Uncategorized

TAKE A TIME OUT MISS WULFF

6. desember 2012

Jeg misbruker ordet «syk» en del. Har jeg vondt i hodet, er jeg syk. Har jeg vondt i magen, er jeg syk. Har jeg drukket for mye vin, er jeg syk. Er jeg kvalm, er jeg syk. Men så lenge man kan fungere i hverdagen er man vel egentlig ikke SYK.

Men nå er jeg faktisk syk, for jeg funker ikke. Jeg er sykemeldt og skal ligge i sengen min i en eller to uker. Det er litt deprimerende, men jeg tenker positivt og ser fram til å hvile ut. La oss ikke snakke mer om sykdom!

– Ville bare advare dere om at bloggingen kan bli enda mer kjedelig framover, med tanke på at det ikke er så innmari mye inspirasjon å hente på soverommet mitt. Men julekalenderen ruller og går uansett, da ♥ Vinner av luke 5 heter Lise A, du får mail. Gratulerer! 

I dag veide jeg meg hos legen, og til min store glede, veide jeg hele 4,8 kilo mindre enn jeg trodde. Så derfor pleier jeg meg selv med Peppes og Cola og Farmen i kveld. Det gjør det litt enklere å tenke positivt. Sånn med tanke på at jeg ikke kan trene på mange uker nå, kommer de 4,8 kiloene godt med….

Og info til alle som har spurt: har fått svar på prøvene mine, og jeg har NULL matallergier, what so ever. Jeg tror ikke noe på det, men okey. 

49 Comments

 • Reply Elise 6. desember 2012 at 00:28

  Jeg er allergisk mot hvete, det slår ikke ut på prøvene mine, men jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at det som skjer når jeg spiser hvetemel ikke er normalt for meg. Ikke stol på prøver legene tar, de stemmer aldri. Har forresten endelig fått den kroppen jeg har ønsket i mange år etter at jeg fikk hveteallergien (som i utgangspunktet ikke var velkommen), tommel opp!

 • Reply Desiree 6. desember 2012 at 00:54

  God bedring, søte deg 🙂

 • Reply cecilie 6. desember 2012 at 01:37

  har du prøvd testen for matintoleranse, som sendes til usa? du får ikke tatt den hos vanlige leger, men hos «alternative leger». har hørt mye bra om den fra folk som har tatt den, du får visstnok en lang liste over alle vanlige matvarer, og om du tåler de eller ikke. allergier og intoleranser er to forskjellige ting 🙂

  Svar fra Ida: nei, jeg har ikke prøvd det. Hvordan gikk du fram? Legen min går ikke an å prate med…

 • Reply Tina 6. desember 2012 at 07:02

  Cøliaki kan ikke undersøkes ved blodprøver, selv om noen leger tror det, Du er nødt til å ta gastrokopi for å finne ut av det. Vet ikke legen dette, anbefaler jeg at du finner deg en ny lege.

 • Reply Ina L 6. desember 2012 at 07:13

  Jeg var syk i halvannen uke for en uke siden, bodde i sofaen i 10 dager, haha :p

  God bedring, Idamor:)

 • Reply Marianne 6. desember 2012 at 07:33

  Det er ikke alltid sånt vises på prøver, har testet meg selv for glutenallergi. Men jeg er overbevist om at jeg er allergisk mot hvete, for det tåler jeg rett og slett ikke…. Så føler du at du er allergisk, så er du mest sannsynlig det:)

  Du kan også ta en intoleranse test, mange som har matintoleranse, som er anneledes enn allergihttp://www.arenahelse.no/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=19&gclid=CMnigPeXhbQCFaF7cAodszwABw (bare noe random jeg fant på google)

 • Reply Elise 6. desember 2012 at 08:07

  Uff, god bedring!

 • Reply Anette 6. desember 2012 at 08:19

  Uffda. God Bedring Ida!!!

