Uncategorized

THINSPIRATION?

14. desember 2012

I dagens papirutgave av VG var jeg sitert med denne «hårreisende» setningen;  Nose job blir premie til meg selv når jeg veier 55 kilo. For det første vil jeg bare si at jeg håper dere tar meg med en klype salt. Men jeg kjenner leserne mine. Dere er ikke dumme.

Kan de som ble påvirket av det rekke opp en hånd? Noen som plutselig følte at de måtte gå ned i vekt og operere nesen sin? Alle som rekker opp hånden trenger ikke å lese bloggen min framover – dere har et problem, og jeg kan ikke hjelpe dere.

At bloggerne skal gjøres til syndebukker for at unge jenter har et usunt forhold til «sunnhet» er helt latterlig. Og i følge dagens nyhetsoppslag er flere av landets fremste motebloggere skyldig i nettopp det – samt sykelig tynne? Hvem da? Fotballfrue, som lager god og sunn mat fra scratch, og trener fordi hun elsker det?

Jeg, om jeg skal mene noe, vil kalle det å være et godt forbilde. I dagens samfunn hvor nordmenn tar med barna sine på Mc Donalds for å lette på hverdagen, heier jeg som en gal på de som faktisk har vett til å gjøre det motsatte. Selv syns jeg det er inspirerende til tusen. Man blir ikke syk av å lese en blogg hvor oppskrifter og mosjon står i fokus.

Men hva vet vel jeg. For et par år siden ble unge jenter syke fordi H&M brukte tynne kvinner i undertøys-kampanjene sine. Syns dere bloggerne bør ta på seg mer ansvar, og være mer forsiktig med uttalelser om utseende, kropp, kosthold og helse? 

Les saken på MinMote her, så får dere min mening.

67 Comments

 • Reply yvonne 14. desember 2012 at 23:58

  Jeg mener at bloggere til en viss grad må passe på hva de skriver på bloggen. Dagens fjortisser vokser opp med bloggere som idoler, og de fleste av norges store blogger bygger på «idealet av det perfekte liv.» Ingen bloggere kan ene og alene stå ansvarlig dersom noen utvikler problemer pga det de leser på en blogg, utvikler man en sykdom av dette er det nok flere faktorer som spiller inn. Men det er vanskelig for en uerfaren tenåring å skjønne at Fotballfrue med lavkarbo og trening hver dag kanskje er en sannhet som man burde ta med en klype salt. Derfor mener jeg at det burde bli mer fokus på at en blogg ikke viser en persons indre jeg, eller fulle personlighet. Det er bare en brøkdel som man ofte pynter litt på, som kan sammenlignes med et moteblad 🙂

 • Reply Anna Jenssen 14. desember 2012 at 23:58

  Ingen har eneansvar til sykdom. Mer er det vanskelig å si sikkert.

 • Reply tilfeldig dude 15. desember 2012 at 00:22

  De vil jo ha noen å skylde på. Sånn er det alltid med mennesker… Når noe fælt skjer så leter folk etter den som mest sansynelig kan være ansvarlig. Det er en enkel måte å dytte skylden til side på så en selv kan føle seg bedre eller mindre ansvarlig så man slipper å plages med saken for det vil man jo selvfølgelig at noen andre skal i stedet for en selv.

 • Reply Fride 15. desember 2012 at 00:36

  Herlighet, jeg spyr snart. Alle er ansvarlig over egen kropp, så screw det der. Premier deg med en nosejob om det er det du ønsker, Wulff! 🙂 Voldsomt hvor folk skal påvirkes av andre.

 • Reply Oda 15. desember 2012 at 00:36

  SÅ typisk, den ene kommentaren du har postet som handler om kropp på lenge – sarkastisk var den jo også – også blir den slått opp i VG. Tatt helt ut av sammenheng.
  Samtidig er jeg enig med hun over her, at noen av bloggerne i dag når ut til et enormt publikum, og derfor kanskje bør tenke seg om to ganger før noe blir lagt ut. Jeg beundrer fotballfrue for den stå på-viljen og målbevisstheten hun har, samtidig føler jeg at hun noen ganger kan fokusere litt for mye på nettopp trening og mat. Men. Vi lesere bestemmer jo selv hvilke blogger vi velger å gå inn på. Jeg liker bloggen din som den er, Ida – ærlig, noen ganger sarkastisk, men alltid velskrevet. Leste saken på minmote, og er enig med det du sa – du burde ikke føle deg truffet. Folk får begynne å ta litt ansvar for seg selv. Stå på videre 🙂

 • Reply Silje Kristine 15. desember 2012 at 00:38

  Mediene er ute etter å finne syndebukker. Det er utrolig irriterende fordi jeg ser på dere bloggere som en inspirasjon, ikke noe som ødelegger for meg. Og jeg har en fortid med anorexia, så jeg vet hva jeg snakker om. Dere påvirker meg ikke negativt. På bloggen din finner jeg inspirasjon og lyst til å være meg selv, og faktisk godta de feilene jeg har. Og ikke minst gjøre det beste ut av det! Som den gangen du la ut et bilde av deg selv med rumpa i kamera. Det var priceless, og endte opp med å gi MEG bedre selvtillit over egen kropp. Og fotballfrue gir meg inspirasjon til å komme meg på trening, og faktisk lage en skikkelig middag istedenfor en frossenpizza. Tror de fleste blogglesere er lei av mediene hele tiden skal skylde alt på bloggerne. De som blir syke, trenger noen å skylde på, men feilen ligger langt nærmere dem selv enn hos bloggerne.

 • Reply enda mer tilfeldig dude 15. desember 2012 at 00:45

  Det noen skriver på en blogg har ingenting å gjøre med måten noen velger å leve sitt liv på.
  Hvis noe så lite som det noen skriver på sin blogg kan påvirke noens liv så dramatisk så har de som blir påvirket av det et stort problem og det er ikke bloggeren sin skyld. Hvis man påvirkes til den grad av medier og lignende så er det noe man bør snakke med en lege om.

 • Reply Ina L 15. desember 2012 at 00:49

  Nei, uansett hvor unge eller gamle de som velger å lese en blogg er, så er det nettopp det de har gjort; valgt det selv. Om de ønsker videre å velge å la seg påvirke av det som står der, er det deres valg. Det er ingen som tvinger dem til det, ergo skal ikke bloggerne ha skylden for det.
  Vi lever i 2012 (snart 2013); vi kan velge selv.

 • Reply Rikke 15. desember 2012 at 00:59

  Akkurat den artikkelen der må man bare himle med øynene til. Hva folk skriver på sin private blogg angår ingen. Å være et forbilde er en ting, men å få ansvaret for at unge jenter får spiseforstyrrelser blir rett og slett for dumt.

 • Reply Kamilla Haaland 15. desember 2012 at 01:19

  Folk må da for faen klare å ta ansvar selv… Og jeg kunne virkelig ikke vært mer enig med deg, Ida! Fotballfrue må jo være TIDENES eksempel på godt forbilde!

 • Reply Blops 15. desember 2012 at 02:09

  Ja, jeg synes slike som Fotballfrue skal ta ansvar.

