hvertfall prøve. Men nå må jeg sove, ellers går vekkeklokken meg fort hus forbi i morgen tidlig. Natta!

13 Comments

 • Reply Andrea 18. oktober 2012 at 08:46

  ey, takk for awesome råd:)

 • Reply Silje Kristin 18. oktober 2012 at 11:44

  Iih, Lynchberg Lemonade <3

 • Reply Gladmora 18. oktober 2012 at 12:52

  Fine tips, Ida 😀 Nå for tiden holder jeg på å se alle Lost-sesongene med søstra mi, og det er koselig! Utenom det spiser jeg på thai-sjappa hver fredag med en kompis. Kanskje ikke så spontant med tanke på at det har blitt en rutine, men det er uansett noe hyggelig jeg ser frem til hver uke, kjempegod mat! 🙂

 • Reply Benedikte 18. oktober 2012 at 13:13

  Du har virus, bokstavan forsvinn etterhvert, så man får bare lest ett par setninge. Tenkte bare å si ifra 🙂

  Svar fra Ida: det er en annonse, så det er ikke noe galt 🙂

 • Reply Bettina 18. oktober 2012 at 14:51

  Vet ikke om det er kun min pc, men når jeg har hele bloggen din oppe(ikke bare ett innlegg) så forsvinner plutselig et og et ord, og til slutt er det ingen ord igjen, kun bilder, også kommer det opp reklame for Afrika….?! Hva skjer?

  Svar fra Ida: det er en annonse, så det er ikke noe galt 🙂

 • Reply Linn 18. oktober 2012 at 18:01

  Jeg skjønner greia med at alle ordene forsvinner, men de kommer ikke tilbake etter 15 sek. Pcen, ipaden og iphonen henger seg opp og man må åpne siden på nytt. Er det flere enn meg det er sånn med?

  Svar fra Ida: det er en annonse, så det er ikke noe galt 🙂

 • Reply Andrea 18. oktober 2012 at 19:08

  Takk for tips om serie-siden. 🙂 Da blir det pizza på døra og serier med venninne i kveld gitt 🙂 Så deg i Drammen by idag (?) , rakk å se at du så veldig godt ut mens jeg hastet forbi for å rekke bussen! Sov godt!

  Svar fra Ida: det hørtes veldig koselig ut! Ja, det kan stemme, var i Drammen i dag 🙂 Hehe, takk for det du! Sov godt

 • Reply Guro 18. oktober 2012 at 20:02

  Ida, dette var noen VELdig bra forslag:) Takk!

 • Reply stine volleng 18. oktober 2012 at 20:07

  du er en gud ida!!!

 • Reply Inger - utveksling 2012/13 18. oktober 2012 at 21:46

  Veldig gode tips!

 • Reply Karoline 18. oktober 2012 at 23:44

  Hei! Jeg har nettopp lest igjennom hele bloggen din, ihvertfall de 20 siste innleggene, og jeg må bare si at jeg digger den! Elsker den ironiske tonen du har, har fått meg til å le mye den siste halvtimen.. Du har veldig bra klesstil også, du kan gjerne legge ut litt mer antrekksbilder og hvor du har kjøpt klærne osv.. 🙂

  Svar fra Ida: Haha, så koselig! 🙂

 • Reply therese kristina 18. oktober 2012 at 23:46

  GODE tips 🙂 Skal absolutt ta i bruk minst eit av dei.

 • Reply Louise 27. oktober 2012 at 19:39

  Hvilken jakke er det du ahr på på øverste bilde? Veldig fin:)

  Svar fra Ida: kåpen heter Edna og er fra Bik Bok:)

 • Leave a Reply