  Legene greier ikke å finne ut av matallergier! Prøvene dems er bare BS..!
  Gå til naturlege, som tar Vegatester! 🙂 da finner du det ut på sekundet! Trenger ikke vente! Helhetshelse på majorstua er å anbefale! Jeg gikk dit, og jeg har merket STOR forskjell etter at jeg kutta ut det de sa jeg ikke tålte! 🙂

 • Reply Camilla 6. desember 2012 at 08:43

  http://www.naprapatlandslaget.no/artikler/matintoleranse.html

  Vært å prøve.
  Jeg har tatt en slik test å har fått et mye bedre liv.
  God bedring:)

 • Reply therese kristina 6. desember 2012 at 09:07

  Stakkars.. Masse god bedring, Ida! Håpe du føle deg bedre fort 🙂

 • Reply T 6. desember 2012 at 09:08

  Du Kan prøve balder klinikken og. Jeg har heller ikke utslag, og skal sterkt vurdere det.

 • Reply Heidi 6. desember 2012 at 09:24

  Hei Ida! Jeg har lege slitt med de samme symptomene som deg.. Flere leger og spesialister har undersøkt meg, men ingen finner ut av det. Så leste jeg på bloggen til Stine Malvik, hun studerer ernæring, og der var det et gjesteinnlegg ang IBS (irritabilitet tarm), hvir det er visse karbohydrater tarmen din ikke tåler. Du kan lese mer om det her http://stinemalvik.blogg.no/1346958550_irritabel_tarm.html . Jeg har mye bedre kontroll på hva det er som gir meg smerter i magen nå, og det har virkelig hjulpet på humøret ikke minst :)) les den! Lykke til videre :)) klem

 • Reply Karoline 6. desember 2012 at 09:28

  Hei Ida! Søsteren min har hatt problemer med magen siden hun var 6 år og nå er hun 17, de har aldri funnet ut hva det var. Og legene sa at det var stress og psykisk. Så mamma tok henne med til en privat klinikk , de de fikk snakket med mange leger og ernæringsfysiologer. Så de bestemte seg for at hun skulle ta gastroskopi. Det var da de fant ut at hun hadde laktose allergi og cøliaki. Tarmtottene i magen var helt ødelagte , siden hun har gått med det så lenge. Og hadde hun fortsatt å spise hvete, kunne det utviklet seg til kreft. Så ikke stol på blodprøvene legene tar, det viser ikke alltid det som er riktig. Og virker som om de ikke gjør jobben sin!! Og hvis du har noen i familien med cøliaki , er det stor sannsynlighet at fler i familien har det. Jeg skal også dra og skjelle meg for det, men er redd for om jeg har det. For det er jo så mye man går glipp av. Tenk å aldri spise en Grandiosa igjen ;). Hehe! Så gå til en privat klinikk å skjekk deg:). Håper ting blir bedre. God bedring:) Og prøv å ha en fin dag i sengen foran mange serier å julekos:). Klemmer fra Karoline

 • Reply Merete 6. desember 2012 at 10:01

  Du må ta gastroskopi (!!)
  Moren min fikk ikke utslag for cøliaki på blodprøvene sine, men når hun tok slangen så de at hun klart hadde det. Veldig mange i familien min har det, og det er vanlig at det ikke slår ut på blodprøver. Forresten, har selv gjort det – og det er ikke ille i det hele tatt. 🙂

 • Reply Merete 6. desember 2012 at 10:04

  Ser forresten at mange mener man bør gå til naturleger etc., men da får man ikke støtte for sykdommen. Kanskje ikke du trenger det, men glutenfrie produkter blir ofte litt dyrere i lengden, så om du får påvist sykdommmen har du krav på støtte 🙂

 • Reply Rebecca 6. desember 2012 at 10:11

  Prøvene hos legen stemmer ikke alltid helt. Jeg er har intoleranse mot en hel masse, men det har aldri slått ut på prøvene hos legen.
  «Nei, testene viser ingen ting. Du er frisk»
  «Men jeg har fremdeles vondt i magen»
  «Hmm, da er det sikkert et virus»
  Herre min, jeg hater leger noen gagner