 • Reply Anne 15. desember 2012 at 02:14

  Jeg synes bloggere bør tenke over hva de legger ut, og at noe av det som legges ut på mange av de kjente bloggene er godt egnet til å påvirke. Altså, for all del: bloggere er ikke ANSVARLIGE for spiseforstyrrelser e.l., det er langt mer komplisert enn som så. Men jeg synes også det er for enkelt å stikke det helt under en stol og ignorere den påvirkningskraften man faktisk har.

  Jeg lar meg ikke så lett påvirke lenger selv, men jeg vet at jeg hadde gjort det dersom blogger var så stort når jeg var fjorten-femten år. Forskjellen til modellene i reklamer etc. er at bloggere fremstår som «virkelige» mennesker. Selv om bloggen også er en pyntet fasade fremstår ikke det som like klart som kampanjebilder fra en fotoshoot. Dermed identifiserer man seg mer med bloggere, og føler i større grad at det er et ideal man selv burde leve opp til.

  Derfor synes jeg det er unødvendig og kanskje litt dårlig dømmekraft når noen av storbloggere f.eks legger ut bilder av seg selv i undertøyet. Jeg tror ikke slike bilder er så veldig interessante for de fleste av leserne deres (iallefall ikke de kvinnelige…), men for jenter med dårlig selvbilde er det vanskelig å ignorere. Samme når man skriver et innlegg om å skulle på trening og legger ut bilde av seg selv i sportsbh. Greit nok hvis man trener hjemme som fotballfrue, men når man skal på elixia vet alle at man tar på seg en topp før man drar dit uansett. Så hvorfor da legge ut bilder i bare sportsbh, når man vet at det kan være en trigger for unge med dårlig selvbilde?

  Å legge ut kostholdstips og skrive om sunne vaner er noe annet for meg, det er det som går over i mer poengløs fremvisning av kropper etc. jeg synes er mer rart. Tilsvarende synes jeg det er uproblematisk når man skal vise frem en ny bikini; det er jo mote vi oftest leser bloggene for.

  Da blir det kanskje dobbeltmoralsk å si at bikini er «greit» og undertøy ikke, poenget var bare at jeg synes det er mye unødvendig fokus på kropp som kanskje tenderer litt mot selvdigging i enkelte tilfeller. En blogg er en blogg, og man gjør som man vil, men jeg synes iallefall det ville være greit om bloggere som legger ut den typen innhold prøver å se saken fra begge sider.

 • Reply Ida 15. desember 2012 at 02:45

  Var det ikke forballfrue som kaldte sangerer ADELE for dødelig feit? Når hun selv er ganske så tynn burde hun kanskje ikke sagt noe så dumt. Adele er langt fra dødelig feit, men ja hun er god og rund. Syns det er så sjukt mye kroppskysteri blandt omtrent alle bloggere jeg da, inkuldert meg selv. Men jeg har ikke et usunt syn på vekt og slanking. Man skal helst gjøre det på den sunne måten. Jeg så foressten forsiden av VG når jeg var å handla på kiwi igår, men gadd ikke kjøpe den bare for å lese om det der. Høhø..

 • Reply Anette Marlen 15. desember 2012 at 03:36

  Bare tull og vås. Det er som du sier, barn får trøkt i seg fastfood hver dag. omtrent. at noen få (ja, det er et fåtall av dem som skriver om kosthold og trening) skal få skrive om nettopp kosthold og trening, syns jeg bare er bra. det er postivt. ikke noe annet. Så lenge ingen oppfordrer til spiseforstyrrelser, men det å leve et sunt liv ser jeg ingen problem med det. Det er nok de overvektige som klager, fordi de føler seg truffet. Hold kjeft liksom

 • Reply sissel 15. desember 2012 at 03:38

  Da jeg leste utsagnet ditt om at du skulle belønne deg selv når du veide 55 kg, kunne jeg allerede forutse at dette ble et diskusjonstema, og muligens et vg-oppslag. Når jeg klarte å forutse det, og du er vant til å bli vurdert opp og i mente av alle slags ulike media, tenker jeg at dette ikke burde komme som en overraskelse på deg?!
  Men for all del, jeg mener ikke at du skal stå til ansvar alene for dårlig kroppsbilde hos unge jenter og gutter. Det er som regel sammensatte inntrykk som påvirker. Og det er ingen foreløpig regel for hva man kan ytre, mene og si i en blogg. Men som en profilert blogger bør man ha en viss tanke om hvordan man kan påvirke sine lesere. Jeg har sett at du har fokusert en del på trening og vekt i det siste, og at det kanskje har dominert innleggene dine den siste tiden. Men vi ser jo også at du kan kose deg og gi litt f… innimellom. En relativt fornuftig og sunn livsstil, men som sagt, som profilert blogger bør man kanskje tenke gjennom hva man publiserer både 3 og 4 ganger….

 • Reply Maria 15. desember 2012 at 03:39

  Jeg blir så provosert av at man alltid må ha noen å skylde på! Hva med å ta utgangspunkt i endring av holdninger hos unge jenter, og slutte å påstå at de får spiseforstyrrelser og depresjoner og alt mulig annet fordi personer deler livene sine på nettet. En psykisk lidelse, slik som en fysisk, blir påvirket av ytre faktorer, men det er de indre som spiller den største rollen. En psykisk lidelse foregår i hodet til en person, så det er her problemet ligger. (Hvis noen vil ta meg på det her så kan jeg fortelle at jeg sliter med en depresjon, men jeg har fått såppass mye informasjon om det at jeg vet at det er noe galt med den kjemiske balansen i hjernen min, ikke at jeg leser blogger!) Og er det noen som har tenkt på hvordan det får bloggerne til å føle seg at de blir hengt ut i media for alt og ingenting?

 • Reply camilla w 15. desember 2012 at 07:46

  Herregud, jeg blir bare flau. Det virker som vg har brusha gjennom bloggen din og bare fått med seg akkurat den setningen. De fremstiller seg selv som uprofesjonelle, og ikke noe annet. You go girl 🙂

 • Reply Ingrid 15. desember 2012 at 08:41

  Hahah, døde når jeg så VG!! det er klart jeg skjønner at du tuller og uansett burde det være lov å mene hva enn det måtte være. Likevel skjønner jeg hvor kritikken kommer fra, med en lillesøster som nettopp har hatt anoreksi.. Det var i stor grad pga blogger, men greia med anorektikere er at de velger selv ut HVA de vil lese, de ser ikke hele bildet.. Hos fotballfrue f. eks ser de bare sunn mat og masse trening, ikke nødvendigvis at hun må spise enormt store mengder for å få i seg nok i løpet av en dag… Men det er ikke noe bloggere kan gjøre noe med, så det blir idiotisk å si at dere skal ta ansvaret for dette! Jeg liker vertfall bloggen din kjempe godt og hadde ikke vurdert nose job eller vektnedgang etter blogginnlegget ditt :):)

 • Reply tine 15. desember 2012 at 09:01

  Uttalsen om nosejob og 55kg var tatt ut av sammenheng og passet ikke inn i artikkelen i VG. Syns heller ikke bloggen din fortjener noe særlig kritikk, da du er flink til å fortelle om vanskeligere ting, alt er ikke «rosa». Blogger som fotballfrue sin, OG fler av de andre toppbloggerne; jeg kan jo bare snakke for meg selv, men har i perioder måtte slutte å lese, da jeg hele tiden føler meg mislykket, for usunn, for lat, for lite effektiv i forhold til disse menneskene.. Er ikke de alene som har skylden fr det, men de er en medvirkende årsak i stor grad.. Jeg er 23 år og klarer og klarte skjønne at jeg måtte legge vekk bloggene, det tror jeg ikke jeg hadde klart som 16åring, og er glad for at toppbloggerne ikke fantes da! Sannheten blir vel «pyntet» på, og man forteller om de beste sidene ved seg selv i bloggene, naturlig nok…

 • Reply LH 15. desember 2012 at 09:51

  Jeg sitter og spiser coco pops mens jeg leser dette, og NEI; jeg påvirkes ikke. Hverken positivt eller negativt. No offense, men media gir dere bloggere alt for mye cred. For meg er en blogg kun underholdning, ikke noe annet. Syns det er ironisk at VG og Dagbladet er kritiske, ettersom at de så å si alltid har en forside som angår en eller annen form for diett.

