Uncategorized

POUND THE ALARM

30. november 2012

Hele mitt liv er jeg blitt passet veldig godt på. Ikke snakk med fremmede, ikke gå alene ute i mørket, ta på deg refleksvest. TA PÅ DEG REFLEKSVEST! Jeg husker det som om det var i går, at pappa løp etter meg ned bakken med refleksvest da jeg skulle ut og henge med de kule gutta i klassen. Fett nok. Og så karate, da. Var ikke måte på hvor mange karatebelter jeg måtte ha.

Nå høres det ut som om jeg har hatt en helt nazi oppvekst, noe jeg absolutt ikke har. Jeg er bare blitt passet godt på. Baksiden er at jeg, med den alt for grublende hjernen min, er blitt helt paranoid når jeg går ute om kvelden. Bare jeg skal på butikken, er jeg sikker på at det går en ekkel voldtektsmann rett bak meg – klar til å angripe. Altså. På den ene siden vet jeg jo at det ikke stemmer. Men på den andre siden; man skal alltid være forberedt, for det kan faktisk skje.

For en liten stund siden fikk jeg nok av å være redd. Jeg ble så forbanna over at jeg går rundt og er på vakt hele tiden, så jeg sendte en krass SMS hjem til mor og far om at det var deres skyld at jeg var så redd. Etter at jeg flyttet til Oslo, har det ikke akkurat blitt mindre av «ikke gå alene ute i mørket»-kommentarer.

Så da jeg kom hjem forrige gang, lå det en overfallsalarm og ventet på meg. Jesus. Jeg vet ikke helt hvor mye trygghet det er i en overfallsalarm, men høy lyd lager den i hvert fall.

Jeg har festet den i lomma på vinterjakken min, sånn at den alltid er med ut på kvelden. Er jeg uheldig og støter på feil person, er jeg kanskje så heldig at det er en person jeg kan skremme bort.

På kveldstid henger den utenfor jakka, på dagtid henger den på innsiden av lommen.

Jeg romsterer mye rundt i lommene mine. Bankkort, mobil, leppomade, snus, småmynter, busskort, tyggis og så videre. Det er alltid noe å gjøre i lommene mine.

Da jeg stod i kø på matbutikken i dag, ble jeg plutselig overrasket av en voldsom ulelyd. Panikk foran meg i køen, panikk bak meg i køen. Panikk hos meg, og panikk bak kassa. Brenner det? Er det noen som stjeler?

Hjertet mitt banket hardt, men ikke så hardt som da jeg innså at det var jeg som ulte. Alarmen i lomma mi. På mystisk vis hadde jeg klart å rive pinnen ut av alarmen, og der stod jeg og hørtes ut som brannbil, sykebil, politibil og bombevarsel på en og samme tid.

Jævlig kleint. Bra jeg ikke går rundt med våpen i lomma, det kunne fort blitt enda mer ubehagelig.

Går dere rundt med overfallsalarm? Eller pepperspray? Eller har dere andre triks for å føle dere trygge når dere går ut om kvelden?

31 Comments

 • Reply Ida 30. november 2012 at 16:46

  Jeg har faktisk akkurat den voldtekstalarmen som er på bildet. Har aldri fått brukt for den, siden jeg bor i en ganske liten by. Kjekt å ha allikevel, da!

 • Reply Marita Ø 30. november 2012 at 16:51

  HAHA! Uffameg, skjønner at dèt ble kleint! Du er rå, kan ikke få sagt det nok, haha 🙂 Men, det er jo alvorlig det du tar opp, og det er veldig viktig at vi jenter er påpasselig og ikke tenker »det skjer ikke meg»… Jeg har også blitt fortalt og blitt passet på godt opp gjennom årene, og etter at jeg flyttet til en større by, er jeg veldig flink til å enten ta buss eller taxi hjem fra byen. Føles mye tryggere enn å vandre hjem i høye heler en sen kveld! 🙂

 • Reply smula 30. november 2012 at 17:02

  Går rundt med overfallsalarm og pepperspray – og måtte bruke begge i Oslo.