  Selv kuttet jeg ut både melk og gluten ettersom jeg rett og slett følte meg langt friskere uten det i kostholdet. Etter noen år fikk jeg vondt i magen igjen (men det var det andre grunner til også), så jeg en test fra cambridge i england. http://www.camnutri.com/foodprint-c-21.html. Bestilte den her: http://eksaktmat.no/
  Den måler proteintoleransen din i blodet, og kan derfor fortelle deg hva du burde holde deg unna. Det kan være vanskelig å finne ut av selv ettersom intoleranser kan slå ut en dag du spiser noe, for så at det går fint uken etter. Enkelte matvarer bare ut hvis man spiser det flere dager på rad. Tricky.

  Håper du finner ut av det!

 • Reply Charline 6. desember 2012 at 10:27

  Ida, har du snakket med legen din om IBS? Det har jeg og får tabletter som heter Mebeverine som jeg tar før jeg spiser.. Da går alt så meget bedre..

 • Reply Maja 6. desember 2012 at 11:11

  Selv om det ikke er hveteallergi kan det være hveteintoleranse! Det slår ikke ut på vanlige blodprøver hos legen. Vet akkurat hvordan du har det, for å si det sånn!

 • Reply Victoria Madeleine 6. desember 2012 at 11:11

  mmm, kos deg masse med Peppes pizza og cola. Nyt dagene og slapp helt av 🙂
  Man trenger en liten pause i en hektisk hverdag.

  Selv er det oppussing av hus, 1 stk umulig valp, jobb og eksamen….GLEDER meg til alt er over! Puh. God førjulstid <3

 • Reply jeanette 6. desember 2012 at 11:24

  Huff, god bedring! <3

 • Reply Marianne 6. desember 2012 at 11:43

  Huff! Masse god bedring 🙂 Startet å følge bloggen din, og liker den veldig godt 🙂 Er avhengig av å titte hver dag! Hva slags problemer har du med magen? Har mye problemer selv. Det er ikke morsomt 🙁 God bedring!

 • Reply Linnea 6. desember 2012 at 13:18

  Hvilken størrelse har du i Arnie Says genserene dine? 🙂 de var veldig fine til deg! Vi og ha 😀

 • Reply Anna 6. desember 2012 at 13:26

  God bedring! Sov, drikk pepsimax, sjå på tv og les bok. Og ikkje minst sov mye!

 • Reply Lise A. 6. desember 2012 at 14:14

  Kom akkurat hjem etter å ha levert min siste semesteroppgave, sjekker bloggen din, også ser jeg at jeg vant gårsdagens kalendergave! Nå ble jeg veldig glad, så tusen takk! Ønsker deg god bedring 🙂 Har aldri skjedd at jeg har veid 4,8 kilo mindre enn jeg har trodd.. Haha. Kos deg med pizza med god samvittighet 🙂

 • Reply Julie 6. desember 2012 at 14:20

  God bedring:)
  Åh nå fikk jeg lyst på pizza!

 • Reply Charlotte 6. desember 2012 at 17:02

  Hei. Anbefaler deg å prøve york testen når det gjelder intoleranser. Den er basert på elisa metoden. De har egne leger / Ernæringsfysiologer som tar blodprøver og sender dem til England. Testen sjekker opp intoleranser mot 120 matvarer, prisen ligger på rundt 3000 kr og det er den beste investeringen jeg har gjort på lenge! Og når det kommer til intoleranser så kan man faktisk bli kvitt dem om man bare unngår allergenet lenge nok.

 • Reply annym 6. desember 2012 at 17:14

  er du på vei til å bli litt utbrent kanskje?

 • Reply sandra 6. desember 2012 at 17:40

  Ikke rart, du ser jo fab ut 😀

  Hvor mye veier du nå? eller er d hysj hysj for alle haters her ute :PP

 • Reply Andrea 6. desember 2012 at 18:12

  God bedring! 🙂

 • Reply Marianne 6. desember 2012 at 18:41

  Off… :/ Håper ting fikser seg for deg snart.. slitsomt å gå rundt og ikke vite hva det er… Masse god bedring Ida 🙂

 • Reply Kristine 6. desember 2012 at 19:10

  Røyking på senga?