  Likevel ser jeg at jenter med et allerede dårlig selvbilde, kan bli lett påvirket. Selv ble ikke jeg påvirket av bloggen din da jeg var 14 år, jeg ble påvirket av praten i garderoben, etter vi hadde hatt gym. Tynne/slanke og veltrente jenter snakket om hvor tykke de var, og hvordan alt de spiste var usunt.

  Kanskje media heller skal undersøke hvordan jenter prater, når det bare er jenter som hører etter.

 • Reply Lala 15. desember 2012 at 09:58

  Man må ikke undervurdere den påvirkningskraften dere bloggere har. Dere får penger for å skrive om ulike produkter slik at leserne skal handle de, og jeg aner ikke hvor mange jeffrey campbell sko man har solgt i Norge pga dette… På samme måte tar leserne til seg alt som blir skrevet om kropp og helse, ikke bare de tingene dere blir betalt for å skrive.

 • Reply ingvild 15. desember 2012 at 10:03

  Jeg synes det var helt latterlig at de valgte akkurat DEN setningen fra din blogg – for de fleste skjønte vel at det var ironisk..

  Men, jeg synes faktisk at bloggere har et visst ansvar. Når 12-15 åringer nekter å spise brød fordi fottballfrue bare spiser smør (satt litt på spissen), så er ikke det ok. Det å fremme sunt kosthold og trening er kjempebra, de fleste hadde hatt veldig godt av å spise litt sunnere, og trene litt mer. Det er bare MÅTEN det gjøres på hos noen bloggere, som er for mye..

  Når det er et intenst trenings/mat fokus i hvert bidige innlegg, med bilde av antall kalorier forbrent og km løpt, så er det over kanten. Det er forskjell på å si at «jeg har vært på trening, det var digg», og «jeg har vært på trening, fikk bare løpt 5 km, det er ikke godt nok og jeg må løpe i kveld og»…

  Og sannheten er jo at jeg (og sikkert flere) lar meg påvirke – og jeg er 23. Før spiste jeg brød til frokost, nå klarer jeg såvidt havregryn uten å få dårlig samvittighet for alle karbohydratene..! 😛

  Det er en vanskelig balanse, for selvfølgelig har ikke bloggere ansvar for unge jenters psykiske helse. Men uansett hva dere syns om det eller ei, så er dere jo forbilder, for meg og andre..

 • Reply Linnea 15. desember 2012 at 10:40

  For noen år siden ville jeg vært enig med deg; lar man seg påvirke negativt av blogger, lar man være å lese dem. Det er imidlertid ikke så lett, og at dere stadig skriver denne setningen ser jeg på som en umoden ansvarsfraskrivelse. Når man først begynner å nærme seg et usunt spor angående mat og trening, er det ikke så lett at en bare kan slutte å lese blogger for å ikke lenger la seg påvirke av disse tynne jentene. Det blir noe av det samme som å si at anorektikere bare kan begynne å spise, eller at rusmisbrukere bare må slutte å omgås sine rusvenner.

  Rundt om på universitetene i Norge er dette med et anstrengt forhold til mat og trening et stort problem både for gutter og jenter. Dette vet jeg fordi jeg studerer psykologi på et av Norges største universiteter, og at jeg ikke har en eneste studievenninne som ikke har et anstrengt forhold til mat. Selv leser jeg mange slike sunnhetsblogger, og har gått ned over 10 kg siden desember i fjor. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste noe som helst uten å tenke på hvor mange kalorier maten inneholder. Dette har blitt et stort problem for meg, og jeg merket at disse tvangstankende angående mat og trening begynte å utvikle seg samtidig som jeg begynte å lese blogger fast. Jeg mener ikke at bloggere har ansvaret alene, men jeg er helt sikker på at det absolutt er en viktig medvirkende faktor. Artikkelen i VG har intervjuet psykologer, og dere må huske at disse faktisk har tatt minst seks års utdanning, og kan mer enn dere bloggere om temaet. Vær så snill å slutt å undervurder disse synspunktene som er basert på forskning, fremfor deres egne selvopprettholdende benektelse på at dere har så stor påvirkning som dere har.

  Din blogg er absolutt ikke den verste, men du er absolutt med på negativ påvirkning. Om fotballfrue er et sunt forbilde kan diskuteres i det uendelige. Ja, trening og et bevisst forhold til mat er sunt. Nei, undervekt og «matangst» etter en runde på byen er ikke sunt. At hun lider av tvangstanker er nærmest umulig å få med seg om man leser bloggen fast. At hun også fikk flere måneder uten å en gang drikke en normal mengde vann da hun var ung er med på å underbygge denne påstanden, da det er svært vanskelig å noen gang bli frisk etter slik adferd. Når man leser tidligere blogginnlegg hvor hun ikke hadde begynt å moderere skrivingen, ser en dette mye mer tydelig.

  Jeg kunne fortsatt i evigheten, men får stoppe her

 • Reply Marita Ø 15. desember 2012 at 11:32

  Syns det blir helt feil å legge skylden på dere som blogger i toppen. Dessverre er det slik at noen lar seg påvirke av det de leser og ser, men det er jo så absolutt ikke deres problem at folk tar til seg alt de leser… Dere er nødt til å få lov til å blogge om det dere liker og interesserer dere for, hvis ikke blir det jo heller ikke noen god blogg! Hadde jeg også hatt en blogg, ville jeg blogget om hverdagen min, mitt forhold til trening og kosthold som bare er positivt og sunt. Jeg kunne ikke blogget om noe jeg ikke kan, eller ikke er interessert i! Folk som blir påvirket av dere på en negativ måte, må virkelig gå i seg selv, eller kanskje foreldre burde passe på hva de yngre leser om. Virkelig. Stå på, Ida 🙂 Du har blitt en av mine få favorittblogger som jeg leser flere ganger daglig de siste årene 🙂 Denne bloggen er gull! Ha en SUPER lørdag 🙂

 • Reply Gunvor 15. desember 2012 at 11:36

  Jeg er helt enig med deg Ida. Problemet er ikke bloggerne i seg selv, men et samfunn hvor idealet er å sulte seg og spise under anbefalte mengder med kalorier om dagen. Selvfølgelig kan bloggere ta et standpunkt og være mer bevisste på den påvirkningen de har på unge jenter. Men det å skrive om å spise sunt og trene fordi man personlig føler seg bedre, så må foreldre i dag ta ansvar å lære barna sine å lese dette med et par «sunne øyne». Barn må lære seg å overleve i 2012, ikke gå til grunne fordi de ser bilder av tynne mennesker. For jeg beklager.. samfunnet vil ikke gå tilbake til sunne idealer med det første!