 • Reply Nina 30. november 2012 at 17:06

  hahaha du er konge

 • Reply Benedikte 30. november 2012 at 18:00

  hahahahahahahahahahaha!! der lo jeg høøøyt! noe så kleint og komisk og alt på en gang!
  du formulerer deg så sykt godt også.. hahahaha! 😀

 • Reply Maja 30. november 2012 at 18:03

  Hahahaha! Samme har skjedd med meg… bare på KINO!

  Svar fra Ida: jeg revner!! hahaha

 • Reply Annette 30. november 2012 at 18:09

  Hahahahahahahha, så jævlig komisk. Jeg knakk sammen av latter når jeg leste dette.
  Jeg hadde død vis jeg hadde stått i samme kø som deg..
  Og hvor flaut er det ikke når alle innser at det er deg som bråker…
  Hahahahahah..
  Jeg føler veldig med deg i situasjonen din. Hahahahaha

 • Reply LisaLDN 30. november 2012 at 19:09

  Off, må skaffe meg ein sånn. Etter 2,5 år i London med advarsler frå bestemor og mamma om å ikkje gå ute aleine i mørket, vart eg overfalt og (heldigvis berre) rana. No tør eg enkelt og greitt ikkje ut om kvelden, og det er dumt når det blir mørkt klokka 4..

 • Reply marte pedersen 30. november 2012 at 19:18

  kjøpte meg en liten sånn spay ting som svir i øyene og sammtidig farger området jeg sprayer rødt. Det går ikke bort før det har gått 3 døgn, så man lettere kan finne igjen hvem det var. har også en overfallsalarm med lyd som skremmer med selv, men den vet jeg ikke helt hvor er.. Har heldigvis ikke hatt brukt for noe ennå. Men om jeg føler meg usikker går jeg alltid med en nøkkel mellom to finge i knyttneven, det kan visst gjøre mye skade om man vil.

 • Reply Therese Bjørstad 30. november 2012 at 20:20

  Jeg går rundt med overfallsalarm og nøkler. Drit bra, fortsett med sånne historier!

 • Reply ElisabethH 30. november 2012 at 20:27

  Det samme skjedde med meg nesten, bare at det skjedde mens jeg var på toalettet på et kjøpesenter, og jeg klarte ikke finne den lille pinnen igjen så jeg kravlet rundt på dogulvet mens alarmen ulte og skrek. Da følte jeg meg høy i hatten du! Det var såklart to jenter i kø utenfor også. Yes.

  Svar fra Ida: HAHAHA

 • Reply annym 30. november 2012 at 20:56

  jobber du ikke med trine lenger?

 • Reply Terese 30. november 2012 at 21:05

  Har tenkt på å kjøpe meg sånn helt siden jeg flyttet til Oslo i august, men ikke kommet så langt enda. Mine tips er i alle fall , hvis du er drita – ta taxi. Hvis du skal gå noe sted alene, se oppegående ut. Ha hodet høyt hevet, gå raskt – men ikke småløp (noen sa til meg en gang at det trigger «jaktinnstiktet» hos mannfolk som ser etter å voldta noen). Se på folk når du går forbi dem, legg merke til ting som kan du kan fortelle politiet om denne personen hvis han prøver seg på noe. Gå gjerne med noe som kan brukes som våpen, f.eks en lang paraply med skarp tupp, voldteksmenn ser ofte etter «easy targets». Leste faktisk et sted at voldtektsmenn oftere går etter jenter med hestehale, for da har de noe å holde fast i. Vet ikke hvor mye det ligger i dette men. Ikke ha i øreplugger når du går alene når det er mørkt. Vær på alerten! Og gå kun der hvor det er opplyst og mye folk, og gjerne der det er mye trafikk, selv bor jeg langs ring 2, og der er det jo alltid biler 🙂

 • Reply LH 30. november 2012 at 21:05

  Kjøpte nettopp en selvforsvarsspray som blinder angriperen og gir fra seg farge 🙂 Er ikke spesielt redd av meg når jeg går ute om kvelden, men syns likevel det kan være greit å ha, ettersom at man aldri vet hva man kan komme utfor.