 • Reply Vivian 6. desember 2012 at 19:53

  Ett ord; Balderklinikken.
  Kjæresten min har leeeeeenge vært «rar» i magen, gikk til fastlegen, fikk beskjed om å slanke seg 30 kg og så komme tilbake, ikke noe blodprøver eller videre sjekk. Han dro til Balderklinikken (Oslo), og fikk prøver sendt til USA og Danmark, tre uker senere fikk han vite at han ikke tålte hvete, rug, spelt, sukker, gjær, mandler, cashew-nøtter, og melk. Melkeallergien var utrolig kraftig og nå må han gå på 15 forskjellige tabletter hver dag for å få roet ned magen. Han kan ikke få i seg noe med spor av melk engang fordi det er så farlig for han. Så fastlege bytter vi (trengte bare å gå ned 30 KG du liksom….).
  Balderklinikken er dyr, men det er en privat klinikk som tar deg veldig seriøst og hører på deg og sjekker mot alle typer allergier og intoleranser, så absolutt verdt en titt. De har ernæringsfysiologer og leger spesialutdannet innenfor mageproblemer.

  Konklusjon, ikke hør på fastlegen, de har ikke peiling. Besøk Balderklinikken og så skal du se at du får påvist litt av hvert, og da er det mye lettere å ikke spise det man faktisk ikke tåler 🙂 Lykke til!

 • Reply Monica 6. desember 2012 at 19:53

  Syk? Hm, har ikke du tatt en operasjon?

 • Reply Marthe 6. desember 2012 at 20:14

  Nei hun abc legen er ikke til å stole på 😉 jeg tok matallergi prøver med hun og hun sa at jeg ikke hadde laktose Allergi, noe sykehuset fant ut etter gastroskopi og mye styr 😉 finn en annen lege du! Hun er fæl!! God bedring 🙂

 • Reply Elisabeth 6. desember 2012 at 20:19

  Hmm, virker som om vi har tatt samme operasjon, er i akkurat samme situasjon, kan ikke trene på noen uker, lå i akkurat samme type sykeseng med samme sengetøy her om dagen, har akkurat de samme medisinene som du la ut på instagram.. 🙂 hehe! hvis det er samme operasjon som meg så er det en kjempe kjiip periode! :/ men resultatet blir nok bra 😉

 • Reply Helena 6. desember 2012 at 21:48

  Hei.

  Jeg var også 100 % sikker på at jeg hadde matallergi, men disse testene slo jeg negativt ut på. Matintoleransetestene, som mange andre over her skriver om, de slo jeg derimot kraftig ut på. Søk litt rundt hvor du kan få tatt disse prøvene nærmest deg, for da får du en veldig nøyaktig og god måling på de ulike intoleransene du har på et stort antall matvarer. Disse stemte godt på meg, hos min søster og flere venninner. Absolutt verdt å prøve ut 🙂
  Lykke til!

 • Reply ano 6. desember 2012 at 21:53

  det var veldig mange medisiner på instagram da… hvorfor nevne noe når du ikke nevner alt? Det skjønner jeg virkelig ikke med dere bloggere.. dere har jo verdens mest «bortgjemte» jobb og du kunne jo fint greid å blogge i 14 dager uten å fortelle noe om dette.. når mange av dere nevner a og ikke b er det jo bare for å få folk til å være nyskjerrige og for å få flere klikk på bloggen.. en veldig utspekulert måte synes nå jeg da…

 • Reply malin 6. desember 2012 at 22:45

  Uffda, kjedelig å ikke være frisk!
  Har nettopp vært hos legen selv, tatt blodprøve – alt er fint!
  Legen har nå sagt at magen min bare er irritert, og at den blir sint av stress! akkurat.. takk for hjelpen doktor! ;P
  De gangene jeg ikke har vondt i magen er på ferie -for da er det null stress! Kanskje det hjelper for deg og Ida? 🙂
  Ta deg en tur til varmere strøk, hilsen legen 🙂

 • Reply Martine 7. desember 2012 at 09:23

  Hei Ida! 🙂

  Jeg leste innlegget om at du har testet deg for cøliaki, og jeg ville bare si at jeg har testet meg for en rekke matallergier selv det siste året selv.