 • Reply Heidi 15. desember 2012 at 12:01

  Det som er skremmende er dette «perfekt»-syndromet.. For eksempel fotballfrue som får dårlig Samvittighet dersom hun ikke sto opp klokken 0530 for å løpe mila si.. Skal de som sover til kl 10 på en fridag, for så å gå på kafé med vennene sine til fordel for treningen, få dårlig samvittighet forde? Det positive er at fotballfrue har ved flere anledninger forklart grundig hva lavkarbo er og hva hun legger i det. Men en 14 åring bryr seg ikke om fakta, det er kun hva den enkelte bloggeren gjør, de tenker over.. Det tristeste er bloggere som Sophie Elise og tcmn og de andre i denne sjangeren.. De legger ut kroppsbilder av de underutviklede kroppene sine og gir råd om kosthold og trening. Hvilken kompetanse har de for å gjøre det??
  Når det gjelder deg Ida, så syns jeg du skriver veldig bra! Sarkasmen i det du skriver er noe man må ta med en klype salt. Kanskje du gjemmer deg bak sarkasmen, men egentlig mener det du sier, men det får være opp til hver enkelt hvordan man vil ta til seg det du skriver. Jeg liker bloggen din, du har en god blanding av viktige ting og fjåsete jenteting, en god balanse etter min mening 🙂 stå på!!

 • Reply s 15. desember 2012 at 12:14

  Jeg tok den setningen til meg, nettopp siden jeg veier for mye og ønsker en nosejob selv. Synes media blusser opp dette veldig, for min del fant jeg den setningen motiverende, og ikke krenkende.

 • Reply Cecilie 15. desember 2012 at 12:48

  Jeg har selv lest blogger siden jeg var 13-14 år, da fikk jeg en sms på telefonen min hver gang du skrev et nytt blogginnlegg! Idag er jeg 17 år. Å lese blogger handler om inspirasjon og drømme seg bort fra sitt eget liv i noen minutter. De fleste som blogger leter jo selv etter inspirasjon, til blant annet trening. Det at dere kan dele inspirasjonen deres, med flere som er på evig jakt etter det er jo bare fantastisk! Fotballfrue er en tynn frue, men absolutt ikke unaturlig tynn. Jenta er jo bygd av muskler, det er jo helt tydelig. Du Ida, du er jo så fantastisk! Du forteller om både de dagene hvor du ligger på gulvet og ikke vil dra på trening, og de dagene hvor du er kjempe fornøyd over din egen prestasjon! Det er jo akkurat det som vi unge trenger. Når jeg leser fotballfrue sin blogg og ser hva hun spiser og hvordan hun trener, betyr ikke det at jeg gjør det samme. Jeg tror de fleste ungdommer har vett nok til å forstå hva som er sunt og ikke sunt. Og ikke minst hva som er bra for dem. De som påvirkes av dere bloggere, og får anoreksia eller blir opptatt av å være sykelig sunn. Det er absolutt ikke deres feil, det sitter oftest noe mer inne enn en «liten blogg» og et par setninger og bilder bak det hele.
  Når jeg leste det på VG ble jeg helt kvalm og jeg synes det rett og slett var komisk. Og usaklig. MEN jeg synes det var merkelig måten Elise Gabrielsen kommenterte saken på, hun som i hytt og pine legger ut bikinibilder. Sannheten er at det å lese et innlegg om bloggere som leter etter inspirasjon og kjøper nytt treningstøy og endelig klarte å løpe 5km er mye sunnere for ungdommen enn å få se et par bikinibilder. Ikke misforstå fordi jeg digger Elise Gabrielsen og synes hun er fantastisk! Synes det også var merkelig at ikke selveste Kristina Andersen fikk lov å kommentere? Er det noen som absolutt burde ha noe å si så burde det jo være henne. Hun er jo et fantastisk forbilde.
  Jeg vil gjette at flere av de som har kommentert over her er 20+ og skriver om de «unge» og hvordan de påvirkes. Vell, ta det fra en som har lest blogger siden hun gikk i 8 klasse. Det VG skriver er bare tull!!!! Du er fantastisk Ida, og jeg håper ikke dette endrer bloggingen din, verken om trening eller andre ting! Gleder meg til å se hvordan «the nose job», blir seendes ut:-) Stå på!!!! Og stor klem fra meg!

 • Reply TheaKH 15. desember 2012 at 12:54

  Det er virkelig ikke ditt ansvar – og den setningen tenkte jeg ikke over da jeg leste den engang, ser ikke noe feil i å «belønne» seg selv på den måten. Det betyr i alle fall at du ikke tar så lett på det å operere deg, men faktisk utsetter det til du har oppnådd noe annet du har komplekser for. Vi elsker deg til tross for kritikken du og de andre får, Ida!!

 • Reply Benedikte 15. desember 2012 at 13:34

  NEI, jeg er helt enig med deg her, Ida! Om en blir påvirket i den grad av å lese blogger, burde leseren avstå fra slikt, eller smarte foreldre forhindre at barna leser blogger. Stå på!!!

 • Reply Trine 15. desember 2012 at 13:38

  Det blir umulig å si at blogger ikke vil påvirke unge jenter. Selv er jeg 25 år og gift, og tenker ikke lenger så mye over at jeg må være perfekt og nydelig. Jeg har derimot mange 16-17 åringer i livet mitt, og der er tonen en ganske annen. Da jeg var ung(19-22 år) blogget jeg også mye om skjønnhet og kosthold. Ettersom jeg ble eldre ble jeg likevel mer og mer bevisst over hvordan jeg som person vil fremstå, og hva det er som er viktig i livet. Jeg vet at jeg ikke ønsker å være en person som er med på å fremme et skjønnhetsideal som ødelegger unge jenter. Jeg ønsker å vise kjærlighet, og at skallet vi er født med til sist ikke er så viktig i den store sammenhengen. Jeg syntes det er trist at Norges største bloggere fremmer skjønnhetsoperasjoner og dårlig samvittighet for mat. Man må skrive om hva man vil, men å fraskrive seg ansvaret etterpå blir umulig. Så får man heller velge om man vil leve med å være en person som fremmer dårlige skjønnhetsverdier fremfor gode..Jeg tror man i bunn og grunn vil angre når man blir «tørr bak øra».

 • Reply inger johanne 15. desember 2012 at 14:30

  Dette er latterlig!

  Hvis det er unge jenter som lar seg påvirke i den grad at de blir syke er det vell heller foreldrenne som bør steppe inn? Har man en blogg så skriver man jo om selg selg og ikke minst livsstilen sin, Hva ville ellers en blogg vært? Fotballfrue er inspirerende, hun skriver om en lisstil ikke en diet, og hvor mange andre er det ikke som lever på foreksempel lavkarbo. Eneste forskjellen er at mange av dem ikke blogger om det.

