Hverdagsliv

OPPSKRIFT TIL JENTEFEST

13. desember 2012

Som jeg nevnte her om dagen, planlegger jeg årets siste jentekveld med alle de fine jentene mine! I den anledning bestemte jeg meg for å lage gelèshots i appelsinskall. Godt og morsomt! Legger ut en liten oppskrift, i tilfelle noen av dere vil sprite opp neste fest. OBS: 20 års aldersgrense! Det skriver jeg bare for å ikke få kjeft.

Du trenger:

– 1 pakke gelèpulver (per porsjon, du må selvfølgelig kjøpe flere farger!)

– 2 dl vann per pakke gelè

– 2 dl vodka per pakke gelè

– 2-3 appelsiner per pakke gelè

Slik gjør du: 

– Del appelsinene i to, og grav ut all innmaten slik at de ligger klare. Dette er grisete, jeg brukte både kniv, skje og hender.

– Kok opp 2 dl vann i en liten kjele.

– Når vannet koker, skrur du av platen. Så venter du til vannet er under 78 grader, hvis ikke fordamper alkoholen vekk. Jeg hadde ikke noe å måle temperaturen med, så jeg ventet til det føltes greit å stikke fingeren ned i vannet.

– Hell vodkaen i kjelen, deretter gelèpulveret.

– Visp i et par minutter, alt pulveret må løses opp.

– Hell blandingen i appelsin-skålene, og sett i kjøleskapet.

– La det stå i kjøleskapet til dagen etter, og skjær opp i mindre båter.

Voila!  

15 Comments

  • Reply Marianne 14. desember 2012 at 10:01

    Jeg lagde dette forrige helg, men slet litt da jeg skulle skjære båter. Følte liksom at jeg dro geleen litt utover sånn at de ikke ble like fine lenger.. Fant du en god løsning på det problemet? 🙂

    Svar fra Ida: har ikke skjært dem opp enda, men tenkte å gi dem en time i fryseren før jeg kutter med en VELDIG skarp kniv!

  • Reply Andrea 14. desember 2012 at 10:06

    ÅH, kult. 😀 Takk for oppskrift!

  • Reply MaritBE 14. desember 2012 at 10:45

    Så kult 😉

  • Reply Malin 14. desember 2012 at 11:23

    Har laget dette flere ganger, og 1 tips er at den lilla fargen alltid blir veldig sterk og dårlig blanda.

  • Reply Eline 14. desember 2012 at 12:00

    Ser for meg at de blir greie å kutte hvis du dypper kniven i varmt vann! 🙂

  • Reply Hanne 14. desember 2012 at 12:59

    Dette var faktisk en artig ide! Takk Ida. Nå må jeg bare finne et påskudd å lage dem 😀

  • Reply Chrine 14. desember 2012 at 15:32

    Tips: Hul ut appelsinene ved hjelp av en (elektrisk eller manuell) sitruspresse! 🙂 Da får du både juice og tomme skall på 1-2-3, trenger bare å skrape ut siste rest av fruktkjøttet.
    Kos dere med jentekveld <3

  • Reply Jeanette M 15. desember 2012 at 02:09

    Jeg har sett oppskrifter på dette før og det er jo genialt i og med at man slipper å slite med å få geléen ut av de teite shotteglassene! I tillegg er det litt julestemning 😀

  • Reply siri 15. desember 2012 at 16:54

    for å skjære de opp er det smart å ha kniven under varmt vann litt, slik at den sklir lettere gjennom gelèn

  • Reply Camilla 15. desember 2012 at 19:42

    Hvordan smaker dette egentlig? Smaker det veldig vodka? Liker virkelig ikke smaken av vodka 😛

    Svar fra Ida: nei, ikke noe særlig 🙂

  • Reply Frederikke 18. desember 2012 at 20:54

    Cool 😀 Smager det godt?

    Svar fra Ida: jupp! 😀

  • Reply Merete 19. desember 2012 at 10:56

    Genialt! Tror jammen meg at vi skal satse på dette til neste fest 😀

  • Reply Cathrine Nesset - fotografi 28. desember 2012 at 15:17

    Gelèshots er ganske godt! 🙂

  • Reply Christine 20. januar 2013 at 15:19

    Dette må jeg lage på bursdagen min 😉

    Hvilke typer/smaker gele brukte du?

  • Reply Ida 19. juni 2013 at 13:35

    haru truse på’rei du’a

  • Leave a Reply