  Jeg frykter jeg har cøliaki (noe mange i min slekt har), men jeg har ikke testet det enda. Jeg gikk derimot ikke til fastlegen min først – de opererer gjerne med gamle metoder og holder seg helt og holdent til boka, så det kan ofte være vanskelig å finne ut av ting der. De stiller seg ofte også skeptiske til ting som ikke kan bevises ut fra en blodprøve.

  Det jeg imidlertid anbefaler, hvor mange i min familie som sliter med matintoleranser og cøliaki har gått, er til Heggeli-klinikken i Oslo. Der operer de på en litt annen måte enn fastlegen gjør. Jeg tok en blodprøve som testet intolernase for nesten 100 ulike matvarer tror jeg, og for mitt vedkommende slo det ut på en rekke ting. Nå går jeg på eliminasjonsdiett og kutter ut alt jeg ikke tåler, bla gluten, egg, melk, poteter, ris etc. Det har blitt mye bedre, og etterhvert skal jeg prøve å ta inn igjen en og en matvare for å se hvordan det går. Planen er også å teste meg for cøliaki etterhvert, men da må jeg begynne å spise hvete igjen, noe som ikke frister så mye akkurat nå. Jeg har gått til en lege som heter Anton G. van Rhijn, så du bør kontakte han. Han har jobbet med dette i årevis, dog på en litt mer alternativ måte enn fastleger ellers i Norge gjør. Men han er utdannet lege og homeopat, og jeg tror nok han sitter med kunnskap på dette området som mange andre leger ikke gjør. Jeg ville tatt en slik matintoleransetest som sendes til USA. Jeg har slitt masse med dette selv, og vet hvor frustrerende det kan være. Spesielt å ikke bli trodd og ikke få svar på ting.

  Man vet jo godt med seg selv når kroppen ikke er optimal, til tross for at en slik test ikke skulle slå ut. Dette er, noe jeg selv har ertfart, en ganske slitsom prosess og man må være tålmodig. Selv om det ikke er cøliaki kan man ha intoleranse mot både hvete og gluten. Jeg tror du kommer til å bli klokere på Heggeli enn hos fastlegen din!

  Lykke til! 🙂

  Her er en link til klinikken:

  http://www.helhetsmedisin.no/behandlere/b4,anton-g-van-rhijn

 • Reply Marita 7. desember 2012 at 10:14

  Hvis du er syk, hvorfor var det da bilde på instagram av alle tablettene dine, og det sto også på pakningen «tas 3 dager etter operasjon»? Etter at folk begynte å kommentere og spørre hva du hadde operert, så slettet du bilde.

  Jeg bryr meg veldig lite om hva du har gjort, men hvis det altså er slik at du har operert, så misbruker du fortsatt ordet syk. Man er ikke syk fordi man har lagt seg under kniven. Og du kan i hvertfall ikke hanke sympati hos leserne dine fordi du er så syk, når sannheten er at du har operert.

  Men god bedring da :)!

 • Reply sdfnhrfs 7. desember 2012 at 12:05

  Det er vel ganske tydelig at du har tatt plastisk kirurgi..

 • Reply Oda 7. desember 2012 at 12:44

  Du burde lese deg opp om irritabel tarm. Jeg slet veldig med det i 2 år, og jo lenger tid det tok før jeg fant ut hva som var feil, jo verre ble det. Men så fort jeg fant ut at problemet var irritabel tarm sluttet jeg å spise de tingene jeg ble verst av og spiste så variert som mulig, og da forsvant alle plagene.. Jeg har lært meg at for mye godteri, gjærbakst, kaffe, rå grønnsaker, fiber og melk ikke er bra for meg, men litt går fint..
  Eneste gangen jeg får litt plager nå er hvis jeg heller i meg for mye kaldt vann på trening!