  De som ikke kan ta komentaren din med en klype salt er vel egentlig ikke i stand til å lese blogger. Hvis noen går inn på bloggen din for å spise og trene akkuratt som deg, burde de jo kledd seg, oppført seg å sett ut som deg da..

  Det blir for dumt, fortsett som du alltid har gjort, du er jo så flink. Dette med nettmobbing burde kansje vg, minmote og de andre som har lagt ut alt dette om dere lest seg litt opp på.

 • Reply Solveig 15. desember 2012 at 15:34

  Til ein viss grad, så har også bloggarar eit ansvar. Påvirkningskrafta er stor, og nettopp derfor har bloggar fått ein sentral plass i marknadsføring. Kan ein påverke nokon til å kjøpe sminka til artdeco fordi ein på topplista anbefalar den, kan ein også vere ein påverknad på kroppsbilete osv. (satt på spissen). Bloggarar blir sett opp til; dei er vår tids nye forbilder. Bloggarar byr sjølvsagt ofte på mykje positiv inspirasjon, men gløym for all del ikkje det negative aspektet der denne inspirasjonen kan misbrukast. Her vil eg seie at særleg jenter nede i 13/14-års alderen er spesielt utsatte. Ein er på denne tida alt anna enn trygg på seg sjølv, og vurderer seg ofte opp mot andre personar om det så er si beste venninne eller favorittbloggeren. Dette kan virke ganske enkelt framstilt, og ja, det er det nok. Men ikkje undervurder makta du og alle andre bloggarar besitter, ei makt som blir brukt både på godt og vondt. Eg er sjeleglad for at eg er halvveis til 50, og ikkje er ein usikker 15-åring 🙂

 • Reply Sindre 15. desember 2012 at 15:37

  Først: alt å dømme ut fra det lille jeg har sett av Fotballfrue sin lavkarbo-diett, som masterstudent i ernæringsfysiologi, vil jeg våge å si at det ikke er et sunt kosthold i det lange løpet. Dog det er Fotballfrue sin egen kropp og hun må få lov til å gjøre som hun selv ønsker.

  Dernest: Toppbloggere som dere har absolutt en påvirkningskraft for unge jenter, hverken dere ønsker å innse dette eller ei. Men igjen, dere må få lov til å gjøre som dere selv ønsker. Unsett hva dere fokuserer på i bloggen deres, så er dette nettopp deres blogg.
  Selv om det ikke alltid er lett å løsrive seg fra en toppblogger en idoliserer og følger, så er det likevel følgeren selv sitt ansvar å ta vare på sin egen kropp og helse. Inkludert å være kritisk til sitt idols vaner og kosthold. En bloggers vaner behøver ikke å være oppskriften på det perfekte liv, og jeg våger her å anta at hverken Ida Wulff eller Fotballfrue har påstått dette. Bloggere burde absolutt ikke – etter min mening – føle noe som helst ansvar overfor hva de skriver eller fokuserer på i sin blogg.

  Til sist: Media og diverse opinionmakers som psykologer or ernæringseksperter vil alltid krige og skyte ut meninger øst og vest, som toppbloggere regner jeg med at dere er vant til dette, og jeg håper dere innser at det aldri vil slutte.

  Bonus: Ida Wulff er Norges peneste blogger : ))

 • Reply Katt 15. desember 2012 at 16:16

  Du har åpenbart ikke lest pro-ana-bloggen til Fotballfrue back in the days.

 • Reply Karianne 15. desember 2012 at 16:48

  Ble sint når jeg leste den artikkelen, for jeg mener akkurat som deg! Dere har da ikke et slikt ansvar! Stå på videre 🙂

 • Reply T 15. desember 2012 at 16:55

  Jeg skal faktisk skrive en bachleoroppgave om dette til våren, og gleder meg veldig til å se hva jeg finner frem til. Jeg går på lærerutdanning for 5-10. klasse, og skal intervjue elever i ungdomsskolen om blant annet bloggernes påvirkning.

 • Reply Mille 15. desember 2012 at 17:20

  Latterlig. Hele bloggen din blir jo morsom nettopp fordi du skriver slike ting. Med forutsetninger om at leserene tar det med en klype salt, og det vet jeg de aller fleste gjør. Jeg leser og humrer av innleggene dine hver dag, hurra for deg som har litt selvironi og ikke er dønn seriøs om alt hele tiden.

  Drit i kritikken Ida, vi heier på deg!

 • Reply Aina Catrine 15. desember 2012 at 18:03

  Hah. Mediene skal jo reagere på ALT også da. Om noen er så besatte av deg at de skal gjøre AKKURAT det du gjør til enhver tid, så burde de få hjelp. Om du har lyst på en nosejob og skriver det på bloggen din så må du da få lov til det. Jantelovsnorge kan ta seg en bolle…

 • Reply Sandra 15. desember 2012 at 18:33

  Jeg synes ikke dere børe være forsiktige med noen ting. Dere har deres liv, og ønsker å blogge om det. At du ønsker å fikse på nesen din er ditt valg og din mening, noe alle andre rett og slett ikke har noe med. Skal innrømme at jeg i 14-15 årsalderen var lett påvirkelig, men jeg prøvde verken å slanke meg eller å ta oprasjoner bare fordi jeg leste blogger. De som tar til seg det bloggere skriver på denne måten, eier ikke noe sunn fornuft eller selvinnsikt, noe som faktisk ikke er ditt, eller andre bloggeres problem. Problemet i dag er derimot samfunnet vi lever i, der det viktigste målet i livet er å være «perfekt».
  Når man velger å legge ut om livet sitt på en blogg, må man nesten regne med å få kritikk for noe man skriver fra en tid til en annen. Bruk kritikken til noe positivt, og fortsett som du gjør.
  Stå på!! 🙂

 • Reply Eva 15. desember 2012 at 19:19

  Dere toppbloggere lever på reklameinntekter. Der har du svaret ditt. Leserne blir påvirket.

 • Reply Ingrid 15. desember 2012 at 19:27

  Ja, jeg syns faktisk bloggere skal ta litt ansvar. Har man valgt å legge ut livet sitt på nett, og oppnådd å få lesere, bør en tenke over at ikke alle unge jenter har foreldre som tar ansvar for å sette grenser for internettbruken, eller vett nok til å ta ting med en klype salt. Om du ikke er interessert i å ta ansvar for det du skriver på nett, kan du gjøre bloggen privat. Desverre.

 • Reply MaritBE 15. desember 2012 at 20:15

  Jeg er SÅ enig i det du skriver. Det er ikke bloggernes feil at folk får spiseforstyrrelser etc. Det blir for dumt!! Det er ingen som tvinger noen til å lese bloggene heller.