 • Reply Marianne 30. november 2012 at 21:13

  Hahah, uff.. Jeg bor i ei lita bygd, og går vel i grunn ALDRI alene ute når det er mørkt. Ikke fordi jeg er redd for skumle menn, men fordi jeg er sykt mørkredd.. .. Men hadde jeg bodd i en større by så hadde jeg nok kjøpt meg en sånn. Da hadde jeg følt meg litt tryggere 🙂

 • Reply Henriette 30. november 2012 at 21:36

  Haha nå døde jeg nesten av latter! Men godt du blir passet på da, hehe 🙂

 • Reply Karoline 30. november 2012 at 22:10

  Hahaha, du er så søt. Jeg fikk en overfallalarm i julesokken av mamma i fjor, men har ikke brukt den. Kanskje henge den på jakka som jeg bruker på byturene?

  Svar fra Ida: god idè;)

 • Reply tone 30. november 2012 at 23:26

  Haha, så artig. Har kjøpt sånn jeg og men heldigvis ikke fått bruk for den enda:)

 • Reply synnøve 1. desember 2012 at 01:20

  Haha! det her var dagens ! 😀 Digger deg Ida!!

 • Reply Tina 1. desember 2012 at 09:25

  Jeg er av typen som har overfallsalarm! Bedre å være sikker

 • Reply Lisa 1. desember 2012 at 09:32

  Haha, føler med deg! Jeg har en sånn alarm med KVINNEHYL! Har prøvd den en gang hjemme, helt grusom lyd. Tør nesten ikke å ha den i lomma i frykt for at jeg skal dra ut den pinnen slik som deg 😛

 • Reply Camila 1. desember 2012 at 10:44

  Har overfallsalarm! Du er ikke alene om å dra ut den pinnen på feil steder, jeg greide å gjøre det på bussen. Panikk overalt, haha.

 • Reply Ida B. 1. desember 2012 at 13:52

  Da jeg kjørte drosje, pleide jeg å ha med meg en naturspray (type pepperspray uten lisens) som jeg tenkte å bruke i tilfelle jeg ble antastet i bilen, men det har jeg heldigvis sluppet. Men det var en trygget å ha den med seg. Her i bygda er det så langt mellom stedene at jeg tror ikke sjangsene for å bli overfalt er så stor, men det er greit å ta sine forholdsregler. Det er texas uansett hvor du beveger deg, egentlig..

 • Reply isabel 1. desember 2012 at 14:47

  Fikk både voldsalam og pepperspray av søsteren min da jeg flyttet til Oslo. Har ikke brukt noen av de. Skjønner ikke helt hvordan alarmen skal funke. Man skal jo kaste nøkkelringen langt unna, men om du fester nøkkelringen fast i noe blir du jo nødt til å kaste kilden til LYDEN langt unna…hm

 • Reply Iren 1. desember 2012 at 19:30

  Hahaha!!!
  Det samme skjedde meg på date, med verdens kjekkeste gutt :-O…så han ikke siden! Hehe.

 • Reply Camilla 2. desember 2012 at 21:01

  Jeg tør aldri å gå ute alene om nettene, mamma er helt paranoid med sånt. Mamma var engeltig totalt imot å sove med kjæresten før jeg ble 16, men siden hun hadde tatt et glass vin og det var mørkt måtte jeg bare sove der :-p Men voldtektsalarm, det har jeg ikke enda!! Broren min ville kjøpe en pepperspray til meg en gang, da.

 • Reply Rebecca 3. desember 2012 at 19:32

  Hahahahahah!
  Jeg har både alarm og pepperspray, sprayen er med KNÆSJ rosa farge og jeg, dum som jeg er, testet den! Det svir og fargen sitter LEEEENGE.. Hah, anbefaler pepperspray! Bestilte fra en svensk side 🙂

 • Reply Pingis 3. desember 2012 at 21:31

  Hahahaha! Du er rå!

 • Reply Anne E 14. desember 2012 at 14:15

  Eg pleier å ha med meg ein murstein eller noko ana kjempetungt vær gang eg e i ein storby. 😛
  Men nå e eg ein overnervøs bondejente da. 😛

 • Reply sklep online 12. mars 2024 at 16:40

  Wow, incredible blog layout! How lengthy have you been blogging for?
  you made blogging glance easy. The total look of your web site is fantastic, let alone the content material!

  You can see similar here dobry sklep

 • Reply pest control service in vadodara 24. mars 2024 at 23:41

  Enjoyed every bit of your article.Thanks Again. Really Cool.

 • Leave a Reply