  Lykke til!

 • Reply Hannah 7. desember 2012 at 14:08

  Slet med magen når jeg var 13 år selv. Etter mange runder til legen uten noen svar tok mamma meg med til alternativ lege. Dette er ofte de som driver fotsone osv, hun fant ut at jeg generelt ikke skulle få i meg for mye hvete og jeg kuttet derfor det helt ut. I dag sliter jeg ikke i det hele tatt. Anbefaler deg å oppsøke slike, finnes sikkert mange i Oslo.
  Lykke til!

 • Reply Åse 8. desember 2012 at 02:15

  Jeg er intollerang mot hvete og laktose. Dette slår ikke ut på vanlige allergitester. I tillegg har jeg kryssallergier som slår ut forskjellige tider av året avhengig av luften, pollen osv. Du må bare prøve deg frem og du kan være allergisk selvom det ikke slår ut på tester hos legen! Jeg vet ikke om dette gjelder deg i det hele tatt, men:

  «Bær, frukt og grønnsaker kan føre til kryssreaksjon med pollen. En kryssreaksjon vil si at antistoffene som er rettet mot pollen også reagerer med enkelte andre stoffer. Bjørkepollenallergikere kan oppleve reaksjoner når de spiser plommer, fersken, nektariner, kirsebær, kiwi, pærer, epler, gulrøtter, poteter, sellerirot, nøtter eller mandler. Gresspollenallergikere kan reagere på appelsiner, melon, bønner, erter og linser. Burotallergikere kan få kryssreaksjon dersom de spiser bananer, melon, selleri, persille, purreløk og ulike krydder. Reaksjonen kommer ofte ikke hvis grønnsaken eller frukten er kokt, stekt eller hermetisert. Reaksjonene er ofte mest fremtredende i pollensesongen.»

 • Reply Kathrine 8. desember 2012 at 12:18

  Jeg har selv laktoseintoleranse, men da jeg ble kontrollert sa legen min at det mest sannsynlig ikke ville slå ut på prøver. Men at jeg likevel hadde det, for med symptomene jeg har var han ikke i tvil. Slo likevel ut på prøvene, men i følge min lege skjer det sjeldent! Håper du finner ut av det, men du kjenner kroppen best og vet hvordan den skal fungere! Lykke til og god bedring!

 • Reply J 9. desember 2012 at 13:33

  Det kan være du er intollerant, som mange skriver over her. Tok en hag med tester tidligere i år, og ingenting slo ut. Så dri jeg på Balderklinikken, og fikk påvist intolleranse på tre typer mel, egg, ris, laktose, reker osv.. Elimineringsdietten var neste steg for meg 😉

 • Reply Henriette 10. desember 2012 at 19:28

  God bedring, Idamor <3 håper du blir bedre! Deilig med litt avslapning innimellom – var i Polen i helga og bare slappet av så har ikke fått lest bloggen din 🙁 gleder meg til morgendagens luke 🙂

 • Reply Line 14. desember 2012 at 09:40

  har du kun tatt blodprøver eller gastroskopi? får å være helt sikker må man gjennom en gastroskopi 🙂

 • Reply Elisabeth Andersen 3. september 2013 at 21:46

  Hei Ida! Jeg googlet legen min, og da kom dette innlegget ditt opp…, jeg ser det er fra 2012, og jeg håper du har fått hjelp med magen din! Men uansett så tenkte jeg du kunne ha interesse av å se denne videoen som jeg fikk se i dag.. Det handler om hvordan gluten påvirker ALLE…, så verdt å få ed seg hvis man vil unngå å bli gammel før tiden….!!! 😉 http://youtu.be/IU6jVEwpjnE

 • Leave a Reply