 • Reply Tori 15. desember 2012 at 20:57

  Det er jo ikke dere bloggere sin skyld at samfunnet settere mer pris på tynne mennesker, et slikt kroppsfokus oppsto lenge før blogging ble en greie. Synes det er bra at mange bloggere setter fokus på et sunt kosthold og fornuftig trening, at noen misforstår hva som er sunt og fornuftig kan ikke dere ta ansvar for. Synes det er latterlig av VG og lage en slik sak, virker som det er feil å trene, feil å være tynn, feil å være tykk, feil å være seg selv rett og slett. En eller annen må alltid få skylden, lett å skylde på «blonde, dumme, blogge jenter»

 • Reply elin 15. desember 2012 at 21:06

  Jeg blir sint og trist når jeg leser slikt. Jeg har slitt med anoreksi i 4 år nå, og jeg er ikke i tvil om at dette påvirker oss. Miljøet skaper oss. Selvsagt er det ikke den bakforliggende grunnen til sykdommen for det ligger som regel dypere i oppvekst eller kanskje gener, dette vet vi jo ikke sikkert. MEN, dette er en utløsende grunn, og en måte å forlenge andres sykdom på. Jeg husker selv da jeg leste alt fortballfrue skrev, slukte det. Jeg fikk altid streng beskjed om å ikke lese blogger til «slike» damer som av min lege og psykolog, dette skjer for en grunn! Jeg leser nå ikke bloggen til fotballfrue, for den gjør meg uvell forde jeg vet hva den gjør… selvsagt er det flott at hun lever på den måten å trives slik, men ikke skriv om det for det er IKKE normalt og ikke regnet for jenter i alder 10-20.. de som er 50 og har født barn og sliter med 5 kg ekstre burde lese slike blogger, de som har levd et langt liv og er sikre på seg selv. Jenter og gutter for den saksskyld skal ikke ha et slikt fokus, en glemmer helt hva som egentlig er viktig! Jeg har lyst til å skrike og banne, jeg blir helt fra meg når folk klarer å si at dette ikke påvirker oss, selvsagt gjør det det! Jeg vil at dere skal gå til en profesjonell, spør dem om dette påvirker oss, og dere vil få et ja. Det er ingen tvil.

  Jeg sier ikke at en ikke skal snakke om kropp og helse, men at en må være moderat, tenke på hva som er «sykt» og ikke «sykt». Det som fuker for noen funker ikke for alle, og for noen kan en bli syk slike livsstiler.

  Jeg syntes ikke at du, Ida er et ille forbilde i det hele tatt bare så det er sagt. Du har humor, ler av deg selv… jeg syntes du er et bra forbilde. Jeg syntes det bare er flott at du sier at du vil operere nesen, det støtter jeg. For en kan ikke bli syk av en neseoprasjon… vell en kan jo bli farlig opptatt av utseendet, men samfunnet vårt er allerede fucket når det gjelder skjønnhets idealer, så en operasjon her eller der gjør ingen forskjeld. Jeg vet bare at blogger med overdreven fokus på trening og diett er skadelig (fotballfrue). Det er brutalt å henge ut fotballfruen slik, men jeg er ærlig. Jeg mener at vi alle burde ta et ansvar. Foreldre, bloggere og ikke minst leseren selv… men dette er ikke lett i en ung alder.

 • Reply Siri 15. desember 2012 at 22:45

  Jeg leser ikke bloggen din, men så det som var skrevet i VG. Om du mener at lesere som blir påvirket av det du skriver IKKE skal lese bloggen din tror jeg heller du skal slutte å blogge. Når sikkert gjennomsnittalderen på bloggleserene dine er fra 15-18 år så har du en plikt å skrive der etter. Det er sikkert mange unge jenter der ute som ser opp til deg på grunn av bloggen, og det må du jo bare ta til deg. Utrolig latterlig kommentar at de skal slutte å lese bloggen din, når de er i en så følsom fase av livet, der man fort kan bli revet med. Det er virkelig din jobb at du skal være et godt forbildet. Blir rett og slett kvalm.

 • Reply Kristine G. 15. desember 2012 at 22:58

  Problemet er vel heller når bloggerne utgir seg (og blir fremstilt) som kostholds- og treningseksperter, noe de (ofte) ikke er. Når brukergruppen er jenter ned i ung tenåringsalder burde man kanskje være litt mer bevisst sitt ansvar. Fotballfrue skrev for litt siden en guide om hvordan man kunne bli fornøyd med seg selv hvor hun skrev at man ikke trengte å trene 5-6 ganger i uken, 2-3 kunne holde i massevis. Alternativet å ikke trene var ikke aktuelt dersom man ville bli fornøyd med seg selv. Utsagn som disse sender feil signaler, og kan skape et press på de unge eller usikre jentene som idenifiserer seg med henne. Det er selvfølgelig ikke en bloggers ansvar alene, men er med på å bidra til perfeksjonsfokuset som preger dagens samfunn.

 • Reply camilla 16. desember 2012 at 02:20

  Jeg syntes absolutt bloggere bør være mer kritiske til hva de velger og skrive om!! Men, jeg mener ikke at ansvaret for lesernes helse ligger hos dere.

  Problemet er ikke bloggerne, men sponsorene til bloggerne, at det skulle kunne gå ann å kalle blogging en jobb er for meg et kjempe problem. Jeg lurer på hvor mange av bloggerne som ligger på topplisten i dag hadde fortsatt og blogge hvis de ikke hadde fått penger for det, og i hvilken grad økonomi og sponsorer styrer hvordan bloggen deres ser ut i dag.

  At det ikke finnes flere retningslinjer eller regler for reklame og annonsering for bloggere er ikke så rart, blogging er jo et relativt nytt fenomen, men nå må det snart skje noe.

 • Reply ida 16. desember 2012 at 12:04

  Haha, enig med deg. Hvis man blir så sykt påvirket av hva andre sier er det kanskje tryggere å sitte på rommet sitt å for eksempel tegne for resten av livet da. Hodeløse er folka som kritiserer bloggere, dere er en stor inspirasjon!

 • Reply Linn 16. desember 2012 at 18:16

  Dere er helt klart medvirkende – selvom dere ikke har eneansvar! Selv begynte mitt kroppshysteri for flere år siden, omtrent samtidig som «alle-bloggjenter-skal-plutselig-stille-i-fitness»-hysteriet.. Det tok omtrent et år før jeg ble innlagt på regionalt kompetansesenter for spiseforstyrrelser. Ortoreksi. Legene anbefalte meg blant annet bloggfri. Det tok over ett år før jeg leste en blogg igjen.. I dag lar jeg meg ikke påvirke, fordi jeg vet konsekvensen av det, og hvor lang veien til å bli frisk var. Jeg vet hvor jævli enkelte av disse bloggerne har det, bak hele «picture perfect» fasaden sin. Men at unge jenter ikke blir påvirket av bloggere, det er løgn – på alle tenkelige måter! Det er det samme som å si at reklame ikke påvirker oss.

 • Reply Sara Krøglid 16. desember 2012 at 20:04

  Bloggerene har mye inflytelse, men etter min mening skaper de missunelse og motiverer, mer enn de gjør folk syke. Blir du syk av å lese 1 persons mening, mener jeg at du ikke engang kan leve i et samfunn. Alle har forskjellige meninger, og forskjellige oppfatning- alle er ikke enige. Det som er viktig er og ikke henge ut folk eller være stygge mot hverandre, men det å si og gjøre som man vil er jo noe alle absolutt skal ha lov til! Det er vel derfor vi i Norge har ytringsfrihet? Media irriterer med grenseløst når det gjelder slike saker, det er de som skaper oppstyret ikke bloggerene eller kleskjedene!

 • Reply Hilde 16. desember 2012 at 20:04

  Uansett om det sitatet var ironisk, skrev du et innlegg om at du ville fikse på nesen. Bloggere er ikke ene og alene ansvarlig, men dere bidrar til utseendefokuset. Jeg og venninnene mine har snakket om at man må holde en litt ironisk distanse til de bloggene man leser, fordi det lett kan se ut som om man blir lykkelig av hair extensions, rene flater, og tekopper fra kjerringbutikker. Denne distansen/filteret er det ikke alle som har, og spesielt ikke yngre jenter. Hvis man har lyst til å være kontroversiell, eller deilig så er det utrolig mye mer inspirerende og bra for jenter at det er sterke, originale damer med en vilje, og en giv, og at det er en mening bak det. F.eks er det utrolig stor forskjell på den Tone Damli-videoen hvor hun byr på seg selv på en sexy, men platt, passiv, uoriginal, stereotypsik babete og lite givende måte. Jeg tror det gir jenter noe annet når de ser en sterk dame som f.eks Rihanna spille på sex på en leken, kunstnerisk, og livsbejaende måte der hun selv, hennes visjon, og girlpower er hvertfall i like mye fokus som kroppen hennes. Det samme med Beyonce og ‘Who run the world». I den musikkvideoen er hun ekstremt sexy, men også STERK. Mange bloggere byr på seg selv litt sånn som Tone Damli med Look Back. Det er lite guts, og ærlighet. Enig med at det er flott at fotballfrue inspirerer jenter til å spise sunnere, men det er det perfekte, striglede, falske imaget som heller er usunt, og et dårlig forbilde. Flere bloggere bør kaste flinke pike-syndromet i søpla, og oppfordre jenter til å stå opp for seg selv fremfor være sterke i seg selv, fremfor å prøve å være guttemateriale, platt, perfekt og sørge for å alltid ha rene overflater, og rosa puter. Jeg tror jenter lett kan miste seg selv når de hele tiden higer etter det som liksom er perfekt. Vi trenger flere forbilder som f.eks Jenny Skavlan (sexy, forfengelig, MEN helt egen, smart, selvstendig, og sterk). Bloggere bør i større grad oppfordre jenter til å ha andre interesser enn utseende. Mote er jo veldig bra, det er jo en veldig inspirerende interesse. Og det er helt ok med blogginnlegg om neseoperasjoner, og øyebrynsfyll. Men da bør du etter min mening skrive mer om interesser e.l får å veie opp mot utseendefokuset. Det hjelper ikke å være ærlig, og skrive om at man hater magen sin, og legge ut mindre heldige bilder av seg selv, og skrive at man vil fikse på nesa si. Selv om det er ærlig, er det i like stor grad et utseendefokus. Jeg vet ikke om bloggere bidrar til å øke utseendepresset, men helt klart et utseendefokus som er veldig ensrettet.

 • Reply Anonym 16. desember 2012 at 20:24

  En skriver over her at hun digger det når du skriver om når du ligger i gangen og ikke kommer deg på trening. Det at du skriver om at du ligger i gangen og ikke kommer deg på trening bidrar ikke noe mindre til utseendefokuset. Det er utseendefokuset det er noe i veien med, kanskje ikke nødvendigvis kroppspresset. Kroppspresset bør man finne en måte å takle på. Men du bidrar helt klart til et i overkant høyt utseendefokus, og du opptrer som barnslig heller enn kontroversiell når du skriver innlegg om plastisk kirurgi osv. Det er greit at du er opptatt av utseende, men da bør du stå for at du ikke gir jenter noe annet enn tips, og en liksom-følelse av at du er ærlig, at de kan kjenne seg igjen i deg. Det som den antageligvis kjenner seg igjen i er usikkerheten din

 • Reply Anonym 16. desember 2012 at 21:25

  Det som gjør meg mest irritert er hvordan mennesker som «Vet så mye bedre en alle andre pga. utdanningen min» tror unge flest ikke klarer og tenke selv. Ja, unge jenter påvirkes, men man kan ikke skylde på media o.l. for det hele tiden. Det er som og si at noen ungdommer blir mordere fordi de spiller Call Of Duty. Helt feil.

  Når jeg var 12-13 ble jeg påvirka av Britney Spears musikkvideoer mtp kropp, ble jeg syk? Nei. Skal Britney Spears slutte og være tynn fordi noen jenter blir påvirket? Absolutt ikke.
  Unge lærer med tiden, og det eneste man kan gjøre er og forklare dem at alle er forskjellige, og det er ingenting galt i det. Foreldre har en stor rolle når det kommer til selvtilitt. Selvtilitt og selvbilde bygges allerede i ung alder, og det er takket være mine foreldre at jeg har mot til og tro på meg selv. De har også lært meg at man skal ikke sluke til seg alt man leser, ser eller hører.

  Unge blir ikke syke av og lese Fotballfrue og andre blogger og magasiner, unge blir syke fordi det er noe som har ligget der lenge. Når man allerede er syk, skal det ikke noe til for at vondt blir værst.

  Media har så feil fokus på ting i dag. Hvorfor ikke fokusere mer på og forebygge at unge blir syke?

  Det gjør også sint at noen ikke kan se det positive i Fotballfrue. Hun bidrar til og fremme sut kosthold og fysisk aktivitet hos så mange mennesker.
  Noe som er ekstremt viktig og man ser hvor stigende overvekt og diabetes er hos unge.
  Det er tydeligvis greit og fremme kosthold og aktivitet om det kommer fra en gammel kjiping i VG o.l. Men ikke greit om andre gjør det.
  Latterlig.

 • Reply Anonym 16. desember 2012 at 21:34

  Jeg tror heller ikke mat og kosthold er det første bloggerne er med på og påvirke. Tror de har en mye større påvirkningskraft når det kommer til kjøpspress. (Ikke tolk dette feil).
  Men jeg tror jenter blir mere påvirket av og kjøpe «de» skoene siden de er så mye omtalt på blogger. Noe som også er hele poenget med reklame og slikt.

 • Reply Carina C.E. 16. desember 2012 at 22:11

  Er man ansvarlige nok til å være på nettet å lese blogger, må man søren meg være ansvarlig overfor egne handlinger også. Det er ikke bloggerne som må ta ansvar å skrive de «riktige» tingene for å hindre at mennesker skal få sykelige tanker om seg selv og egen kropp. Bloggere kan da få skrive HVA de vil, det er tross alt deres blogg, og det er ingen som blir tvunget til å lese den. Er man en person som kan få tanker om å endre på seg for å ha lest en blogg, må man rett og slett holde seg unna blogger! Jeg mener du, Ida, bare må stå på å skrive om hva du vil og så får det være opp til den enkelte om de ønsker å klikke seg inn på bloggen din eller ikke. Jeg for min del digger deg!

 • Reply :) 17. desember 2012 at 10:38

  dere har jo litt ansvar da.. det skaper jo et viss press for jentene 🙂 kanskje være litt mer ydmyk? 🙂

 • Reply Emilie 17. desember 2012 at 18:14

  Selvfølgelig har dere et ansvar. Alle mennesker har et ansvar. Dere bloggere har en ufattelig stor påvirkningskraft, å tro annerledes er jo helt sprøtt. Men kanskje for en blogger virker det ikke ut sånn, for man skriver et innlegg og legger ut et bilde og tenker kanskje ikke helt over hvor mange,mange tusen som leser og som ser bildet av akkurat deg. Unge,sårbare jenter og eldre,fornuftige jenter. Og omvendt.Altså, noen kan føle seg motivert andre kan føle seg mislykket.. Sånn ruller ballen.. Reklame påvirker,unge vakre bloggere påvirker, herregud hva påvirker oss ikke i denne kroppsfikserte verden?! Jeg finner mye inspi rasjon fra dere bloggere, det gjør jeg i god forstand. Sliter selv med ortoreksi og skylden for den legger jeg ikke på dere. Men vær så snill å ikke fraskyv dere ansvaret at dere ikke har noen påvirkningskraft, det blir bare dumt. Dere blir sponset med utallige produkter for å selge, og hele vitsen med det er jo at det er AKKURAT dere som selger det. Ida, du er ei smart jente, dette vet du! Jeg liker deg da, liker når du er sarkastisk og det i VG var jo egentlig helt utav sammenheng..

 • Reply Julie 17. desember 2012 at 21:04

  Ja, dere bør som toppbloggere absolutt ta mer ansvar. Selv om en slik uttalelse alene fører til at man legger seg under kniven eller sulter deg ihjel, er det en del av en helhet som på sikt kan være svært skadelig for tenåringsjenter.

 • Reply Julia 17. desember 2012 at 21:11

  Fyyy skam deg Ida Wulff..Jeg har faktisk lest bloggen din en stund men nå skuffer du virkelig.Du fremstår som ekstremt dum når du uttaler deg om unge jenter på den måten.hva tror du at du er egentlig?unge jenter blir påvirket det vet alle.ett godt råd til deg er å bli litt mer ydmyk til leserne dine.selv er jeg en ung mor og kommer til å sørge for at datteren min ALDRI skal lese noe lignende din blogg når den tid eventuelt måtte komme.

  Hilsen en som aldri kommer til å lese bloggen din igjen

 • Reply Anonym 17. desember 2012 at 21:13

  Håper virkelig det er fler som kommer til å slutte å lese bloggen din!!!!finn deg en annen hobby du…

 • Reply Kimberly 17. desember 2012 at 21:25

  Dette er kanskje det dummeste innlegget du har skrevet!haha..er det virkelig mulig???

 • Reply therese kristina 17. desember 2012 at 22:51

  «Kan de som ble påvirket av det rekke opp en hånd? Noen som plutselig følte at de måtte gå ned i vekt og operere nesen sin? Alle som rekker opp hånden trenger ikke å lese bloggen min framover – dere har et problem, og jeg kan ikke hjelpe dere.» Det her er grunnen til at eg elska deg 🙂
  Forstår faktisk ikkje at dåkke blir kalla dårlige forbilder. NOKEN bloggara kanskje, men ikkje deg og Fotballfrue feks. Latterlig at andre media skal skylde på dåkke, når det er dei som kjem til å sitte med slankereklame etter slankereklame gjennom heile januar.

 • Reply Julie 17. desember 2012 at 23:36

  Jeg skjønne godt hva du mener, da du blir hengt ut, og absolutt ikke er et dårlig forbilde! Du er ei vanlig jente, med vanlige matvaner, og vanlig treningslyst osvosv,. Som enhver kan gjøre! Men feks Fotballfrua, hun legger ut bilder som absolutt ikke er skriker sunt forbilde! (feks: http://fotballfrue.no/wp-content/uploads/2012/12/strandenhatt.jpg).

  Hun elsker og trene, og lager sunn mat, ser alltid smiket ut for ball, og det er fint for hun, men hun fremstiller seg veldig over-the-top-perfekt. Hun skriver på en måte som kan få unge jenter, som uten tvil er i en fase hvor de er lettpåvirket, til å føle seg utilpass! Det merker jeg også selv, da jeg ikke er SUPER slank, og ikke har tid eller råd til å trene like mye som henne, å lage like sunn mat som henne! Jeg føler meg litt dålig når jeg leser bloggen hennes, for jeg føler meg lat og feit! Og jeg er ei jente på 23 år, som snart er ferdigutdannet med høyere utdanning og ikke en hormonell fjortenåring(okeida, hormonell)

  Så selvfølgelig påvirker bloggere leserne sine, men på hvilken måte det gjøres på, det er det det dreier seg om! Du er en humorklomp som stråler positiv energi, og enkelte dager har du det DRITT, og legger ikke sjul på det, uten at du trenger å lange ut om hvorfor, for man har jo også et privatliv man vil bevare. Men det er slik livet er! Og det gjør godt for leserne dine å se at: Oj, kan faktisk ei jente som er så fin, også ha slike dager som jeg har! osv osv 🙂 Du skjønner tegninga!

  Men jeg liker deg, fordi du virker ekte! 🙂

 • Reply Eirik 18. desember 2012 at 07:30

  Selvfølgelig blir leserene påvirket. Det er vel derfor de leser? Og det er vel derfor du skriver? For å påvirke (eller «gi gode tips» som du sikkert kaller det)?

  Men at bloggerene selv ikke forstår det er jo ikke så rart. Dere er jo allerde påvirket av andre bloggere og motebildet og kjørt fullstendig i grøfta.

  Tenk dere om!

 • Reply Kimberly 18. desember 2012 at 20:43

  Sinnsykt bra skrevet Eirik!

 • Reply Vepsen 16. april 2013 at 10:36

  Tja … om jeg skal si noe må det være dette: Dere rosabloggerne (skjønt, rosa og rosa – mange av dere er mer oransje av farge) har innflytelse på mange jenter. Dere er tilstede, og dere har en stemme. Og så bruker dere denne stemmen og tilstedeværelsen på fullstendig uvesentlig babbel! Dere vil gjerne inspirere, men til hva? Til å slanke seg, shoppe klær og farge håret? Hvorfor, i så fall?

  Hvorfor ta opp plass, og bruke andres tid, på noe som plasserer dere i kategorien «bortkastet bruk av oksygen» når dere kunne gjort noe helt annet og vært et virkelig bidrag til samfunnsdebatten! Dere har stemmen, dere kunne brukt den til å snakke på vegne av jentene, om viktige ting – som for eksempel at dere selv er blitt lurt til å tro at dere får makt gjennom å knele for et skjønnhetsideale ingen egentlig kan høre hjemme i og som krever at dere bruker enormt med tid og krefter på noe som i bunn og grunn handler om å bli godtatt av andre enn dere selv; om den andres blikk, ikke deres eget.

  Tid, som kunne vært brukt til å forandre verden for jenter både her og andre steder. Krefter, som kunne vært brukt til å ta de vanskelige debattene om hvem som skal definere hvem og om det ikke er på tide at jenter finner et «vi» og begynner å stå sammen på tvers av de grensene vi selv er så flinke til å lage, for eksempel mellom «de tykke og mislykkede» og «vi tynne og vellykkede».

  Nei, dere har ikke ansvar for noe som helst. Ansvar er noe du tar når du er voksen nok til å ta det, og ikke et leketøy for sminkedokker som nekter å bli voksne.

 • Leave a Reply